Masennusta ja sukupolvieroja

  • piiklenarttu

Kuulemma mä oon liika elävä et jäisin sängympohjaa loikuu masennukses. Et maks kolmes viikos oisin taas jalkeil ja menos. Voi se olla. Pitää kummiski ottaa huamioo et nyt mä viä käyn iha vaa vihavvoimalla, mut jahka mun kiukku palaa pois ja jää vaa välimpitämättömyys – nii, kuka tiätää?

Proust tiämmä jäi sänkyy ja kirjotti ne kirjasa. Sil oli palvova lähene mikä hoiti sille askareet mut mun pitäs käy ite edes lähikaupas. (Toisaalta, onks mitää masentavampaa ku lähikauppa? En tiä mut epälen.) Ja toisaalta mulla eijois varaa jää vaa sänkyy vaiks eläsinki pelkäl raanavedellä. Vaiks se ois vaa se kolme viikkoo ni sejjälkee mul ei olis töitä tai ainaski mun tyäilmapiiri ois sejjälkee jäine ja kuallu et sama ku lopettasin. Mun pomo uskoo siihe etteijo olemassa mitää masennusta vaa pitää vaa ottaa itteesä niskasta kii ja tehä ja toimii. Mä epälen et se ei kauheesti kans tiä masennuksesta, mut se taas on sen onni.

Radios oli tutkija kertomas et ku kuuskymppiste suuri ikäluakka jää pikkuhiljaa eläkkeelle ni ne jättää valtasa ja asemasa kolmekymppisille ja siin sit vertailtii näit sukupolvii ja onks niis eroo oikeesti vai onks se vaa näennästä ja mikkä ne erot sit vois olla. Iha lopuks sit se toimittaja totes et nii, onha täs väkii täs kolme- ja kuuskymppiste välissäki et entäs nää nelikymppiset vaiks? Ni se tutkija kerto ilosesti et joo, 35–45-vuatiset on se kadotettu sukupolvi X. Ne on ihanii tyyppejä, ne on kasvatettu viä kilteiks, ne on perhekeskisii ku niie vanhemmat ei ollu ja ne haluu korvaa sen pennuillee (ja siis saa itellee vihdonki oma perhee), ja sitä pais lama kouli ne tekee kaikkee paskaduunii halvalla ja ne oikeesti pitää kansantaloutta pystyssä kysymättä ja kyseenalastamatta mitää. Et ei niist kyl oo mitää vastavoimaa kolmekymppisille, mikkä on kasvatettu itsetiatosiks, itseluattavasiks ja itsekkäiks. Kolmekymppiset vaatii ja on ahneita ja perii maan ku nelikymppiset niijaa kiltisti ja ottaa mitä jää.

Ni mä totesin et näi se kai onki enkä mäkää vois olla pois kolmee viikkoo mun omast paskaduunista ku en tiä saisinks mistää enää toista suajatyäpaikkaa ikinä ja se on otettava mitä saa. Luuseri mikä luuseri. Toisaalta, mitä välii mulle enää. Mul on vaa tää kivikkoine alamäki hautaa päi.

Kirjoitettaessa soi My Generation

5 kommenttia

Anonyymi

1.10.2007 00:25

Kunnianhimo on oikean elämän puutetta. Alamäen odottaminen johtaa vain jyrkkään vastamäkeen, joka vie voimat. Kannattaa löytää se oma haastava rinteensä, jota kapuaa, mutta silti unohtaa kunnianhimo ettei eksy polulta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

piiklenarttu

1.10.2007 09:11

nass, eijo mitää tympeempää ku se et pytyttää absolut kaikki

mä en kai vaa tajuu tota kunnianhimoo, ehkä se on sellane mitä toisil on ja toisil eijo ja ku se puuttuu ni turha kapinoida – sit vaa tulee automaagisesti huanosti kohdelluks ennemmi tai myähemmi ku ei haluu kilpailla

ja kumpi sit on parempi, ala- vai ylämäki
mä en vaa tiä mut molemmat syä

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Manny

1.10.2007 11:54

laulun mukaan mikään ei oo masentavampaa ku danny-show tiellä kuopion...

mä kieltäydyn tyytymästä murusiin, vaikka kuulunkin tohon ikäluokkaan. vaikken lama-aikana työttömyyttä kohdannutkaan, nii pani se silti elämän semmoseen remonttiin, että mun sisuni ei herkästi anna periks. mä olen jo ryhtyny vastaiskuun ...

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

piiklenarttu

1.10.2007 18:40

danny-show, ja välillä kuapioo ja välillä kälviää tj

mans, se on hianoo ku on poikkeusyksilöit aina

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:14

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus