Blogi

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2008.

Palomuurilla  3

Jos on olees tehokkaampi tapa karkottaa uros ni mä en tiä. Mulle tää on aina toiminu riittävä hyvi: sanoo vaa sille suaraa et oon kiinnostunu susta. Sillo se säikähtää nii helvetisti et sillon paskat housus ja se häipyy tosi pia takavasemmalle siivoo itteesä ja sit sitä ei tarvi nähä enää, ja vaiks se tulis joskus takas ni se pysyy kyl kaukana iha ite. Mä oon tehny tän nii monta kertaa et mä tiän et se toimii. (Voi olla et jossoisin nätti ja nuari ni se ei ehkä pelittäs mut mä enno ikinä ollu nätti enkä ehkä ees nii nuari. Ja joo, on täst metodist olemas se säännö vahvistava poikkeuski, siis toi eksä minkä takii oon parkunu silmäni pilalle: se ei häipyny.)

Mä tein sen taas, mut täl kertaa tein sen iha tiatosesti ja silmät auki enkä ollu ees pahasti promilles. Mun oli pakko päästä irti siit tyypist, se alko olla liika liki vaiksei se ehkä ite sitä ees tiännykkää. Mulleijo varaa päästää ketää liki ja se alko olla vaaralline. Vittu mä en itke enää yhekää urokse takii.

Ei nii ettei mun silti olis paha miäli tänää. Se vaa piti tehdä. Se vaa piti tehdä eikä siit sille urokselle ollu mitää haittaa.


Tää päivä  2

Tänää oon tavannu mun flattiystikse ja tervuystikse, kiärtäny kaupos ja harrastanu kulduurii. Ollu aika toimeliasta. Shoppausmenestys oli huano mut flatti sai punase jaku ja mä sain marjapuurompunaset avokkaat mil voi jopa kävellä. Todettii yhtesesti et vittu kaupos on enemmä rumii vaatteit ku vuasikausii; et joskus kymmenise vuatta sitte oli yks talvisesonki ku oli yhtä masentavat värit vaatteis, tai sillo ei ollu ku mustaa ja harmaata, nyt on sentäs viä tota violettii. Ni aika laihaa on. Ja sitäpais ne kankaat on epämukava tuntusii ja kuasit kauheit ni se sestä: eipähä tuu tehtyy turhii ostoksii likiaikona.

Käytii kattoos Ateneumis se japskinäyttely mikä oli hiano mut ois kaivannu enemmä selitystä. Flatti on ollu vaihtarina japseis ja se osas vähä kertoo lisää niist jutuist ja mitä niis kuvis luki. Katottii me sit se valokuvieki näyttely ja viä se enimmite kotimase taitee näyttely yläkerras, ja se oliki yllättävä kiinnostava ku se oli kerraki niiku sekametelii eikä vaa yhtä taitelijaa ja ne oli niiku koottu ajatuksella yhtee ne kuvat.

Nahkisystiksest oli vaa huanoi uutimii, siit tuli paha miäli. Paitsi et sillon taas uusii onkelmii terveytesä kanssa ni se on viä paskemmas jamas ku mä viimise suhteesa jälkee – ja se loppu sentää jo jonku verra aikasemmi ku mun. Mä nii toivosin et kaikil menis hyvi. Ei mekää tätä paskaa ansattu olla, se vaa tuli. Mun panee vihaks tyypit mikkä saa oma onnesa ilmaseks ja ottaa sen ikääku itsestääselvyytenä. Vitut se oo ku tuurii.


Musiiki vaikutus kuallesuutee piikleillä  3

Ois pitäny ymmärtää paremmi ku olin jo iltapäiväl masikses mut vittu ku joteki epähuamios panin Sorsakoskee soittimee. Maailma ilman rakkautta, Surujen kitara, Yksi ainoa ikkuna, Yön väistyessä, Salattu suru, Sydänsuruja, Olen yksin… Hetkempääst alon volisee ku parempiki suihkukaivo ku ei, ei missää hän tunne samaa ikävää ku helvetti mä oon se ainoo jollon paskat fiilikset (vaiks jos olis yhtää reiluutta maailmas ni sillois ees välillä ees pualiks nii paskat fiilikset ku mulla, mut vittu sehä nauttii elämästää kybällä niiku tiädetää). Olinki jo iha liki et meen parvekkeelt alas tai vedän ranteet auki ku oivalsin lopuks vaihtaa musiikkii. Joo kaua meni, mut niikus sanon ni masennusta on. Vaihdon sijaa Garbarekii (Visible Worlds) ja iha muutamas hetkes alko tuntuu ees joteki mahdolliselle pysyy henkis loppuilta.

