Himoo ja itsekurii

  • piiklenarttu

Aika useesti kuulee väitettävä tai lukee jostai, et jollai (toisella ku sanojal) eijo minkäällast itsekurii. Aika usei se liittyy syämisee, joskus liikkumisee, harvemmi muihi asiohi. Mä jäin taas tänää miättii sivussa et vitustako sen tiätää millane jonku toise itsekuri on.

Jos joku osaa nauttii makeest ja sä et nauti ite, ni mite sä voisit ylipäätää arvioi sit sen itsekurii esmes suklaa suhtee? Jos joku leivonnane tua toiselle satakertase miälihyvä ja nautinno siihe mitä sä siit saisit ni siis sil pitäs olla sata kertaa enempi itsekurii ku sulla et se kykenis kiältäytyy. Jos sä et välitä seksistä kauheesti ja sulle ei tuata mitää ongelmaa olla selibaatis kolme vuatta putkeesa ni mite sä voisit arvioi toise kiältäymykse ja kitumise määrää ku se on ollu kolme viikkoo puuttees? Jos toisel on rytmi veres ja sen pitäs kiältäytyy kaikest musiikist vaiks arestis ni mistä joku täysi epämusikaaline osas arvioi sen arestirangastukse kovuutta sillo?

Mä en usko et vois olla yhtä ylestä mittarii tai osotinta itsekuri mittaamiseks. Itsekuri mitataa aina pelkästää suhtees siihe saatuu palkintoo. Jos sun nautinto asiast X on suurempi ku mun, sä tarvit siit kältäytymisee isommi itsekurii ku mä. Koska meilleijo tismallee samallasii himoi ja nautintoi myäskää meijä kiältäymykset eijo yhtäläsii.

Mä en ikinä saanu urhelemisest kiksei, en vaikka oisin tehny mitä. Mun piti aina pakottaa itteni siihe, illast toisee – kunto kasvo, mut mitää himoo siihe ei ikinä syntyny kunnemmä saanu siit varsinasesti mitää nautintoo. Vuasii jälkee mä luin tutkimuksest et tosissaaki on nii et kaikil ei urhellessa ylipäätää ala endorfiinii tunkee elimistöö, ikinä. Joillai on seki etu ja ne tarttee vähempi piiskaamist et saa ittesä liikkeelle. Voiks sillo sanoo et niil ois parempi itsekuri? Must ei voi. Taaski, itsekuri mitataa suhtees nähtyy vaivaa.

Vähä samaha se on koirakoulutukses. Kattokaa ketä siä on eturivis ku jaetaa mitkui tottelevasuus- tai palveluskoirakisos: kauhee määrä borderkolliet ja vastaavasti sakemannei. Niil on himo siihe, ne on helppoi kouluttaa. On se must hianoo ku hyvä koiraohjaaja saa kehui… mut toisaalta ne kans menee yli siit mis aita on kaikkei matala. Paljo hianompaa ois saa tottelevasuuskasvatettuu vaiks piikle, sivakka tai mäyris. Niil ku eijo sitä käsketyks tulemise riamuu ni se ois kouluttajalle helvetisti vaikeempaa.

Ja jos sun on helppo kahvipöydäs sanoo ei sille piirakalle ja sun naapuri iskee siihe hampaasa ni sil voi silti olla parempi itsekuri ku sulla. Se ehkä vaa ei riittäny sil kertaa suhtees saatuu kiusauksee.

Kirjoitettaessa soi The Doors: Summer's Almost Gone

3 kommenttia

GJ_

18.8.2008 18:15

Jos mä sanon ei sille piirakalle ja vaikka se olis helppoa mulle, niin silloin mulla on ollut ainakin hieman itsekuria. Se joka ottaa sen piirakan, niin hänellä ei ollut yhtään itsekuria. Jos mulla on hieman itsekuria ja sulla ei yhtään, niin silloin mulla on enemmän itsekuria kuin sulla, hieman on enemmän kuin - ei yhtään.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

piiklenarttu

18.8.2008 18:47

nii, just tästä mä enno samaa miältä

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:56

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus