Blogi

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2009.

Liikuttunees tilas  8

Tulinki sit vetäneeks iha entisvanhaset kalsariperseet. Vai persekalsarit? No iha sama ja mitä välii mä en häiriköi ketää. Kukaa ei häiriköi mua. Kukaa ei kysy kui sul menee kerta se ei kiinnosta ketää. Meneepä vaa, valuu sillai pikkuhiljaa. Ois hianoo ku ois joku ku ottas kainaloo ja sanos jotai nättii. Ei tarttis olla ees näi nättii:

Precious and fragile things
Need special handling
My God what have we done to You?

We always try to share
The tenderest of care
Now look what we have put You through...

Things get damaged
Things get broken
I thought we'd manage
But words left unspoken
Left us so brittle
There was so little left to give

Angels with silver wings
Shouldn't know suffering
I wish I could take the pain for You

If God has a master plan
That only He understands
I hope it's Your eyes He's seeing through

Things get damaged
Things get broken
I thought we'd manage
But words left unspoken
Left us so brittle
There was so little left to give

I pray You learn to trust
Have faith in both of us
And keep room in Your heart for two

Things get damaged
Things get broken
I thought we'd manage
But words left unspoken
Left us so brittle
There was so little left to give

Se on hianoo ku on allerkia ja vahvoi silmätippoi ni voi aina välil itkee silmäsä paskaks eikä kukaa huamaa mitää.


Hyväntekeväsyyttä  5

Päätin rupee kesäviihdykkeeks sille yhelle urokselle ku kuvittelee olevasa rakastunu muhu. Ehkä siitton se hyäty jos se oivaltaa olevasa erehtyny ni sit ei tarvi enää sitäkää asiaa veivaa? Ja jos se oikeesti viihtyy ni ehkä tää on sit hyvä teko ku voidaa lukee bonuksiks mulle sit piatarinkirjas.

Ois vaa kiva ku itekki tuntis ees jotai kipinää mut ehkä se riittää ku koittaa suhtautuu sillee et vituvvälii. Mä en kuiteskaa oo enää ikinä onnelline ni mun kannalt iha sama. Jos ton tulee hyvä miäli ni kokonasuus on kai sit jo plussal? Se kummiski tiätää jo vuasie takaa mikä mä oon ja mikkä mun fiilikset on.

Hommas on hyvä vitsiki! Mä tajusin vastikää et sillon profiili sitys jostai vuadelt kivi ja keppi ja menin piruuttani mätsää. Ha ha: 91 %! Ikinä ei kukaa saanu tollasii pojoi eikä likikää siihe aikaa ku pidin auki sitä mätsiproffii. Ehkä tää ois nyt oikeesti joku vitu mäts meid in heven? :D

Miks must ei voi tuntuu millee.


Medikalisaatioo  5

Ei tai olla viäkää lääkitys iha kohillaa. Kaks sinivalkost, kaks valkost ja yks vihree – joko tää on ku saattokodis? Jokkut niist tekee sillai keveesti huano olo, ne sinivalkoset ilmesesti pitää mut herellä (vittu mä oon nuksunu viime yä vajaat neljä tuntii, edellisenä kuus ja sitä edellisenä kolme eikä mitekää kauhee kualleelle tunnu viäkää – ei tod yhtää mua!) ja sit jostai tulee sellai metka täristävä olo aina hetkeks kerrallaa ku kaikki raajat tärrää omaa veivuutaa. Jou, kemikaalei on kropas siis.

Verikokette tulokset tulee vast ens viiko alus, tai ois ne tullu jo perstaiks mukku lääkäri eijo paikal kertoos kuulemma. Siiheks tää doupinkkiarros pitäs olla kaikki. Tähä mennes on lakannu silmät valuttaast ja röörit on niiku enempi auki, naamampualest on ilmesesti kaikki ontelot niiku keventyny kerta ei sillai enää paina eikä ahista. Et jotai myäntestäki niiku.

