Blogi

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2008.
Seuraava

Tervessi Turuust  3

ja samaavvaivaa terveset kive sisäst! Olin osasto virkistysretkel tutustumas Kakolaa ja pitää sanoo et helveti makee yksityne piitsi on ollu ukoilla keskel kylää vaiks talot kyl oli kolhoi. Portait mentii ylös ja alas ja vasempaa ja oikeesee ja ihme sokkelo koko paikka mut joo, kai se oli virkistavää tai niiku valasevaa kyl ku havatsi et vittu oikeesti oma tyähuane voi olla piänempi ku vankiselli. Ookoo, mullon lupa pitää ovee auki nii ku haluun ja siält pääsee välillä jopa poiski, mut enikeis.

Mä miätin et miksei mua ahdistanu olleskaa. Yhet tutut ku oli käyny aikasemmi käytti sellasii sanoi ku vaikuttavaa ja kylmäävää ja karmeeta. Ehkä must puuttuu joku eläytymis- tai empatiaosa tai sit siält oli se vitutus ehtiny haihtuu niist seinist täs välis … Aika paskaselle siä kyl haisi. Mut joo, oli se avartavaa kyl. Et jos niiku kiinnostaa ni viä ehtii lokakuuhu asti tj. Sit se kuulemma menee sulki ja remontti alkaa.

Sinäsä omitust et pitää virkistyy heti lomasa jälkee mut meneehä se niiki.

Kaupungil näin mainokse mis käskettii piilottaa harmaat ja joo ei, se ei tarkottanu hiuste juurikasvuu ku pimppikarvoi, et vittu jos haluut niiku käy ehdast plondist ni ei ku plondaa hamee alt kans. Miäti hetkevverra et oisko toi mun juttu ja päätin sit passaa kiarrokse. Vitut siit kukaa kiinnostunu on minkä väriset mun karvat on mistää kohtaa kroppaa.


Tyämiäte  1

Uutimis sanottii et Suames on helveti vaikee saa korkeestikaa koulutettuna töit jossei osaa suamee. Mä ymmärsin et tää on niiku erityne suamalane perussynti. Se vaa et ku en tiä tost tyällistymisest muutekaa ni must tollases uutises sais sit olla joku vertaluainesto. Mite nopeeta ja mite koulutust vastaavii töit saa Amerikas osaamatta sanaakaa enklantii, Venäjäl osaamatta ees kirjamii tai Ranskas osaamatta olleskaa ranskaa? Tai vaiks jossai piänemmis EU-mais, vaiks Portukalis tai Unkaris, jossei yhtää osaa paikallist? Jos täst ois joku tilasto ni ois helpompi vetää taas päällee säkkii ja tuhkaa ja kansallist häpeetä ku tiätäs kui iso se ero sit oikeesti on.


Urokset, vol. X potenssii n  1

(n lähestyy ääretöntä eksponentiaalisesti kiihtyvää tahtii)

Joskus must tuntuu et urokset ei vaa oo samaa lajii ku nartut ja joskus mä oon varma siit. Joskus mä oon varma et ne eijo ees samaa kalaksii saati et samaa aurinkokuntaa.

Uros: Kaikki on epäkunnossa ja kehittyy johonkin suuntaan.
Mä: ÅK. Tilanne on siis hyvä muttei kokonaa toivoto.
Uros: Ajattelin että olisin ollut optimisti...
Mä: Nii? Sähä ootki?
Uros: [lopettaa keskustelu ja lähtee]


Vainajii  1

Heräsin yällä hätäsee ja eka ajatus oli mun snautserimpualieksä ja ettemmä nyt herätä sitäki ja ruhjo ku sinkasin ylös – ja sit vast oivalsin et helvetti, se uros on ollu vainaa jo vuaskaudet. Jostai syystä mä oon pikkäst aikaa nähny siit unii tänä kesänä ja varmaa nykki kerta se oli herätessä mun päässä nii selkeesti et melki näin sen… Ehkä mun jäi jotai käsittelemättä siit asiast ku on viimeset kaks vuatta ollu kriisi sen piikleurokse takii. Vittu joo: taaksee jättää eestää löytää tj.

Mun sisko löys mummon isä viime viikol jostai venäläselt sivustolt. Se on niit ku Stalin aikonaa listitti, ammuttu Lenskis annodazumal. Vittu kyl kannatti rakentaa tyäläste valtakuntaa. Mun piti käännellä siskolle sitä tekstii, siks mä tiän. Siskoo jaksaa kiinnostaa tollaset sukujutut.

Lisää sukuu: lankomiähe isä kuali. Ei sitäkää kukaa muute ois tiänny mut joku asianajaja soitti sille ja sano. Joo ei, ei se mitää periny mut kuulemma sillon pari sisarust ku ois ollu kiinnostuneit tutustuu isoveljee. Oudoo. Niiku et josseijo pualee vuasisataa ollu yhtää eikä minkäällast kontaktii eikä tyyppi oo ees isääsä ikinä tavannu ni miks helvetissä se haluis tapaa jotai sisaruksii? Mä en haluis ja must näyttäs ettei lankokaa haluu.


Vuasisiivoonnus  2

Olkapääs on vittu jotai kiinnikkeit mikkä voi tulla kipeeks. Puunasin eile piiklemopiili paremmasti sisält ja ulkoo ja tää havanto periintyy siit. Se on sellane kesärutiini: muute pestää ja vedetää ehkä jokkut pikavahat kylkee mut kerra kesäs siivotaa. Ei nii et siä sisäl kauheesti mitää olis: eijo penikoit eikä kotielämii eikä kurasii harrastuksii. Kerra viime kesänä ystis huakas ihastuneena ku mun piti roudaa sitä et "vittu sullon puhdasta tääl" – ja se oli siis pari viikkoo enne piiklemopiili vuasisiivoonnust. (Tää ehkä kertoo enempi sen omast koslast ku piiklemopiilist.)

Mun isä oli sitä miältä et ne ku ajaa ni ne myäs hoitaa ja nii mä opin renkatte vaihtamiset ja vahaamiset sellaste rutiinie mukaa ku sil uroksel sattu olee, jo aikoja enne ku mul oli korttiikaa. Miätin tätä ja mite kummallist se on ku pesin tota koslaa. Lankomiäs kysy taanno ku katteli et onks mul jotai pesuainetta vedes ja mä sanon et mäntysuapaa, sitä se on mul aina. Kysyn et mil sä sit peset ja se sano ettei käytä ku vettä. Yks eksä pesi autoosa vittu vauvasamppoolla ja toine käytti autosamppoota mist piti jää vahamane pinta – ja kai siit jäiki. Ja sit on tiätty nää tyypit mikkä vaa ajaa harjohi ja se on sit siin.

Yks kynsi meni ja kipee olkapää tuli mut mite kauniit helmet tulee sateest tollasee tuareesee vahapintaa… ja ku ne valuu pisarona kattoo pitki ni se on taidetta. Ja ompaha ainaski uudet sulakki et sopii taas pyyhkii kuraa tuulilasist ku tää ilmasto on mikä on.


Lamaannust  1

Sadealue lähestyy maatamme lounaasta. Vesi valuu sujuvasti ylhäält alas asti, joo. On sitä aika helveti paljo. (Tirpisekki on iha hiljaa mis ne sit onki.) Mun ove etee on tullu tänää järvi. Maanantaina pitää soutaa töihi. Tj.

Löyty yks pystykorvampuali pellost. Jotai viihdettä ees.

Läksyt on aina vaa tekemättä ja nyt iski piäni paniikki ku luin et mitä kaikkee pitäs saa aikaa ja viimestää ens viikol ja kauniis asennos. Opinnot vast alkamas ja mä jo tiän ettemmä selvii. Vituttaa.


Ns. kesä  1

On ollu paras kesäloma kolmee vuatee. Okei siihe ei paljo tarvi mut tänä vua enno vittu ainaskaa volissu silmiini paskaks minkää urokse takii. Seki jotai.

