Blogi

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2009.
Edellinen

Lomamoodis  3

Eile hölkkäsin töist et ehdin hakee mun uude passi virka-ajal poliisist ja sit ku sain sen ni lakkaski oleest kiire yhtää minnee. Mä länttäsin peräni terassille ja otin lasillise proseccoo eikä tuntunu yhtää paskemmalle. Illal käytii ystikse kans kyläl ja tsekkaas yks ständdappii esittävä sälli eikä sekää ollu paskempi eli naurettii kyl aika hyvi… muttei se kyl koko aika nii hauska ollu ku mitä ihmiset anto ymmärtää. Ne on nii auliita antaa ponuksii ja menee mukaa ku niillon hiukka promillee – mut ehkä on niiki et jokkut jutut vaa ei naurata meit kaikkii samallai.

Viikol tuli puheeks lahjukset ja kummilapset ni sen takii muistinki et paitsi mun kummituspoikaa ni mullaha on kummitustyttö Etelä-Amerikas ja sillon kans heinäkuus synnärit. Onneks ne on vast loppukuust! Mun tuli nii hyvä miäli ku kerraki tuli laitettuu ees suunnillee ajos sille onnistelut, kortti ja kiltsikoit. Mä oon iha helveti huano muistaa tollasii juttui paitsi iha lähipiiris.

Mä oon täl viikol saanu kakski eri luannetodistust ittestäni ja kummaki mukaa mä oon kauhee vihane rakki. Tai se toine oli et sä oot se akka ku on koko aika vittuuntunu ja mä olin iha hämmästyny et ehä oo ja sit mulle siteerattii tätä mun plokii ja päätelmä oli et oikeesti mä siis tosissaa oon koko aika iha helveti vittuuntunees olotilas. Mun tuli täst hiukka matala olo toviks mut sit mä ajattelin et ehkä se johtuu vaa siit et tasasest olemisest on vähempi kirjotettavaa ku siit et ku kilahtaa pääs ni minkäs sille sit. (Tai sit mä vaa oon tasase kamala :P) Se toine kommentti oli et tää helle on tehny sut vihaseks ja mä olin taas et eikä oo ku mullon just iha helveti hyvät fiilarit ku mä tarkenen ilma villahousui – mut kuulemma se oliki sit jotai kautta hyvä ja enerkisoiva asia etton vihane ja vallaski verrattuna siihe ku oon kuulemma ollu iha surulline ja masis koko talve. Okei…

Tänää mä oon tiskannu, silittäny vihdonki ja pakannu kassii kesävaatteit ja sensellast mitä meinaan käyttää puskaolosuhtees. Sit mä oon pannu yhtee kassii sellasii vaatteit mille mul eijo enää käyttöö syyst ja toisest (enempiki just siit toisest, joo) ja mihi mä enno kiintyny ja nakkaan ne kirpparille täs samaa matkaa ku poistan itteni kaupungist ja teleportaatio! Illal lämmitän saunaa mökil. Eli siis oon siirtyny lomamoodii ja jossoonki joku hetki jostai vittuuntunu joskus täs ni kenekää ei tarvi lukee siit lähiaikona yhtä helveti rivii. Ihanaa! <3

Viihdy & nauti! Mä ainaski aion. :)


Pikkuseikkoi  2

Fyssantunnil joskus koirakoulus oli puhe lämpölaajenemisest. Tää tuli mulle elävästi miälee ku mun sormukset rupes turpoo nii ettei ne enää pyäriny mukavasti kädes. Mummiäst jalometallit ei sais käyttäytyy tollai! Joku roti. Iltaa kohti ku viileni ni ne alko taas olla normaalit ittesä.

Miks kosmetiikka haisee nii ruakasalt? Taanno mä ihmettelin yht huulikiiltoo, nyt mullon podisopist sellane kuarima-aine ku haisee jotai suklaa ja pähkinötte välilt. Vähä niiku muuttus muffiniks ku käy suihkus.

Näin erityse elävää unta eksäst. Mä olin käymäs selluana ja koitin tiristää siit vihdonki sitä selityst et miks se teki niiku teki. Not iiven in joor driims beibi. Se vaa virnuli eikä selittäny mitää. Vittu ku mua vitutti siin unes. Sit ku mä heräsin mulle tuli miälee et kuulin vastikää et joillei on tullu se selittämise tarve jopa viidenki vuade pääst ja keskel yätä ni aattelin et kai täs voi yhtä hyvi odotella viäki.

Mun alkaa nyt jo hermo kiristyy mun hyväntekeväsyysprojektiurokse kans. Siis sen mille mä lupasin itteni kesäkoiraks. Kui se voi olla nii lääpällää? Urokset on tosi oudoi mut ilmesesti se menee nii et mitä koleemmi kohtelee ni sitä enempi ne lämpii jostai omast sisältpäi. Tj. Ei voi tajuu.

Töihi kävelles joku ulkomaaelävä uros pysäytti mut ja kysy parkkimaksust, se oli siis saanu koslasa kaduvvartee. Mä vispasin takaspäi et tos kyltis kadunnurkal sanotaa varmaa ja se et ku mä en osaa suamee enkä ruattii… Okei, mä avuliaasti kiapasin takas sen kans ja katton sen kylti. Toi ylimmäne iso pee on niiku et parkki, tos alla laatas on et millai ne haluu ne autot siihe kaduvvartee ja sit toi ku on 25 m ja nualet ylöspäi molemmi puali ni se meinaa et mil matkal sopii parkittaa. Ja kerta eijo kelloaikoi eikä kiakonkuvaa eikä mitää ni ei tarvi kellee tyrkyttää mitää rahaa ja noi. Ulkomaaelävä oli tosi kiitolline ku mä käänsin sille tän kaike ja mä ajattelin et mä oon kyl iha helveti hyvä tulkki mut mitä siin kyltis muka oli sen paremmi suameks ku ruattikskaa?


Väskäännys  7

Mä oon väsyny ja turhaantunu kommunikaatioo. Tai pikemminki sen puutteesee. Tai ehkä enimmite sen vajavasuutee.

Ja täshä se jo oliki: joka piäni sana pitäs valii iha helveti hualellisesti. Ja sit ku eijo ajatustellukija ni ei siltikää tiä millai siä toisel pual kelataa ne samat sanat. Yleesä niittei ees tuu nii kauhee tarkasti valittuu ni sit meneeki jo päi persettä iha lähtökohtasesti.

Ni mua ei jaksata. Kai se ois vaa paras et mä menisin puskaa ja vetäsin säki päähä ja koittasin olla vittu iha hipihiljaa etten aiheennuttas kellee mitää liikaa miälipahaa harmii tj.

Mä en haluu olla hankala niiku itsetarkotuksellisesti. Ilmesesti mä oon sitä iha selkäytimest.

Mua väsyttää olla harpyija.


Ruusui ja nuppui  5

Mä tajusin sen kurtturuusupuska vast ku mä kävelin siihe hajuu. Mä tiäsin et se on siin kerta mä oon kulkenu siit ohi jotai miljoona kertaa. Mä varmaa näinki sen ku käännyn siihe kadulle ja katon ympärille. Mut vast ku mä kävelin keskelle siihe ruusunkukkie hajuu mä oivalsin sen puska ja käänsin päätä ja siin se oli. Iha tajuumatonta mite voi rakastuu paikkaa haju takii. Ihanaa mite kaupunki voi olla ihana. Kesäl on helppo antaa anteeks kaikellasta. Valo & lämpö <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Mun nisät on ollu pari päivää tosi helveti ärtyneet ja nyt mä vähä väsyn siihe ja kysyn et miks ja ne sano et ku on nii kaua siit ku on pidetty hyvänä. Mä sanon et vitut on, ja siit on muuteki niiku tooooooosi paljo vähempi aikaa ku teit on pidetty hyvänä ku vaiks mua ja ne oli et nii-i – ja katoppa ittees…

Vittu joo. Mä oon kärttyne ämmä. Tänääki on ollu iha helvetisti kaikkee vittumast asiaa miäles ku meinasin vuadattaa tähä plokii mutten sit viittinykkää tän jälkee. Päätin viättää loppuilla ruhtinaa* kainalos ja sil tiäl mä oonki täs sohvas eikä oo olleskaa paskempaa näi lenki päälle. Voimmä silittää huamennaki… Ja kyl mä sit oivalsinki mist ne nisät oikeesti on kärttyset: on tullu jonku(se) kerra lähettyy lenkille vääris nisäliives ja kyl se sit vaa kostaantuu vaikseijois ees mitekää mekalomaaniset melonit.

*Fürst von Metternich

*******

Mentaalinootti itelle: kandee laittaa silmätipat enne ku kaulalee ruhtinast.


Kriitikot  7

Tänää oon vaihteeks kyrpiintyny sellasii väkii mikkä mittaa toiste tekemisii jonku iha omie kuvitelmiesa pohjalta. Tj, mä en ees tiä minkä. Jos mä satun vetäsee synnärikorttii runovvärssy omast pääst (ja lausuu sen päiväsankarille samal ku annan sen lahja) ni se ei tod tarkota et mä kuvittelisin ettoon Runolija™ ja suuriki kuru lyriika alal. Mitä vittuu ku se runo oli vaa kiva vääntäst, synty kivuttomasti ja vastaanottajast se oli hauska? Emmä todellakaa kuvittele ettoisin siks joku helveti verpaliika mestari. Mut sit joku iha sivust rupee heittää et sä oot siis niiku [olevinas] joku taitelija vai… Voi vittu!

Ystiksel oli vähä samallane fiilis taanno. Se piti plokii yhel saitil ja ajatteli sen niiku nettipäiväkirjaks ja jonkullaseks omaks kivaks ja et vois kaverelle esittää ku tulee ottaneeks valokuvii… Aika normii must. Joopa joo: eikö ilmaantunu sivulline (okei, siis se oli julkine saitti, mikseijois ilmaantunu) ku rupes arvostelee ystikse kuvii (ja vallanki alkeellist kuvankäsittelyy) tekotaiteelliseks paskaks ja heittää just tota et sä ilmesesti kuvittelet ettoot hyväki.

Mä en tajuu miksei sais ilota vähemmästäki ku 100 % Taiteest™? Miks pitäs jokase olla joku helveti kuru just ku netti on antanu meille maatiasillekki tilaa ja mahdollisuutta panna esille omaa kivaa? Miks vitussa pitäs muka kaike olla jonku helveti standardie mukaa Hianoo enne ku sitä saa esittää kaverellee? Mä en voi tajuu. Vallanki ku kaikki tollaset standardit on yleesä vaa sen kriitiko pääs: se kuvittelee et joku muu uskoo olevasa erityse Hyvä ja sen pitää heti littaa sellane (kerta kukaa muu eijo nii hyvä ku se ite [kuvittelee olevasa]).

Vittu meitton monellai pimeitä. Joskus tällasena päivänä sitä melkest alkaa uskoo etton ite oikeestaa aika okei noi keskimääräsesti.


Ötökkä  9

On olees sellane vittumane tyyppi ötökäksee mikä tulee ja munii juhannusruusu nuppuu (ei muitte ruusuje) ja sit se menee ja purasee sitä nupu vartta senti tai pari pääst sen nupu alapualt. Se tarkottaa et hetkempääst se nuppu roikkuu niskat nuri siä puskas. Ja sen viäres toine ja sit kolmas ja x+y nuppuu siin puskas ei ikinä kehity eikä aukee. Ne putoo sinne puska alle ja sit se toukka siä nupus popsasee ittesä pulleeks ja koteloituu tj ja ens vua sama peli. Vittu. Ainoo mil sitä voi ees kuvitella hiukka hillitseväsä on se et kerää pois kaikki ne alassui kiikkuvat nuput ja panee roskii ja lähettää kaatikselle – omaa kompostii ei maksa panna. Ja tätä on nyt sit harrastettu joka helveti kesä viime vuadet. No tänä vua ei juhannusruusu tarjennu kukkii muuteskaa ni sikäli sama… Kai se on liikaa haluttu ettois yks lyhyt sesonki vuades ku tarkenis ilma villahousui.


Kafka sano sen kauniimmi  6

"Miten vain, mutta minä en enää kohta kestä tätä murhetta, jota nyt tunnen", minä sanon.
"Minusta tuntuu aivan samalta."
"Te siis sittenkin tulitte tähän kaupunkiin kuolemaan."
Hän pudistaa päätään. "Rehellisesti sanoen minä en ollenkaan yritä kuolla. Minä vain odotan, että kuolema tulisi. Vähän kuin istuisi aseman penkillä ja odottaisi junaa."
"Tiedättekö te, milloin juna tulee?"
Hän ottaa kätensä minun käteni päältä ja koskettaa silmäluomiaan sormenpäillä. "Minä olen kuluttanut suuren osan elämästäni ja uuvuttanut itseni, Kafka. Yhdessä tietyssä vaiheessa minun olisi pitänyt lakata elämästä, mutta en vain lakannut. Tiesin, että elämällä ei ole merkitystä, mutta en silti voinut luopua siitä. Niinpä päädyin vain kuluttamaan aikaa ja tuhlaamaan elämääni turhuuteen. Huomasin lopulta vahingoittavani itseäni, ja se sai minut vahingoittamaan myös lähimmäisiäni. Siitä minua nyt rangaistaan, ja siksi minun ylläni on eräänlainen kirous. Minulla oli kerran jotain liian täydellistä, ja sen jälkeen en ole voinut kuin halveksia itseäni. Sitä kirousta en pääse pakoon. Ja sen vuoksi minä en pelkää kuolemaa. Ja jos nyt vastaan kysymykseesi – kyllä, minulla on aika selvä käsitys siitä, milloin aika koittaa."

Haruki Murakami: Kafka rannalla
(Kafka ja neiti Saeki juttelee, osa, s. 403–404)

Aina joskus törmää sellasee taidejutskaa ku koskettaa. Aika useesti se on musiikkii tai leffa, joskus joku kuvataiteellisempi juttu. Joskus sit törmää kirjaa mikä puhuttelee just nyt just omaa pikku ittee. Mulle kävi nyt näi: mä rakastun toho Haruki Murakami vastikäsittäi suamennettuu romaanii. Siin oli kauniisti muatoltuna juttuja mitä mäki oon ajatellu mut sit siin on paljo, paljo muuta. Pikkäst aikaa se oli myös kirja missei ollu mitää ennalta-arvattavaa, ei niiku mitää. Mä olin ku umpimetsäs viä kymmenkunta sivuu enne loppuu et mitä täs viä tapahtuu – ja hei, siin on yli kuussataa sivuu et sikäli. Mä en tiä onks se japanilasuutta vai onks se Murakamii mut mulle se oli iha omallasesa kirja. Ja pikkäst aikaa sellane et mä haluun ton omaa hyllyy ja pysyväsesti mun lähelle.

Mä oon lukenu joskus sen mitä Murakamilt on aikasemmi suameks käännetty, Lammasseikkalust pidin, Sputnikist en nii kauheesti ja sit mä oon lukenu jonku kokoelma sen novellei enklanniks. Mut tää oli se mikä oikeesti oli niiku Mun Kirja. Ihmeellise täysinäne ja tyytyväne olo tuli. :)


Typerryttävää  7

Mä sain tyämeililootaa viästi minkä lähettäjäks oli merkitty viaras uros. Täs eijo mitää merkillist, sitä varte se loota onki et kuka vaa ottaa yhteyttä jos sille tuntuu. Ku mä avasin sen meili mä en ensi tajunnu mitää ja sit mä oivalsin et se oli entiselt luakkakaverilt koirakoulu ajolt. Vittu mä enno kuullu siit donnast mitää vuasikausii ja yhtäkkii se oli siin. Se oli menny naikkuu ja silloli viaras nimi, okei mä tajuun tän vaiksen ite voi kuvitella ettoisin vaihtanu omaa sukunimeeni jonku urokse nimee.