Sorppa vaa Topi mut tää suhde on nyt kaikki. Mä en soita sua enää ikinä. Se levy on roskikses. Kivammat sulle.

Mä oon aika pettyny et must tuntuu edelleeki näi itsemurhaselle. Sitä luulis et jokkut asiat päivittys ja vanhenis ja lakkais merkkaast, mut ilmesesti on nii et oikeesti tärkeet asiat elämäs säilyy. Se uros oli mulle tärkee, mä olin sitoutunu siihe 200 %, vittu mä olin menos sen kans naikkuu. Mä en ilmesesti ikinä pysty lakkaa vihaast sitä täst mitä se on tehny mulle.


Hiano päivä!  5

Heti on helpompi ottaa possarifiilikset käyttöö ku on tota arskaa! Se paisto suaraa mun verkkokalvoo ja käpyrauhasee ja kilpirauhasee ja vittu minne vaa jo ruakiksel ja vallanki ku ravasin kotii äske. Hiano päivä!

Rupesin alkuviikost vääntää läksyi kasaa ku tiäsin et unohdan ne säätövippaset puales viikos ja vähemmäski ajas jos en rupee. Palautinki parit kuvat jo alkuviikost ja tänää ku oli etäpäivä ni kävin vinkuus opelt apuu parii mitä en niiku millää saanu syntyy. Sain nii ylihyvää palautetta niist aikasemmi tehdyist et riahuunnun vittu oikee vääntelee kurvei ja palauttelee niit säädöksii ja huamasin ruvenneeni iha hikariks – hillitöntä! *kätkättää* Aikasemmi mul oliki siä tunne et vittu oon sen kurssi pissis ja idiootti… ni ehkä se on sit jotai keskiarvoo se todellisuus. Hiano päivä!


Elämyksii ostoksil  6

Ystis on koittanu kouluttaa mua et nisäliivit valitaa semmukaa ku tuntuu hyvälle päällä eikä semmukaa milt ne ehkä näyttäs jonku urokse silmis tai tuntus sen käpälää. Mä oon vuaskaudet epätoivosesti yrittäny sovittaa näit asiot yhtee. Nyt mä vihdonki tajusin et vitut mun liivei kukaa näkee enää ikinä paitsi mä ite tai ehkä satunnasesti joku ystis minkä luana oon yätä joskus. Sovittelin hartaudel mut jätin kaikki ostamatta ku vanhat tuntu paremmalle päällä, iha sama mite nättei jokkut niist oli. Pitäkää tunkkinne vittu. Iha sama nii kaua ku jokkukki vanhat on viä jees.

Mä jätin ostamatta kans sen kaunii Rilsi klensa – se oli just niiku ne on aina, et sit ku sopii nisie kohdast ni roikkuu alempaa ja sit ku istuu lanteelt ni kiristää nisät littaa. Joku kerta mä viä teetän sen vaattee mitä oon aina halunnu mut tähä hätää siit ei taaskaa oo iloo: koirakouluaikase oppilasyhdistykse vuasijuhlaa tuli kutsu ja "juhlapuku tai tumma puku" siin lukee ja tätä saa nyt sit ihmetellä et mite tääki koodataa auki. Onks se täyspikkä vai riittääks pikkumusta? Vittu mua vituttaa nää pukujuhlajutut.

Sit kuljin Arnoldi ohi ja vaiksemmä oikeesti ikinä osta kaupast pullaa ni nyt otin yhe mukaa. Nimittäi mun pomo on muutamaaki kertaa kehunu nii helvetisti niitte sitä väärimpäi olevaa korvapuustii mitä spiniks sanotaa et mä olin enempiki utelias tiätää mitä se on ku et ois oikeesti tehny miäli pullaa. Joo ei. Mä meinasin hannaa ja sanoo et anti olla jo siin kohtaa ku se myyjätypy rupes tursottaa siihe pulla päälle vittu jotai räkää pullosta… Ja nyt mua sit ällöttää ja oksettaa ku mä söin sen ja sai iha helveti takuusti olla ainoo laatuusa ikinä. Panisko vaa suasiolla sormet kurkkuu ku tympii. Vittu kaikkee on maailmas.


