Blogi

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2009.
Seuraava

Peeäs.  1

Matkal tulin katsastaneeks sattumosi kans sen nartu puatii ku oli mun eksä miälest parempi ku mä. Mikäs siin. Kattelin ympärilleni, mitää en tarvinnu silt. Mä tiäsinki et se narttu on mua parempi siks et se tekee rahaa kymmene kertaa enempi ku mä ja siin kohtaa ei mikää maailma rakkaus riitä ku naurettavaks. Se mikä mua siappaa viäki on se et se uros esitti mulle sellast idealistist suhtautumist rahaa ettei sil niiku nii nuukaa ois mite paljo sitä on ku vaa toimee tulee ja vittu mä ostin tän. Samallai ku sen rakkaushömpänki et niiku sillois mitää välii. Se on huvittavaa mite sitä siirtää omaa ajatusmaailmaasa toise päähä ja kuvittelee sit et sillois samallane maailmakuva ku itelläki. No eijo, vittu kukaa muu eijo nii tyhmä ku mä. Mut oon mäki jotai oppinu. Matkalu avartaa.

Niin köyhä olen rakkain, kai sen jo tietänet:
et luonain rikkautta rakkain voi löytää, et.
Kun yksi syntyessään vain kultakehdon sai,
niin toinen tänne syntyessään vain puutteen sai.

Mut voisin kantaa sinut tähtien luo,
voin onnen antaa jota ei raha suo.
Nyt rakkauden jos kanssain jaat,
niin kaiken saat – kai tahdot sen?

En syytä toki rakkain, jos kaipaat rahaa vain.
On kulta monellekin rakkain kai arvokkain.
Jää meiltä se jos lähdet nyt kanssain kulkemaan;
jos tielle rikkauden lähdet, sen kestää saan.

Mut voisin kantaa sinut tähtien luo,
voin onnen antaa jota ei raha suo.
Nyt rakkauden jos kanssain jaat,
niin kaiken saat – kai tahdot sen?


The Ultima Väsy  1

Oon harrastanu kotimaammatkaluu ja sorppa vaa mut mä en viäkää kykene viihtyy Itä-Suames ja vittu et siä sataa. Mä lupasin ittelleni et jos pääsen siit sateest henkis kotii enkä aja ulos enkä liukee tai huku tj ni korkkaan pullo kuplii… Vittu joo, mä oon nii puhki et mä en jaksa ees ajatella kuplii saati avaa ees pualikast charlesmignonii saati et isompaa pulloo. Kattelen vaa ku arska hehkuttaa naapuritalo seinii ja se on niiku nii hiano näky, mä ehdin jo luulla et se on lakkautettu koko arska. Et hyvi menee joo mut hei! ens yä omas sänkys ja se on oikeesti iso ponus enikeis. Mut jos nyt eka suihkuu.


Variksen velho  1

Mä en kauheesti tapaa mainostaa kirjoi ku oon sattunu lukee ja enimmite sitä kamaa ei nii maksakkaa mainostaa mut nyt on iha pakko. Mä enno lukenu monta näi painokast kirjaa elässänikää enkä ylipäätää kauhee monta afrikkalast romskuu. Nimi on siis Variksen velho ja kirjottaja nimi Ngũgĩ wa Thiong'o (mite helvetis se sit ääntästääki kikujuks).

Tää kertomus tapahtuu maas minkä nimi on Aburĩria mikä on ollu diktatuuri iät ja ajat ja joskus brittie siirtomaa. Diktaattori on ollu sama nimetö Valtias nii kaua ettei se enää itekkää muista kui kaua ja se uskoo ilmese oikeesti et se on jumala. Ministerit kilpalee siit kuka ehtii nualeksii enite, vaimo on kotiarestis, vastustajat syätetty krokotiilelle. Eikä oo niiku mitää tekemist ja valtio on tiätty iha kural. Ja sit nää valopäät keksii et annetaa Valtiaalle synnärilahjaks avaruutee asti ulottuva torni ja haetaa sitä varte rahotust Globaalipankist…

Ja tätä hanketta sit kuvaa koko stoori ja tyylilaji on kai lähinnä se kuulusa maakine realismi. Antaaks Globaalipankki rahaa? Kuka ehtii kähmii enite lahjuksii? Syntyyks oikeesti tyäpaikkoi vai pelkästää jonoi ja onks ite Valtias tiineenä? Voiks dollareit kasvattaa puus? Onks ulkomaste toimittajie pahonpitelyst lentoasemal varsinasta haittaa ku ne enikeis valehtelee Afrikast minkä kerkee? Voiks parantaa ihmise minkä vaiva on et se haluis olla toista rotuu tai voiks parantaa tyypi mikä uskoo et vaimo hakkaamine on perusoikeus? Voiks salane poliisi valvoo kaikkee? Mite vankila vallataa yhe paskaämpäri voimalla? Onks eroo naispirul ja miäspirul? Voiks noidal oikeesti olla kyky hankkii toiselle ylennys töis ja taikoo sen vihamiähet veks? Voiks herännäset Kristisotilaat karkottaa ittesä Saatana valtakunnast?

Se on helveti hauska ja totaalise apsurdi juttu mut joka kerta ku alkaa naurattaa ni menee samal kylmät väreet selkää pikki ku ei voi varmaks tiätää mikä siin on niiku totta ja mikä silkkaa satuu. Ku sen verta ku kattelee uutisii maailmast ni epälyttää et maapallol on useempiki tollane Aburĩria iha oikeesti vaiks muulla nimel. Ja vaiks ne salase poliisi kuulustelui ja kidutust kuvaavat pätkät on aika lyhyet eikä mitekää piinaavasti kerrotut ni niist tulee silti aika painajasmaise hyvi esii se kiarous mite kuka tahasa meist on syylline jokseeki mihi vaa meit halutaa osottaa syyllisiks – jos nii halutaa.

Täs on jotai ku muistutti must sitä Bulgakovi Moskovaa saapuvaa Saatanaa. Ehkä se on se mite kollektiivist hulluutta totalitaarises valtios kuvataa. Joitteki miälest sekää eijo hupane kirja ja ne ei sit varmaa ois kiinnostunu tästäkää mut jos sentapane satiiri uppoo ni tää on hyvä. Suas lämp.


Dežavyy  4

Kesäkuus 2000 kävi kualema sevverta liki et jäi miälee. Picture this: satase rajotusalue, tiähe maalattu keskelle kaks keltast viivaa ja ohituskialto ilmotettu liikennemerkel kans – tuun ylämäkee ja siin just melki mäe pääl muttei iha mä tajuun et vittu joku vastaatuleva urpo lähti ohittaa näkemättä mua. Mä enno mikää huippukuski, eka mä ajattelin et pakko väistää tonne korpee mut sit me joteki mahduttii kolme rinnakkai siihe tiälle ku se ohitettu ja mä vedettii piantareit pikki. Onneks eijollu ketää siin fillaril tj.

Mä enno huippukuski mut vittu mä oon koska vaa parempi kuski ku joku tollane kusipää millon nii kiire helvettii ettei se ehdi tekee sitä iteksee ja yksinää.

No, tää siks vaa et heinäkuus 2009 se tapahtu uusiks. Samal muutama sada metri kialtoalueel mut eri suuntaa täl kertaa. Mun kädet tärräs piänesti viä kotona, se oli tosi vähäst kii ettei menny aika monelt kesäloma paskaks.

Mihi vittuu näil jengel on sellane kiire et millää eijo mitää välii?