Enikeis, niil oli siis yhtene meililoota ja se loota oli sen viaraa urokse nimis. Tää on must jotai nii pervoo ettemmä kykene kertakaikkiaa ymmärtää vaiks mä kääntäsin kummanki mun aivosolu viis kertaa ympäri ja vaihtasin niitte pualii keskenää. Eiks toi oo vähä ku käyttäs samoi pikkarei uroksesa kans? Mä voin joteki (mut vaa rajallisesti) ymmärtää et joillai väil on yhtene pankkitili ja kumpiki tiätää mitä siä tapahtuu ja mitä lainoi lyhennellää ja mite ja noi – mut etteijois omaa meiliosotetta? Okei, niilleijo draamallisii salasuuksii keskenää ja se on tiätty hianoo mut jos vaiks halus jotai yllätystä järjestää toiselle? Se etton luattamus on must eri asia ku etteijo omaa tilaa. Sitäpais mä en ees tuntis itteeni erityse luatetuks jos mul pitäs olla tollai avomesti yhtene loota.

Ja totesinki taas et helveti hyvä ettoon vanhapiika.


Niiku raivo piikle  8

Voi jumalauta, voi saatananhelvetimperkele! Joku vois selittää mulle ja selittää sillai et sen ymmärtää tällai piikleki millon kaks aivosoluu et miks helvetissä mullon Suame valtio viralline matkustusasiakirja = ulkomaampassi ku on voimassa helmikuuhu 2010 jos kerta se eijo kelvolline matkustamisee elokuus 2009? Jos passi luvataa olee voimas viis vuatta ni miks se oikeesti kelpaa matkustamisee vaa neljä ja pual mikä tarkottaa 90 % luvatust ajasta ja kaikki tää 100 % hinnalla.

Joku vois selittää mulle mitä helveti syytä on et passi pitää olla voimas pual vuatta matka jälkee, mitä sil voitetaa ja mitä siit saadaa paitsi mut hankkii yhtäkkii keskel kesää itteni valokuvalle ja poliisii ja maksamaa, tiätty. Voi jumalauta.

Ja nii, tää johtuu tiätty suurest itäsest. Vittu se oli viimene kerta ku yritän saa viisumi Venäjälle, tän jälkee mä en ikinä enää suastu ees kuuntelee ja saa kyl olla ihmeelline tyämatka jos sinne on joskus pakko mennä. Vittuperkele.


Palasii  3

Kävin apteekis hakees dopingia lisää ni ehkä tää elämä taas paranee hiuka. Huomenna ehkä jo parempi? Jee. Muutaki hankittavaa olis: pitäs järkkää synttärilahja a) emolle b) kummituspojalle. Ei mitää ajatusta niiku ei yleesäkää. Kummituspoika täyttää jotai, mitä, oisko 11 hyvää vuatta kasas?

Mulloli deitti kerrassaa neljä urokse kans täs iipee. Yks hupane, yks asialline, yks hyvännäköne ja yks karju – ammattilasii kaikki. Karju oli pual tuntii myähäs, piti harrastella niitte toiste kans siiheks… Se eijollu must kauhee loistokas alotus meiä tulevaselle rempalle – meinaan et vittu jos remppaajat on aina myähäs ni ehtii talvi tulla enne ku ne ikkunat on kuasis – mut nyt näyttäs sille et se sentää aletaa.

Matkatoimistoki on lähestyny. Mä ehdin jo elätellä ajatust et se koko keissi ois ollu painajasta ja poissa päiväjärjestyksest. Kattelen tät viisumiankeettii ja ihmettelen mitä helvettii pitäs arpoo sen täytteeks. Aikaisempien Venäjällä käyntien määrä? Edellisen käynnin päivämäärä? Mist vitusta näit muka voi muistaa? Pitääks joku päiväkirjaa matkostaa et tiätää mis on ollu ja millo? Joo anteeks vaa mut en ainaskaa mä. Indeksi ja turistiryhmän nimike? Mitä tää ees tarkottaa? Selvitys vakuutuksesta? Oikeesti, voi hyvä helvetti. Ja mitä täst hyväst saa: viikko vittumast kärvistelyy Karjala puskis. Kreit.

Edellinen