Mä taisin taas jää henkii.


Casablanca  4

Radios vaihteeks SMG ja Casablanca. Joo tää herättää muistoja: mä olin samallane idiootti ja kuvittelin et rakkaus merkitsis jotai. No ei se meinaa. Casablanca loppuratkasu on joo fiasko tällaste ääliötyperyste elämäs mut jos alkaa ajatella järjellää niiku aikuset tiämmä tekee ni ymmärtää et se on kypsie ja vastuulliste ihmiste ratkasu mikkä vitut välittää rakkaudest kerta on tärkeempiiki asioi elämäs. Joo mä oon päässy tähä kohtaa ja mä etsin viäki sitä mikä sit ois mulle tärkeempää. Mä etsin viäki sitä et oppisin arvostaa omasuutta ja rahaa, oppiarvoo ja ammattii, asunno sijantii ja thaimaallomii. Ois vitusti tota kasvamise varaa.


Vkl, tiiviste  6

Kärpäset on vitu aivotonta jengii, ei voi muuta sanoo. Ne änkee syksyl sisää ja sit ku arska paistaa ni ne pörrää ikkunas et ulos ulos ja ku ne laskee sinne ni ne alkaa vaa tunkee itteesä väkisellä takas sisää. Totaaliurpot. Enikeis tein hyvä syliväliharvennukse imuril ja vetäsin röörii karsee määrä vainajii ikkunolt, lattialt, joka paikast – niit roikku viä katostaki jonku varpaa varas… Ei voi muute kuvitella ettois yätä mökil jossei alota tost. Ja sittenki niit ilmeni viä ku veti verhot kii, kai ne oli kii niis.

Lämpötila. Ja vittuuks siit muuta ku et oli helveti kylmä ja vallaski eile tuuli taas suaraa jostai pohjosnavalt. Mä panin sähvöpatteri päälle aapee ja illaks oli mukava lämmintä ni panin siit virra pois. Mun salane ase on lakana ja patja välis, ja sähvöl seki toimii: lämpöpetari. Se on suuremmone. Patja kuivuu ja lämpee eikä ikinä enää mee selkä kylmäst paskaks eka yä mökil talve jälkee – ja nii ihku on mennä lämpösee sänkyy illal! Sitäpais ku herää viluu aamuyäst ni voi pistää taas lämpöö päälle ja koht on taas iha jees. Ah tätä teknolokia tuamaa ylellisyyttä!

Uus lelu. Oonko maininnu et sain vihdonki hankittuu uudet sekatöörit tos keväämmäl? Ne on kans ihkut: pinkit kahvat. Myyjä katto mua ja sano et nää on iha sun väriset ja mä olin samaa miält: kaikki asusteet vaa pinkkii ni kaikki mätsää. :P Ne menee mukavasti reisitaskuu ja sit voi aina raksii kualleit oksii ruusupuskist jm ku tulee sille tuulelle. Tulee siistii joteki paljo helpommal ku ei tarvi eriksee inspiroituu hakee vajast tyäkalui… Perstaina mä tulin hankkineeks kolme neilikkaa mikkä oli helveti hyvä värisii (= oli pakko saa) ja ne mä istutin tänää ku oli järjellisempi ilma. Salkoruusut on näemmä tykänny kyttyrää ilmastost ja ihme on jos ne pysyy ees henkis kesä yli – mä en enää oikeestaa ees kuvittele et ne kukkiski viä.

Teleportaatio! Loppuviimeks sain ku sainki inspikse toteuttaa demokratiaa ja käyttää kansalasoikeuksii ja lähin sil miälel et katotaa jos ehtii. Liikenne oliki paaaaaljo sujuvasempaa ku olin kuvitellu ja viä jäi pual tuntii aikaaki. Ha! No taas on äännetty ikääku sillois mitää vitu merkityst. Mä oon kaks kertaa elässäni käyny äänestääs ennakkoo ja kummalki kerral oli kauhee jonottamine ja häslä – nykysemmi mä tähtään aina tähä viimisee tuntii (olin kylil tai en) ja niiku nykki ni suaraa sai kävellä sisää ja vetää punase viivasa ja kävellä ulos. Se on mummiäst ekonomist ajankäyttöö – ja sitäpais mun ääni tulee sillai halvemmaks ku jos kävisin ennakkoo ja kerta mä ite maksan sen verost ni mä voin taas kattoo säästäneeni useemma oravannaha.


