Hepenempesijä sävysyydest*

  • piiklenarttu

Vanha pesukone sirahti viimise kerra ja sit se korahti ja sit tuli iha helveti pahaa kitkuu ja sit se ei vaa toiminu enää. Hualtomiäs sano et moottori on nii paskana ettei maksa täl kertaa enää korjaa: pelkät varapalat ja niitte oottamine viä rahat ja hermo ja sit se korjaamine – eikä siit kuiteskaa enää uutta tuu. Ja se oli siis vanha rakkine.

Uutta ootelles meinas päästä kertyy pyykkii yli pyykkikori reunoje ja mä miätinki jo et pitääks mun panna mun omat pikku käpälät pesupaljuu ja se se vast on helveti vittumast hommaa ku kaike pesee kätösisesti – oon tehny sitä muino opiskelijavaihdos vuadevverra eikä oo jälest ikävä tullu.

Enikeis, tänää oon päässy opiskelee Uutta Konetta. Hiano on. Koree paneeli täys vilkkuvii valoi ja toine toistaa ihmeellisempii ohjelmii mikkä syättää automaagisesti optiot: jos haluut ton ohjelma saat ton lämpötila ja tollase huuhtomise ja noimmont kiarrost minsas (?) linkoonnust. Meinas iskee mekamikreeni enne ku sain kaikki optiot kohillee. Ja kuis sit kävikää… kone funtsii ja funtsii ja piipittää ja vilkuttaa valoi ja mä jo meinasin ettei se aijo mitää pestäkkää ja et mult puuttuu täst viä joku nappi painamatta ja sillo se rykäs ja alko duunaa ja ilmotti et täs muute menee sit kaks tuntii. Kaks tuntii! No vittu joo, mä tiän et emol on rakkine mikä ilosesti pesee kaks ja pual tai kolmekki tuntii yht ainoota koneellista mut mä oon tottunu saamaa mun pyyki vajaas tunnis ulos koneest. Mä oon tottunu pesee kolme koneellist samaa vaivaa ni sit mä saan kaike huallettuu ja silitykset ja mankelit pois kuviost eikä tarvi koko aika kattella ku pyykit on vaihees. Nii et se kaks tuntii kilahti mul aika pahasti.

Onkelma on se et noi Hianot Värkit käyttää nii helvetisti aikaa kaike Data prosessoimisee et niillei riitä kapasiteettii siihe varsinasee pesemisee. Jos niiku eka kuluu kaks kolme minsaa paneelis enne ku ees vettä alkaa tankkaa ni emmä kyl tajuu et mitä sen konee tarttee funtsii sennaikaa. Entine alko pesee ku napist paino. Enkä mä tajuu et miks niit pyykkei pitää möyhii minsakaupalla (4 min) linkoomise jälkee ja mitä seki sit edistää. Mut nii, mitäpä mä ymmärtäsinkää pesukonee syvämiättesest sialummaisemast.

Ja sit ku se oli saanu lopuks pestyy ni vittu se kone vihels mulle. Mä enno ikinä kuullu et mikää kone ois kuulostanu nii leuhkalle: niiku et meitsi on täs ollu Ahkera ja Tehokas, tuus akka hyvittelee. Sanon sille et vittu mulle et ala viheltelee mut se teki sen taas seuraava ohjelma ja koneellise jälkee. Ilmesesti se ei osaa olla vislaamatta. Paha maneeri ja tiäs vaiks ehdolline refleksi.

Nyt mä oon opiskellu kolmee eri ohjelmaa ja kaikki paikat on pyykkii täys. Kait ne puhtaammiks tuli ainaski. Viimese koneellise sain jo tunnis nii et ehkä me viä tullaa hyvinki toimee. Ja niiku sanottu, ilma pesukonetta ei kyl haluu elää.

_________________
* Sävysä hepenempesijä (Lavatrix facilis) kuuluu virolase asiantuntija Enn Vetemaa mukaa vedenneitoje Peseksijötte-lahkoo (Vetemaa 1983, 76).

Kirjoitettaessa soi Nick Cave & the Bad Seeds: Abattoir Blues

6 kommenttia

Caduceus

19.10.2010 13:12

Mun pitäis kans investoida uuteen pyykkäriin: uuteen kämppään ei mee päältäavattava kone vaan sinne pitää hommaa semmonen, mikä menee työtason alle. Eli samaa pällinleviämistä luvassa sitten tännekin. Raportoin sit.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Django

19.10.2010 13:59

Itsekseen ääntelehtivät koneet pitäisi kieltää. Mulla on mikroaaltouuni, joka ohjelman kilahdettua loppuun piipittää muutaman minuutin välein vaikka maailman tappiin, ellei luukkua käy avaamassa tai käy painamassa virtaa pois. Olisipa joku kertonut kaupassa...

- D-

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

piiklenarttu

19.10.2010 15:42

cads, onnee menestystä, kärsivällisyyttä pikkää ikää!

gos, niimpä… mä elättelen toivoo et toi ois joku säätöjuttu minkä viä sais ohjelmoituu veks… saaha sitä toivoo ees! ohjekirja on taas romaaniluakkaa mut kaikist iso osa siitton asennust ja hualtoo

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

licence27

24.10.2010 22:46

Kuulostaa LG intellowashrérilta. 7 kg sisään, ei kestä nauloja, ruuveja, eikä vierasesineitä. Mut jos se on se ja ohjelmoitu niin pyykit sisään, aine, päälle ja käynnistys. Jos ei ole ohjelmoitu niin oletusohelman kesto on yli 2 tuntia, pesuajan lyhennyksellä joku 1,5, pikapesu alle tunnin, mutta pesutuloksessa ei oikeastaan mitään eroa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

piiklenarttu

25.10.2010 08:16

mä pesen kyl iha vaa vaatteit (ja satunnasesti sänkyvaatteit) – naulat ruuvit moottorinosat ja senkaltaset saa pestä joku muu jossai muualla
:O

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:40

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus