Ohjestus

  • piiklenarttu

Mä oivalsin äkkii tänää et mullon ollu mun (viäki) uudet ikkunat koht vuade. Ja oonko mä siis siivonnu noi venttiilit? Joo en. Kaivon esii sen prossy minkä ne asennuspoisut jätti ja siä sanotaa: Korvausilmaventtiilien suodattimen puhdistamista suositellaan vähintään kahdesti vuodessa. Vittu joo, mä oon siis jo myähässä. Ni rupesinki duunii ja siis eka etsii oikee kokosta ristipäämeisselii et saan ne ruuvit auki. Okei… Mun kalulaatikos on epämääräsesti kaikellast mut siä oli jopa iha ookoo ruuvari.

Suodatinkotelon sisällä on solumuovisuodatin, joka voidaan puhdistaa pesemällä saippualiuoksessa. Okei… muaviosii on kaks, arvotaa näist… ei ku vittu pesen molemmat, anti palaa. Ai millai tää pitkä kappale pestää lavuaaris? Eka toine, sit toine pää?

Äänenvaimentimen ilmakanava imuroidaan, varottava vaurioittamasta äänenvaimennusmateriaalin suojapinnoitusta. Aha? Okei… Paitsi ei mun imurilla. Kerta se kolo on tua kahe metri korkeudes ikkuna yläpualella ja mun imuris on varsi ku ei taitu siält suuttime pualest ni millä vitulla mä imuroin? Otan kainaloo koko imuri ja nousen keittiötikkaalle toista metrii ikkunast? Vittu joo.

Miks must tuntuu et tää on urossuunniteltu sydeemi? Sekä toi venttiili et toi imuri. Toi opasvihko on kans omiaa herättää sellase miälikuva. Vai miks vitussa mä saan uudet ikkunat ja 18 sivuu ohjetta mist on
– yks sivu sisältöö ja esipuhetta
– kaks sivuu takuuasiaa
– seittemä ja pual (7,5!) sivuu irralliste ikkunotte ja ovie säilytyst ja asennust
– suunnillee kaks sivuu ikkunotte ja ovie hualtoo ja muutama rivi käyttöö – mut ei esmes sanaakaa siit mite tuuletusikkunotte avautumist säädetää ja se on sanottava et mä en koko kesänäkää tajunnu millai se ois pitäny saa tapahtuu…
Et sikäli. Mä en saata kyetä tajuu miks kerrostaloasukkaalle ku on jo saanu ikkunat annetaa yli seittemä sivuu asennusohjetta muttei pualta sanaa asiost mikkä sitä vois koskettaa. Ni tän täytyy olla jotai uroskommunikointii, uros urokselle niiku – eikä silloo mitää välii ettei joka asunnos oo ainootakaa urosta tulkkaamas.

Kerta rupesin ni pyyhin sit pölyt, imutin muutenki ja pesin lattiat. Sit must tuntu et kotitalousharrastus saa riittää ja mä olin iha tahmane ja hikine ni päätin skippaa lenki ja mennä vaa suihkuu.

Kirjoitettaessa soi Raphael: Les vents d'hiver

2 kommenttia

piiklenarttu

12.10.2010 08:11

HA! maailma on täys vääryyttä! kenet voi haastaa oikeutee?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:40

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus