Blogi

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2009.
Seuraava

Pseudoo  1

Mun groeniystis teki tänää mulle ohari ja ilmotti ruakikse aikaa tekstaril ettei lähekkää huame teatterii. Erityse jees, piletit on mulla ja mä ne tiätty maksonki. No, laiton kyselyn parille muulle ja eihä ne perheelliset päivä varoajal lähe mihkää. Tai ehkei se oo kii ees perheellisyydest, nykysi ehkä vaa ei kuulu tehä mitää ees suunnillee spontaanisti ku kaikest pitää olla Grään Plään jo aikoje alust. Ei voi poikkee istuus iltaa jossei sitä oo sovittu viimestää edellisel viikol tj.

Mä soitin kälylle ja kysyn et joutasiks ja se sano et joo, ei täs oo mitää eritystä kuvioo, iha miälellää. Nii et seki asia ratkes oikeesti tosi kivuttomasti. Oisin mä yksinki mennä voinu, mut ois se sillai vituttanu jättää käyttämättä se piletti kerta seki näytös oli aikoja loppuummyyty.

Oikeesti must tuntuu, et toi kuvas tätä päivää ylipäätääki aika hyvi: oli kaikkee piäntä mikä näytti niiku onkelmalle mut tilanne laukes joka kerta kuiteski ilma isompii ponnistelmii. Tyät tein jo aapee ja sit tein kotiläksyi iipee ja pakko on sanoo et siä on jokune aika vittumaine tehtävä joukos. Viidest jouluaja kotitehtäväst sain kaks palautettuu ja kahta oon rääppiny enkä päässy kauheesti mihkää. (Se viides on Vaikee, se mitä mä en varmaa saa palautettuu ainaskaa täs kuus mut näkee nyt – eipä sitä kukaa muukaa oo palauttanu viä…)


Ku ei vaa ymmärry  7

Tuli eile todettuu ettemmä tajuu ulkoluvaatteit. No, emmä tajuu muitakaa liikkumisvermeit jos totta puhutaa. Niiku et miks vitussa nisäliiveis pitää olla huijastin? Onks tarkotus oikeesti mennä ulos hölkkää pelkis nisäliiveis? Ei ne nii nätit oo et esitellä viittis. Sitäpais sillo ku täs valtakunnas on nii pimee et tarvii huijastime ni sillo on tasan nii kylmä kans et tarttee ainaski teepaida. Ei tajuu ei.

Enikeis, emmä nii kauheesti tajuu tot liikkumista itteesäkää, eijo ikinä ollu mun laji. Nyt ku on ollu pual vuatta jalka paskana nii etteijo kauheesti minnee päässy ni… aika vähä mä oon kaivannukkaa sinäsä. Mut nyt mä oon todennu et parivvuade masennukse jälkee kroppa on vittu nii hötö et se ratkee mist vaa kohtaa millo vaa nii et ois syytä tehä jotai ja oon siis nyt pari iltaa käyny lenkil ja vetässy jonkullase koostejumpa päälle. Ei hyvä, ei yhtää hyvä: tuli siis ymmärtämättömyydes reviteltyy liikaa alkuu. Joka pikku lihas mitä viä löyty ni vinkuu ja vonkuu iha helvetisti (en tiä huutaaks ne hallelujaa vai aavemariaa mut jotai sellast) ja koko akka on nii happoo täys oma happamuutesa päälle et täs on kyl jokkut omat happosuusenkat taas tullu lyätyy.

On nii paljo asiot mikkä ei mahdu mun molempiikaa aivosoluhi.

Opettelen välittää taas vaiks täst mä enno mitekää varma. Mä en oikeesti niiku pohjimmaltaa tiä et miks vitussa pitäs. On helpompi olla välittämättä. Ehkä se välittämine on vaa joku atavistine tarve? Et jos välittää just sevverra ettei haluu mädäntyy sijollee ni sit jo lisäks tulee välittäneeks viä iskee hoitonaamioo kuanoo ja editoi kynnet? Emmä tiä.


HM iski taas  11

Joku viksu ja avulias vois taas kertoo. Mä havatsin et mun uudes pusakas on vetskalliset taskut ja viä kummaski kainalos, tai siis hihampuales mut kainalosaumast alaspäi. Miks? Mitä mun on tarkotus voi säilyttää siä kainalos? Jos sinne panee vaiks käpälärauda ni sen tuntee koko aika ku olkavarsi liikkuu ja se kolisee kylkee. Nenäliinaa siält on vaikee kaivaa, sen mä paan mialuummi vaiks siihe taskuu ku on rantee yläpualel (ulkosyrjäs). Podi on kivampi pitää sisätaskus ettei piuha jää kii mihkää. Kortsut vai kotiavan?