Tyätervis  5

Mä sain nyt loppuviimeks a) itteni patistettuu hankkii aja lääkärii b) sellase aja ku sopi sekä sille lekurille että mulle. Se eijollu mun vakilekuri muttoon mä tollaki joskus käyny.

Juteltii sen kans iha kohtalase järkevii ja se printtas mulle nipu resettei ja sano et katotaa pari viikkoo noil jossei muuta löydy verikokeist ja jossei paris viikos oo parempi ni sit pitää rupee köljää isommasti. Ja mee tonne lapraa nyt vaiks samal jonottamisel kerta oot täs, näist ei mikää vaadi olee syämättä tj. Ni mä soitan sit sulle ku on noi tulokset.

Ni mä sit venttasin itteni sinne lapraa kans, numero oli lupaavasti 13. Jos se hoitsu ois ollu viä asteevverra asiallisempi se ois ollu jo tyly, nyt se kiikku siin rajal et oliks se viä kohtelias. Ehkä se ois ollu viä pelottavampi josse ois hymylly mut siihe se ei langennu. Ja sit alko ilmenee.

– Ooksä jättäny ton virtsanäyttee jo?
– Anteeks?
– Nii ku täs on näitte verikokette lisäks viä toi virtsakoe.
– Ai mitennii? Ei siä sellast pitäny olla.
– Ettoo sit jättäny vai. Mä annan sulle purki, tua maanantaina sit.
– No ku just oli puheena et tuun nyt tähä tänää samal jonottamisel ni ei tarvi toist kertaa. Et kaikki noi verikokeet saa kerral.
– Ne saaki. Käyks nyt sit samal tiristääs tän näyttee? Vai ooks käyny vessas jo tänä aamuna, pitäs olla neljä tuntii edellisest.
– No totta helvetis oon käyny tähä mennes!
– Sä et nyt näyttäs suhtautuu tähä kauhee myäntesesti.
– No en ku eijollu tollane niiku minää puheena ja just olin ajatellu ettei tarvi tän takii toista kertaa tulla.
– Voit sä jättää sen tiätty poiski, sun terveys täs vaa on niiku tää juttu.
– Vittu joo. Anna se purkki, mä tuun maanantaina sit tuamaa sen heti kasilt.

Mua vitutti tosi raskaasti koko matka töihi ja viä töiski tovivverra ku mä miätin sitä maanantasta lokistiikkaa. Mut sit tuli se valkeennus: koko se mystine kusipurkkiepisodi on kotosi vuadest 2004 ku mulloli virtsiitti sen eka ja ainoo kerra ja niitte tiatokantaa on jääny keikkuu joku viimine kontrollikeikka ku oli ehdolline et jossust viä tuntuu et tarttis lisää amfibioo. Ei tuntunu. Se oli se edelline kerta ku oon treffannu ton lekuri ja siks se tuli sen nimel samaa listaa esille.

Ha! Homma pelastettu ja vitut viän maanantaina sille donnalle mitää.

Nyt sit toivotaa viä et muukki vaivat paranis!


Mun silikonit  1

Oonko tullu sanoneeks et mä rakastan mun jääpalavuakii? Joo, must on tosi jees etton jääpaloi mut erittäiki must on ylihianoo et mä saan ne jääpalat nätisti irti noist silikonivuuist! Joskus aikasemmi mä yritin tehä jäit ton jääkaapi omal mukana tulleel rallil mut se oli yhtä tuskaa, ne ei vaa lähteny irti enne ku ne vähä suli eka ja sit ne piti käyttää kans samantiä kaikki kerta sit jos pani loput vaiks kulhoo ja takas pakkasee ni ne jäätyy paitsi toisiisa ni siihe astiaa kii ja sit oli taas helveti kivaa seuraaval kerral.

Noi silikoniset on ihanat. Ekanaki niis on kauniit kuviot (tähtii mikkä sulaa nopeemmi ja sydämmii mikkä kestää niiku toooooosi kaua) ja toiseksee ne jäät saa irti vaiks yks kerrallaa. Sit ne on viä kauniivväriset! (Ei ne jäät ku ne muatit.) Mä oon valmis ylistää keinoainette kehityst ku se tuattaa mulle tällast arkiesinettä. Lisää silikonii!


Jääkaappiepisodi  13

Mun jääkaappi on jotai talvest asti käyny ku piäni traktori, helvetimmoine jyrinä näi sisätilas ja piänes keittiös. Mä oon sitä sulattanu ja koittanu imuttaa pölyi takaa ja sit mä oon vaa alistunu siihe et kai se sit on jääkaapiksee vanha ja siält on joku osa särki. Ku se nyt kuiteski on muute toiminu ni oon antanu olla.

No. Nyt mä vittuunnun siihe äänee nii totaalisesti et rupesin oikee kyylää et resonoiks siä joku jotai vaste vai mist helvetist se ääni oikeesti lähtee ja huamasinki sit et se oli tipsahtanu vinoo koko kaappi: toine etujalka oli pudonnu silt tasolt mil se seisoo. Mä nostin sen kohillee ja PAM!… enter thö sailens!… Yhtäkkii iha korviihuumaava hiljasuus. Ois tottaviä kuullu ku se kuulusa neula ois pudonnu paitsi eijollu mitää putoos. Oli vaa helveti hiljasta.

Järkyttävää. Nyt mä oon kurkkinu aina välii sinne kaappii et hajosko se kokonaa vai miks vitussa täällon nii hiljasta… Eijo mitää merkkii ettekö se toimis edelleeki vaiks onki hiljaa. Ja tollase mitättömä asia takii mä oon kuunnellu koko kevää traktorii kotona ja toi kone on varmaa raatany ja rehkiny ylitöit ja hyväs lykys lyhentäny ikääsä. Voi vittu et maailma on kummalline.



Naapurivitutus  5

Viime yä mä heräsin kakski kertaa ja kummalki kerral mun makkaris hais tupakka iha armottomasti. Mua vitutti mun minkäs sille: ku ei kaikkii ikkunoit voi pitää kii ni mä mialuummi pidän ikkuna auki olkkaris ni siält ei puhalla sit samallai päälle ku jos jättää makkari ikkuna auki. Ja siit seuraa sit se vittumasuus et ku yläkerra naapurit imee sätkää ni hajut tulee väkisiki mulle. Täst ei voi ku niällä harmisa ja jossei voi ni pitää muuttaa puskii. OK.

Nyt ku mä tulin kotii ja totesin et alkaa olla aika viilee ja rupesin sulkee sitä olkkari ikkunaa ni joo: siä on se sätkä siä mun ikkunalaudalla. Se on näemmä palanu siin loppuu viimiset pari senttii ja polttanu pikkämmallise jälje siihe puisee ikkunalautaa tai sen maalii siis. No onks ihme jossoli ikävää käryy yällä!

Must täs kohtaa on nyt raja. Mummiäst jos ne tyypit polttelee ja tuhoo oma terveytesä ni se on niitte asia. Mut helvetti jos mun kämpäs syttyy tulipalo siks et noi vitu jengit ei vaivaannu sammuttaa sätkääsä asiallisesti vaa heittää sen palavana alas ni se on must iha eri tasone vahinkojuttu. Mua vituttaa nootittaa naapureit mut nyt on pakko. Vittu.