Yks entine kaveri inhos mustikoit ku semmiälest mustikkametsäs on aina kuuma ja kärpäsii. No, nytteijo ollu kuuma. Miätin tos et sellaset kalamuijakäsineet ois kova juttu, siis ne mist on sormempäät auki. Villasukat kyl oli jalas. Orekaanot on alkanu kukkii parhammite mut perhosii eijo: nekää ei tarkene lentää. Kimalaset kykkyy paikollaa ja imppaa minkä irti saa ja ryämii sit seuraavaa kukkaa. Ei me kovaa niilläkää.


Kiärrätys  2

Kerron taannosest sokkouroksest ystikselle paril lauseel ja se kuittas, et kiärrätä se mulle, mäki voisin kattoo et mikä toi on. Must se oli hyvä idis muttemmä tiä mite se käytännös tapahtus. Onks täst etikettii? Mä harrastan nii vähä tot parivvaihtoo et mulleijo oikee näkemystä. Hmh.


Taas yks  3

Perstai-illalla hajos hammas. Vittu. Viimestä edelline molaari ylhäält. Totesin vaa et helvetti täs salaatis on joku kivi mutten pitäny siit isompaa älämölöö ku aattelin etteijo kauhee kohteliasta niiku et saattoha se olla joku kovaks jääny riisijjyvä tai votevö. Ja sit totesinki jo et helvetti tost hampaast puuttuu kappale. Perstai-ilta viaraas kyläs ja sillai kiva.

Ainoo myäntene puali täs on ettei siin oo täl kertaa sellast särmää mikä hankas koko aika kiälee ku se kyl tekee hulluks puales tunnis. On koettu, tää on nähty enneki.

Eka hammas hajos mustikkapiirakkaa ku olin lähdös Unkarii pari päivä pääst; ja perstai-ilta tiätty. Pääsin päivystäjälle lauantaiaamuna ja se oli siin. Seuraava hammas hajos eka loma-aamuna Nitsas kruassaanttii ja samana aamuna sitä kasas paikalline hilpee lekuri ku puhu sellast maanalane armeija iskee taas -enklantii – muute mä pärjäsin sil viikol ranskal mut sillo olin vähä liika hysteerises olos.

Ja nyt sit tää hammas hajos Lojo-sitis ja mua vitutti et onks totta et tän kauemmas ei enää saa lähtee ja hampaat tippuu. Et istunko vastedes niiku kotona hännä pääl ja kattelen vaa ikkunast varovasti ja kita kii. Vittu. Mut sit mä oivalsin et ei helvetti, munha piti oikeesti olla ulkomaal just, se oli niiku kevääl ollu skene mikä sit romuttu jossai kohtaa kaikkee muuhu. Eli mun hammaskeiju oli ajastanu tän niiku oikei mut mä tein sille oharit ja olinki vaa Lojos asti…

Kaikkee on. :O

Ja nyt joka peukku ylös et mun hampilekuri on tullu lomalt takas töihi ja saan sille aja heti huame!


Passee  4

Olin reffeil. Uros oli iha OK. Se ei enää riitä mulle. Miätin tos et mitä vituvvälii, mä oon nähny jo et sitä voi löytää Elämäsä Urokse ja huamaa et se on loppuviimeks säälittävä kyrväntynkä ees paskiaiseks. Et sitä voi hakee turpiisa niiku vähemmälläki vaivalla. Ni mitä välii sillon jossei se tyyppi natsaa alumperikää sulle niiku 100 %, ehkä sit ainaski tiätää mitä saa – ja mitä on niiku turha oottaa. Jos se auttas asennoituu.

Eiks oiski hyvä teoria?

Se vaa et se ei toimi tai sit mä oon vaa nii passee kaikest reffikuviost. Ja miätin tos et vittu iha sama mulle. Mitä mä muka enää haen ja mitä viä vois muka saa.

Ja tänää ei ku uutta putkee mut eri kyläs vaihteeks – Lojo akta dej!

Seuraava