Piti piti  5

Mun piti lähtee lenkille heti ku tuun töist ettois ollu ees hiukka valosta. Piti testaa tota uutta topampaa vaatekertaa et millai se istuu liikkees ja millai se pitää kylmää nykku sitä lajii siis ois. Ja vitut, istun lämpökerrastos olkkarissa. Mut pysäytti Luattokunta mikä halus tiätää kuka mun korttii oikeesti on käytelly ja mitä vittuu on tekel.

No, me keskusteltii mun rahatilanteest ja mun nettikauppaedesottamuksist sen ystävällise palveleva nuaremmiähe kans ja kaikki on siis ookoo, mitää riisii eijo eikä kukaa konna oo tyhjänny mun tilii ostelemalla kaikkee oudoo.

Ja sit mä joteki vaa jäin istuksii ja ihmettelee tätä elämää. Et vittu heti ku teen jonkunki poikkeeva liikerada ni aina on joku naputtaas – niiku vaiks nyt toi Luattokunta. (Ja iha syyttä siis.) Mä joskus aina epälen et mä olisin ite tehny mun elämise raamit ja ite kuronu ne ahtaiks ja tehny kaikest epämukavaa itelleni mut ei se niikää mee. Mun raamit on kyl enimmite iha muualta peräsi ja helvetti jos mä jotai oon inhonnu aina ni näit gou get ö laif -tyyppei mikkä kattoo et ne voi neuvoo (lue: kritisoi) muit semperusteel mitä ne ite on kokenu. Ei ne edellytykset meil kaikil samallaset oo. Ikinä.

Ja nyt must näyttää et hetki on menny ja se lenkki jäi myähempää ja iha sama sinäsä. Piti mukamas alkaa liikkuu taas enempi ku toi koipi joteki kantaa. Piti.


Itsestääselvyyksii  3

Lukkosulaa ei maksa jättää autoo sisää. Okei, olin oppinu tän jo aikasemmi, mut tänää opin taas uuttaki. Kaikki lukot oli umpijääs lukuuottamatta pakkii. (Oiskoha sinne lispahtanu kunnolla öljyy?) Ikinä enne eijo ollu bensikse korkki jääs nii et piti lukkosulal avaa enne ku sai menovettä sisää. Hianooooo. Tää ei siis tod oo mun ilmasto.

Kissoje omistajat on säännömmukasesti sitä miältä et niitte lemmikit on toooosi siistei elukoi mikkä pesee itteesä jatkuvasti ja vallaski verrattuna moppehi ni ne on kuulemma nii nii siistei. Miks vitussa mun auto koneppellil sit eijo ikinä ollu koira käpäläjjälkii mut taas on joku helveti paskavarvas katti käyny kulkees (ja kykkyys) – eikä pelkästää koneppellilt vaa myäs tuulilasi yli.


Ryyppäämise seuraamukset  10

Se on nyt sit totta ja meililaatikos oli varaus ja maksutiadot. Me on siis tosissaa känässä uudevvuadeaamuna näemmä kello 3.25 ostettu lentoliput Lappii ja varattu majotus ja nyt mun tarttee löytää jostai toppahousut ku ei kerrassaa voi piikle lähtee inarinsusii kattoo pelkäs silees turkis… Voi helvetti. Eikä se mitää toppahousuihi jää ku muutaki relettä tarvii.

Vittu se Petroskoi on varmaa sit kans totta.


Lisää hyvää alkanutta  6

Pikkuhiljaa tuntus et alkaa olemine tasaantuu ton uudevvuade vastaanottamise jälkee. Ilmesesti se öine ulkolu ku käytii Senaatintoril palelees ni friskas nii hyvi et jaksettii riakkuu aamuu asti ja keksittii loistavii känni-ideoit. Päätettii lähtee nii Petroskoihi ku Inariiki… joo. Hiukka jäi toi nuksumine vähäks mut tehtii hyvä lenkki rantoi pikki ja se on pitäny herel – saattaa olla kyl et aika piakkosi kaatuu ku Vaasa-laiva. Ja vastaavil seuraamuksil.


Seuraava