Lomafrakmenttei 2

  • piiklenarttu

Jonai päivänä mä tajusin et ainoo ku mittaa aikaa on lääkkeet. Ku liuskas on 10 pilsuu mitä painaa foliost läpi yhe päiväs ni sit yks päivä vaa hämmästyy et helvetti näi paljo on menny aikaa et taas pitää nappaa uus liuska.

Ei voi tajuu millai harmaasiapot säästyy sukupuutolta. Mä muistan et ne on kerra saanu pojat lentoo pesäst meiä pihas ja siit tarttee olla yli kymmene vuatta. Kaks vuatta sitte orava kävi tyhjentääs niitte pesä, viime vuanna sen tuhos joku ketä ei nähty. Tänä kesänä se on hautonu ja hautonu ja hautonu neljä viikkoo putkeesa ja tyhmemmänki tirpise pitäs tajuu et vittu ne munat on pilalla eikä siält ketää enää kuariinu. Mite niit siappoi aina vaa riittää?

Mettäs on kuulemma mustikoit, niit näytettii oikee telkkaris. Mäki kävin sit väijyys niit ja vitut, raakoi ne on. Hirveel valittemisel ja nyppimisel sain kokoo sevverra et ilkesin lähtee kotii = piiraka verra. Ei häävii. Eli ei maksa uskoo valtakunnallisii uutimii ku kandee ennemmi luattaa räksämpaskaindikaattorii. Sinä päivänä ku huussimportaal on violetti linnumpaska ni sit tiätää et mustikat on kypsii.

Uros sano et se tyksii mun sydämmellyäntie äänest. Mä ajattelin et jaa? ja sanon et se on kiva kerta josset tyksis ni mulle tulis olo et mun pitäs joteki yrittää muuttaa sitä tai pysäyttää kokonaa ja sit vois nuiluttaa. Semmiäst tää oli vitsi. Se kuulemma tyksii mun huumorist. Jaa? Mä pualestani oon luavuttanu kokonaa et voisin joskus ymmärtää sitä tai tuntee jotai sitä kohtaa. Kaipa mutton nyt aika hyvi rokotettu tuntemisii vastaa.

Mä oon useesti ihmetelly ja joitteki väkie kans on iha ääneeki pohdittu et miks helvetis meteoriitit sanoo poudaks tällast umpipilvist säätä ku sade roikkuu ilmas – et okei, se on niille niiku termi mut ku se (vaihteeks taas) hämärtää sana merkitystä kerta pouta oikeesti tarkottaa sellast heleetä kesäpäivää ku joku satunnane piäni poutapilvi kulkee taivaal. No, tänää se selitys oli vihdonki lehdes: savolaste miälest kaikki ku ei sada on poutaa ja se upee auringompaiste on länsisuamalane keksintö siin sanas. Meteoriitit on ottanu käyttöö sen savolase sana (eikä tän oikeesti pitäs ihmetyttää ketää täs savolaste hekemonias ku meil on). Okei! Mikäs siin. Sejjälkee ku oon taas viimekski lionnu itäsuamalases satees ni ymmärrän kyl et siä halutaa venyttää pouda käsitettä nii kauas ku vaa voi… Mut mulle se tarkottaa edelleeki auringompaistest päivää.

4 kommenttia

V.C. Mikko

19.7.2009 21:07

Kyl mää oo ain ymmärtäny et semmone o ko pilvipouta, mut emmää sitä ol koskaa ajatellu sempiremmäl, ko et sillo o pilvist mut ei sara. :o)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

animisti

20.7.2009 11:21

Mä oon saanu jo hurrrjasti mustikoita! On niitä! Ne aikaset pallerot vaan vaatii aurinkoisen paikan ja hitu vettä et ne on poimintakunnossa.

Mä luulen et toi poutajuttu on säämiesten yhteinen salaliitto, jolla ne kunnioittaa Pekka Poutaa, syystä jota en tiedä. Se mieshän ei oo kovin poutanen (=aurinkoinen), joten sanan merkitys on muuttunut alkup. poutaisesta pekkapoutaisemmaksi, ja sen takia poutaiseksi ilmaksi on alettu nimittää myös vähän laimeempia säitä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

piiklenarttu

20.7.2009 15:34

okkei… pidetää sit poutaa vaiks näi jos sille tuntuu

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:46

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus