Blogi

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2010.
Seuraava

*good grief*  2

Ressu on taas niiiii ytimes… no se on piikle ni selvä tää. Mun oma viikolloppu on menny vaihteeks muis hommis raatamalla enkä oo joutanu jallittaa pupui mun sänkyy. Onneks huame pääsee töihi huilaa. Tj. Räkis alkaa olla voitettu kanta ni ehkä vois suarastaa päästä johoki mitä sanotaa päiväjärjestykseks – eri asia kyl maksaaks sellasee pyrkii ku kyl sitä arkee sit riittää taas ja iha liikaa. Alakulottaa ku kattoo eteepäi. Pitäs ottaa vaa askel kerrallaa ja kattoo varpaitaa ni matka ei tuntus nii pikkälle. Ehkä.


Klassikkokamaa  2

Jeijj! Olipa psykedeeline leffaelämys ku katton vittu räkiskoomas Fellini kuva . Ehkä viä muutama kilsa lähempänä Apsurdistani ydintä… Tosin sitäkää kuvaa ei tiämmä kauhee moni muukaa oo eritysemmi tajunnu. Mikä siinnoli se juttu ni en vaa tiä.

Mullon karseita aukkoi sivistykses myäs muummuas elokuva alal ja viime aikona oon sillontällo ottanu kirjastost jonku niitte ns klassikkoleffa noin niiku kuriositeettimiäles. Ei se kauheesti oo leiville lyäny enkä mä usko et joskus kattosin lisää vaiks tota Fellinii. Tai esmes taanno ku tsekkasin Bergmani Kesä Monikan kanssa ni mä myännän: mä en vaa tajunnu mikä oli se ihmeelline Harriet Anderssoni Hehku™ ja mikä siin kuvas oli joteki eritystä. Se mimmi oli silkka keskenkasvune pissis ja se kuva oli niiku vanhat kotimaset. Joo ei kiits helmii siolle.

Ehkä se on vaa nii et Sivistykse ei kuulu olla kiinnostavaa?


Menee hyvi mut menköö  3

Sunnuntaina mult kysyttii lähtisinks mä Leonard Coheni konserttii ku oli ylimääräne piletti ku joku oli tullu kipeeks. Mä sanon et joo ookoo voinha mä vaiks tullakki käyttää sen pileti pois.

Niimpänii.

Kesäräkis iski samantiä ku lämpötila laski alle 20 astee ja mä olin siis eile iha vainaa. Piiklentuurii. Mut lähin sit eile tsekkaa sen Coheni kerta olin luvannu ja sit oli viä vähempi aikaa värvää taas joku muu sellani ku pysys terveenä siihe keikkaa asti.

Ookoo, on se ihmeellist et jonku ääni kestää vetää kolme tuntii siin iäs. Ja et muutenki fysiikka kestää. Ookoo, ne taustalaulajat oli hyvät. Ookoo se fonisti oli jokseeki tajuumato tyyppi. Ookoo oli se joo oikeesti hyvä konsertti must. Kai. (Mä en tiä oliks sinne joku ikärajotus kyl ku vaikutti et ylesö keski-ikä oli jotai 55–60.) Mut vittu et mä tein kualemaa siä Areenas ja oon tiätty viäki iha helveti tööt ku mahdonks mä sit nuksuu toiset kolme tuntii kotona viime yä ku pää ja röörit on räkää täys. Mut ei, emmä nii kipee oo ettoisin kotii jääny, ha! Täs mä oon taittanu yht kirjaa kiltisti koko päivä.

Joteki tuntuu et tänää ei tuu mitää liikuntasuaritusrastii ku ei vaa kykene. Tänää vois olla påp mennä nk. ajos nuksuu.


Säilykettä  10

Jos ois joku konsti säilöö tät fantsuu tänkesäst ilmasto-oloo ni mullois kaapit ja nurkat väärällää tät ihanaa hellettä. Mä oon nauttinu täst kesäst (ja lomast kans joo) jotai 180 % ja mumpuast tät ilmastoo sais riittää vaiks joulukuu loppuu ja sit taas heti tammikuust. Loma loppuu iha just koht mut tät säätä lisää kiits kiits kiits!

Joo ei sitä voi säilöö sääli kyl. Joo mä tiän. Mut mite helveti hianoo oiskaa jossai marraskuu vaakaräpiskäpaskasatees korkkaa purkilline auringompaistesta hellettä kuplaks siihe ittesä ympärille ja näyttää kiält kaikelle maailma räpiskälle. Se ois oikeesti ehkä viä kaksinkertane nautinto (siis jo jotai 360 % niiku). Mut JOS ilmastoo vois säilöö ni sit sitä vois kans ostaa kaupast aina ku kotimane sää tympis vaiks kesälläki. Saisko olla tänää Thaikkuu vai Tahitii – vai halvennuksest ponuspistel iha vaa Teneriffaa?

Oikeesti säilykettä saa vaa valokuvist jos niistkää ja silloki vaa korvie välii. Kuvii nyttois jonkuki verra räpsitty ja ku kattelee niit ni voi viä muistaa ehkä jopa marraskuus etton joskus tarjennu suarastaa ilma villahousui – jeij!! Esmes siä vaellusreissul ku oltii ystikse kans Repovede puskis ja lämpöö oli jotai 35 astetta ku kiivettii mäempäällystä näkötornii eikä tuule henkäystäkää… Tai ku käytii Naantalis kesäteatteris ja yänyli ja viä sarastukse aikaa tarkes oikee kivasti ilma hihoi… Tai Seurasaares piknikil ku nahka kärähti joka paikast ku oli unohtunu rasvaa vaiks kesä on jo lopumpual…

KESÄ <3 <3 <3 <3 <3


Seuraava