Yhteiskunta

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2010.
Seuraava

Kuumat paikat  4

Vanhastaan on tiedossa, että Suomen eläkeläisväestöstä iso osa on Espanjassa. Viime vuosina olemme saaneet huomata, että Thaimaa on uusi Kanaria kaikille tavallisille ihmisille, joilla on varaa ja pokkaa mannertenvälisiin lentoihin. Mutta missä ovat opiskelijat?

En ole aivan varma, onko opiskelijoiden matkailua tutkittu. Kun Googleen laittaa ”opiskelijat”, hakukone ehdottaa sanapariksi masennusta, mielenterveyttä ja stressiä. KVG, Raimo Sailas?
(Tarkoitus oli kirjoittaa siitä, että matkailu on iloinen asia ja opiskelijat etelän lämmössä, mutta eipä näköjään alkanut hyvin tämä selvitys.)

No, kuulin syksyllä hyvän jutun: on opiskelijoita, jotka pänttäävät raivokkaasti koko vuoden tentit jo syksyllä ja vetäytyvät kevättalveksi Goan aurinkoon palatakseen Suomeen kesätöihin – tai sitten jäädäkseen. Saattaa olla että tämä on vanhakin kikka, mutta omiin korviini se kantautui vasta tänä talvena.

Ironista, että kyseinen toiminta mahtuu tilastoissa esimerkillisen piiriin. Opintopisteet kilahtavat rekisteriin ja opetusministeriössä on hymy herkässä. Tilanne kertoo paitsi naurettavasta lähiopetuksen määrästä, myös siitä miten hauskoilla tavoilla tulosohjaus voi vaikuttaa eri tasoilla. Harmi ettei kaikkea voi tenttiä!

Varmaankin valtaosa opiskelijoista elää tavallista työelämää ja käy ulkomaan-lomalla kun ehtii, eli melko harvoin. Mutta tässä ei ole koko totuus.

Arvoisat Goan-hipit, Thaimaan-sukeltajat, Balin-surffaajat ja Working Holidayta viettävät australiansuomalaiset! Ilmoitelkaa itsestänne ja kertokaa jotain mielenkiintoista. Niin ei jää ihan tyngäksi tämä pohdinta. Kiitos!

Lopuksi hiukan musiikkia, olkaa hyvät.


Seuraava