Lomafrakmenttei  1

Täl kesälomal oon taantunu jo viikos nii totaalisesti et voisin varmaa vaiks pelaa käpälärauda pasianssii tuntikausii tj. Aivot on siis erittäiki nollattu. Ja se jatkuu! :P

Uros oli sitä miält et mun punane kynsilakka tekee mun varpaist tosi karkinnäköset ja siks mä tiätty lakkaanki et sen tekis miäli imeksii niit. Mä olin niiku et voi vittu sä hokasit tänki ja se oli sillai uroksisesti tyytyväne et jees mä tunnen nartut – vaiks oikeesti munnei kyl tullu toi miälevviäreekää ja mä lakkaan siks ku must mun varpaat näyttää olmille ilma värii. Talvel silleijo nii välii mut ku panee sandaalit ni yäk! Oikeesti mua ei eritysesti kiihota et joku nualeksii mun varpait mut jos toine saa siit kiksei ni silvuplee. Tavallaa aika söpöö et siihe uppoo noiki läpinäkyvä heitto…

Ku mä näin sen liikkee heinikos mä ajattelin eka et sisilisko ja sit mä ajattelin et ompa muute iha helveti iso sisilisko ja vast sit mun tuli se oivallus et oikeesti se oli käärme ja se kiljasu tuli sil samal sekunnimurto-osal suaraa selkäytimest enne ku aivo sano et haloo, se muute pelkää sua ja on menos poispäi. Niiku se meniki ja mä kattelin: piäni vaivane kyy, ehkä aanelose pikkä sivu verra pituutta, vaalee ja kiirees. Ja sinne se katos heinikkoo. Mulleijollu mitää eritystä sitä vastaa mut se säikähdys on jotai atavistist enkä mä kyl välttis halus et mun pihas ja puutarhas budjaa jengii ku tekee mulle sellase olo. Okei, se meni karkuu mua tänää ku mä olin liikkees – mut entäs ku mä vaiks lueksin riippukeinus ja nousen äkkii ja läntään käpälät sen tyypi päälle tai vaiks viäree? Ei erityse kiva ajatus… ja mun riippukeinu on vajaat viis metrii siit mis mä näin sen tyypi.

Lomapaika kesälehdes oli juttu valokuvaamisest. Siinnoli haastateltu jotai tyyppii ku on opettanu valokuvaamist erillasil kurssel x+y vuatta ja se kerto sillai simppelisti ja kuvaesimerkel et mite harrastelija pääsis vähä parempii kuvii jo niiku tosi vähäl vaival. Tää kiinnosti muaki tiätty ja alon tavaa sitä juttuu mut pitää myäntää et mä hyydyn heti alkuu ku siin sanottii et kuvat on miälenkiintosempii ku niisson ihmisii. Täst oli esimerkkikuvapari mis kuvas 1 oli pelkkä kummeli ja meri ja kuvas 2 siin kummeli viäres istuskeli väkee meri taustanaa. Siis mä en just ikinä kuvaa ihmisii ku ne on mulle iha liika vaikeit ja sit ne ei haluu tulla kuvatuks ja sit ne sanoo et mullon kauhee ilme ja helvetti mullon iso perä ja pitiks sun kuvaa just tol sekal ku näyttäs et mä tuijotan ton tissei. Joo ei kiits. Mun kuvis on joskus koirii kerta ne ei murise siit ikinä ja joskus siilei tai kultakuariasii tai jotai heinii ku ei juakse karkuu. Ja ku mä kattelin niit kummelikuvii ni mun oli pakko myäntää et mä kyl tyksin enempi siit kuvast misseijollu niit väkii nii et johtopäätös on et mun kuvist ei siis tuu ikinä ees vähääkää miälenkiintosii ja se sestä. Ja ehkä tääki johtuu taas vaa siit et mä vaa enno kiinnostunu ihmisist noi ylipäätää.

Ja mitä sit pitäs ajatella romskust minkä takakannes lukee et Älykäs ja ironinen romaani – – Kirja on todellinen löytö fiksulle ja ajattelevalle lukijalle? Ilmesesti ainaski pitää olla aika helveti itseironine et voi tarttuu toho… nii ja ehkä siihe ei maksa ryhtyy lomamoodis. :P

> takas netiulkosee >


Seuraava