Ja taas kelaa tyhjää  3

Joo mä tiän et oon helveti tyhmä ni sillai eijo ihme etten tajuu mut joteki tää on must niiku tavallist oudompaa taas. Nimittäi mä oon joskus levylt ladannu tähä koneesee Adobe CS2-paketi, ja siin piti siis vittu olla niiku kaikki. Ja näyttäs et onki, mut ku rupesin avaa InDesignii ni hoppadai! se kertoki mulle et mun 30 päivä vapaa kokeluoikeus on ollu ja menny jo niiku toooosi muino, kiitti vaa ja terkkui. Siis niiku mitä vittuu? Kaikki nää ohjelmat on ladattu samal kertaa ja kaikki muut aukee ja toimii ni mitennii toi yks on muka olevinaa traial-versio? Mitennii ku mä oon samalt levylt asentanu kaikki samat ohjelmat tyäkoneesee ja siä ne toimii ookoo? Joo ei, mä en taaskaa tajuu. Ja miks vitussa mulleijo kotinörttii mikä selittäs mulle selväks piikleks et mitennii?



Puskis tyäleiril  3

Mun emol on täl hetkel seittemä mökkii ulkomasille kesäviaraille ja iha kotimasillekki perheille. Nykku sesonki on ohi ni mä sain kiipee puihi ketterästi ku mikä vaa piikle ja siivoo kämpät kuntoo seuraavaa sesonkii varte. Neljä niist on viimevuatist halpistuatantoo ni ne piti ottaa alas asti ja irrottaa katto et ne sai siivottuu ja sit ei ku takas puuhu. Kaikis oli asuttu ja kamaa oli jätetty jälkee iha helvetisti.

Ja sit tikkaat omenapuu alle ja valkeetkuulaat taltee. Se oli kans yks suamalase tyäsuajelu ja erkonomia huippunäyte. Mä huajun siä ja koitin yltää joka omppuu ees jotai kautta joko seli tikkaisii tai sit niitte yli, nojasin kaikkii kamalii kräkeihi oksii ja miätin et se ainaski on tosi ettei omenapuust pääse kovi kauas putoo. Pari kertaa meni tasapaino sillai näyttävästi et emoki vinkas jo puu alla mut ei sit tippunu muuta ku omenoit. Huano piiklesato enkä paa olleskaa pahakseni. Valkeetkuulaat oli sen sijaa keskimääräst paremma näkösii täl satokaudel.

Myähemmi koitin vääntää esseetä millon kualollinja tiistaina, ja totesin et ajattelemine ei tosissaakaa oo mun juttu. Viä mä jotai kirjotanki mut ku sanotaa et pohdi ni se onki siin sit. Voi itku. Ni väänsin ja väänsin ja kävin seisoos puutarhas märehtiis luumuja suaraa puusta ja nurtsist kans ja sit vääns jo mahaaki ja vittu se essee ei syntyny silti.

Emo muutti kesäresidenssistää talveks kylille = umpipuskast vähä vähempää puskaa. Se tarkottaa et mä roudasin sen kamoi, pakkasin autoo ja purin (ja purin taas omppuu). Joteki mullon taas huijattu olo ku ei tunnu kauhee levänneelle ja rennolle vaiks pitäs ku on päässy eroo rutiinistaa.


Hallusinaatio viide jälkee aapee  4

Oon täl viikol kärsiny vittumasest unihäröst ja nuksunu iha liika vähä. Se härö ilmenee kolme ja viide välis aamuyäl, sillo se potkasee mut herelle vittu mite syvält unesta vaa ja sit se uni on niiku puufff! poissa ja mä oon iha raato enkä jaksa ees silmii avaa mut vittu oonpaha herellä. Tänää mä heräsin viide mais ja lojun siin ja kuuntelin et tapahtuuks jossai jotai vai miks mä oon taas herel ja jee! lumiaurat kulki katuu pitki! Joo ei, mä en TOD noussu kattoo et oliks se totta vai ei – mä vaa meditoin et se paskasade on siis vaihteeks muuttunu kiinteemmäks ja poisut on päässy reenaa talvee varte. Ja mitä vaa se oliki ni se kuulosti lumiaurolt ikävä, erittäiki ikävä aidosti. :/


Vaihteeks töis  8

Koko päivä meni ku raadon kasaa töit mikkä jäi eile ja toissapäivänä tekemättä. Vittu. Tänpäiväset pitää tehä huame. Ja huamiset kans tiätty. Niiku et ei kauheesti ehtiny harrastella ylimääräsii eikä ees hengittää liika syvää.

Saattaa olla et opiskelemine viarottaa mut sätist ku pelkkä nysväämine ei siihe riittäny. :P