Variksen velho

  • piiklenarttu

Mä en kauheesti tapaa mainostaa kirjoi ku oon sattunu lukee ja enimmite sitä kamaa ei nii maksakkaa mainostaa mut nyt on iha pakko. Mä enno lukenu monta näi painokast kirjaa elässänikää enkä ylipäätää kauhee monta afrikkalast romskuu. Nimi on siis Variksen velho ja kirjottaja nimi Ngũgĩ wa Thiong'o (mite helvetis se sit ääntästääki kikujuks).

Tää kertomus tapahtuu maas minkä nimi on Aburĩria mikä on ollu diktatuuri iät ja ajat ja joskus brittie siirtomaa. Diktaattori on ollu sama nimetö Valtias nii kaua ettei se enää itekkää muista kui kaua ja se uskoo ilmese oikeesti et se on jumala. Ministerit kilpalee siit kuka ehtii nualeksii enite, vaimo on kotiarestis, vastustajat syätetty krokotiilelle. Eikä oo niiku mitää tekemist ja valtio on tiätty iha kural. Ja sit nää valopäät keksii et annetaa Valtiaalle synnärilahjaks avaruutee asti ulottuva torni ja haetaa sitä varte rahotust Globaalipankist…

Ja tätä hanketta sit kuvaa koko stoori ja tyylilaji on kai lähinnä se kuulusa maakine realismi. Antaaks Globaalipankki rahaa? Kuka ehtii kähmii enite lahjuksii? Syntyyks oikeesti tyäpaikkoi vai pelkästää jonoi ja onks ite Valtias tiineenä? Voiks dollareit kasvattaa puus? Onks ulkomaste toimittajie pahonpitelyst lentoasemal varsinasta haittaa ku ne enikeis valehtelee Afrikast minkä kerkee? Voiks parantaa ihmise minkä vaiva on et se haluis olla toista rotuu tai voiks parantaa tyypi mikä uskoo et vaimo hakkaamine on perusoikeus? Voiks salane poliisi valvoo kaikkee? Mite vankila vallataa yhe paskaämpäri voimalla? Onks eroo naispirul ja miäspirul? Voiks noidal oikeesti olla kyky hankkii toiselle ylennys töis ja taikoo sen vihamiähet veks? Voiks herännäset Kristisotilaat karkottaa ittesä Saatana valtakunnast?

Se on helveti hauska ja totaalise apsurdi juttu mut joka kerta ku alkaa naurattaa ni menee samal kylmät väreet selkää pikki ku ei voi varmaks tiätää mikä siin on niiku totta ja mikä silkkaa satuu. Ku sen verta ku kattelee uutisii maailmast ni epälyttää et maapallol on useempiki tollane Aburĩria iha oikeesti vaiks muulla nimel. Ja vaiks ne salase poliisi kuulustelui ja kidutust kuvaavat pätkät on aika lyhyet eikä mitekää piinaavasti kerrotut ni niist tulee silti aika painajasmaise hyvi esii se kiarous mite kuka tahasa meist on syylline jokseeki mihi vaa meit halutaa osottaa syyllisiks – jos nii halutaa.

Täs on jotai ku muistutti must sitä Bulgakovi Moskovaa saapuvaa Saatanaa. Ehkä se on se mite kollektiivist hulluutta totalitaarises valtios kuvataa. Joitteki miälest sekää eijo hupane kirja ja ne ei sit varmaa ois kiinnostunu tästäkää mut jos sentapane satiiri uppoo ni tää on hyvä. Suas lämp.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:46

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus