Blogi

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2007.

LegioonaTeatteri  1

Legioona Teatteri on Tamperetaloa vastapäätä (Yliopistonkatu 58 B ,kellarikerros porttikongissa)

Ohjaajina toimivat teatterissamme: Timo Seppälä, Virpi Koskela yms, Jani moilanen sekä Iso Moilanen (turusta). Aktiivisia näyttelijöitä on jotain yli kolmekymmentä.Kokonaisuudessaan teatterissamme on noin 200 jäsentä(itse toimin lähinnä
teatterikummituksena -siitä nimi zombie).
===========================================================
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

INFOA: http://www.legioonateatteri.fi¨;

======================================================================================================================

Ensimmäinen näytelmäni oli Ruumis Kateissa. Näytelmä oli stand up-komiikkaa ja farssi. Anu ja Suvi olivat vastanäyttelijöitäni, ja Anulta sain joka näytöksessä yhden litsarin (avarin poskelle) Alux se oli iham mukavaa, mut jos anu huitaskin vähän ohi korvaan (parikertaa näin),Ni se sattu ja korvani soivat koko loppunäytöksen ....tais olla vielä ensi-ilta.

Mä rakastan sitä kun saa yleisöön kontaktin ja ne ymmärtää, mut silti itse prosessi treenit mukaan lukien on hauskaa. Joskus voimajoogassa jokkut asennot on aika kivuliaita, ja silloin tajuaa viimeistään, et täähän on työtä....eikä välttämättä tunnu kivalta -eikä tarvikkaan. Mutta se nöyryys , peräänantamattomuus kyllä jossain vaiheessa aina palkitaan.En tarkoita mitään pystejä joita olemme ympäri maailmaa haalineet, vaan sitä onnistumisen tunnetta ja me-henkeä. Teatteri on enenkaikkea tiimityötä. Näytelmä ei silti välttämättä ole sellainen kuin heikoin lenkki. Me emme arvota ketään, vaan meissä asuu pieni lapsi sisällämme, ja olemme vapaina arkisista rooleista.

Tottakai ohjaaja saa sanoa ja pitääkin, et "Vitun zombi sä laulat ku joku ruotsalainen rantahomo, sun pitää olla räävitön ja häpeilemättä esittää se yleisöön päin eikä vittu inistä."Ja sää Petri !" Vittu ooksä täällä vai himassa.,."Jumalauta vaikka ei oo repliikkiä se ei tarkoita sitä, et ottaa asennosta vapaaseen....sillonkin pitää vittu näytellä, ja artikuloi, et kuuluu." Nyt sä mumisit , ja ota kontaktia yleisöön ekkä sivulle Irinaan ."Kyllä yleisö tajuaa et sä sille puhut." Ja te saatanan mongot seisotte kun havin talikynttilät...." voittekin vähän osallistua."."Otetaan siitä synnytyskanavasta loppuun ja nopeemmalla temmolla !"


Arvottomat  3

Runoni käsittelee arvomaailman

luhistumista amerikkalaistumisen

myötä.

muovimaailma

Muovisia luomuja ostaa voi marketista

- tippuvat tähdet taivaalta naruistaan.

Pohjantähti on sateliitti kristityille

Terveys on voimaa, huumeita ja viinaa.

Mulla on nauhuri povarissa

ja hoitaa kaiken kun suutani avaan.

Kaikki kaverit on poliiseja lahjottuja

-visertäen totuudentorveni soittaa.

Tää ei oo mikään ekakerta

kun lapset järkkää orgioita.

Totuus onkin Joulupukki

ja kaikki valheet paljastaa.

Palkinnot voittaa saa narkkari,

punainen huora tai helikopteri.

Rikos on rangaistuksista julmin

ja murha on vedenpitävä alibi.

Tietokone on vain tyhmä muovi

-se tänään on mennyt mäsäksi.

Lapsi on tabu ja suurin synti;

sit tulee se ku antaa anteeksi.

Tietokone on vain tyhmä muovi

ja se meitä haluaa rakastaa.

Mä tiedän ettei tää oo ekakerta

kun lapsemme sikaan sekoaa.

Tietokone on vain tyhmä muovi

-muovinen on myöskin sieluni.

Mä tiedän ettei tää oo ekakerta

kun poltan oman ruumiini.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ Z O M B I E ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


kuparinruskeeta  1

shoppailin kirppiksellä ja löysin kuparinruskeeta, ruosteenväristä, kullanväristä, messinginväristä, persikanväristä relettä aika paljon.....mokkarotsi kans punaruskeen kuparinen. vaatteet olivat kaikkki uusia tai käyttämättömiä. sit oli jotain valkoisia vaatteita joita kelasin, et joku vois värjätä. kaks mustaa jätesäkillistä tuli ostettua niitä releitä -ainakin mokkarotsi(miesten) sopii päällle kuin namu suuhun. kaikkia en tietenkään sovittanut, mut teatterille voi viedä ylimääräiset....niin tai antaa kavereille -jos ne kehtaa pitää kaikkia ihme naisten jakkuja.....eei nuiis lue et nauisten, mut napit onkin väärinpäin -suomessa naisille myydänkin huomattavasti runsaampaa ja laadukkaampaa valikoimaa...ostin mä yhden hopeenvärisen kravatin, koksa mulla ei juuri oo kravatteja...ainakaan wen muista missä....nyt on helppo taas hukata tavaroita eri taskuihin. helistin soi jossain taskussa tyossa vaatekasasa joka pitäs siirtää vaatehuoneeseen -tänään saa riittää tää helvetin peilailu. taiteilijalla on kuparinruskee kausi meneillään -huulekkin on ruskeena kaakaosta.


JUP TOBACCO  1

nonni, sain isutettua muutamaa (salaista tietoo) eri laatua
tupakkaa omille tiluksilleni mummolaan....jos EU-sateliitit puuttuu asiaan ammun ne alas perkele...joo onhan mulla videoissa jo JUP-röökimainos, joten olisi aika tyhmää olla ilman tiupakkatehdasta -niitä ei taida suomessakaan paljoo olla. Piilomainonta ja mielikuvamainonta on kaiken A ja O...niin ja nättejä virolaisia kiinalaistyttöjä vois sit syksymmällä palkata sikahalvalla kääriin maailman kalleitna tupakkamerkkiä, jota ei myydä kuin VIP-henkilöille tilaustyönä:D


Mua Piinaat  1

Tahdon sua enemmän kuin koskaan
-turhaan pelaat aikaa kanssani.
Sanoit selvittäväsi somuja,
selvittää järjestykseen elämäsi.

Sun pitäs jo viimein tajuta,
et yksin oot aina solmuissa enempi.
Yksin täällä on vaikeampaa
-sun pitää niellä oma ylpeytesi.

Turhaan arjestasi mua pidät kaukana,
suunnittelet mulle hetket valmiina.
Mä haluun kuulua sun arkeesi;
vaikeusissa sua auttaa, olla tukena.

Älä nosta mua jalustalle,
esittele muille jonain ihmeenä.
Mulla on tarve sua haluta
-tuntea myös rakkautta arjessa.
Haluun sua myös verkkarit jalassa
-näytät kauniilta kun murjotat.
Elää pitää uskaltaa tässä ajassa.
Ei tunteitaan saa piilottaa jos haluu rakastaa.

Mä en sua tahdo painostaa,
vainota taikka omistaa.
Meitä rakkautemme pelottaa,
koska se voi vihaksi muuttua.
Sanotaan, et onni suosii rohkeaa
-se meidänkin on aika tajuta.
Elää pitää uskaltaa tässä ajassa.
Ei saa tuhlata aikaa, tappaa tän hetken kauneutta.
Rakkaus aina satuttaa, mut ilman sitä olla ei kukaan halua.


Paris, Paris !  1

Rakkauden Kaupunki

Alla varjossa siltojen,
puistoissa auringon,
me vaelsimme kaduilla
ja sanoja tarvittu ei.
Sä rakastit mua
ja mä rakastin sua.
Pidin sinusta kii,
katsoin silmiin nauraviin.
Ja toivoimme ettei tää koskaan päättyä voi.

Täynnä pareja onnellisia
kansamme kulkivat
kaduilla elivät tätä ihmeellistä hetkeä,
tätä huumaavaa kesää,
joka tuoksullaan sai
monet vannovat parit
liimautumaan toisiinsa kii.

Tuuli hattuasi lennätti,
ja sen perässä juoksimme.
Salamoita katseltiin,
sadetta paettiin hotelliin,
huoneeseen vuoteesen
-veri suonissa sykkiä sai meidän sävelen.

Ja niin kevyin askelin
me kaduilla seikkailtiin.
Vailla huolta huomisesta
käsi kädessä leijuttiin.
Lapsia telmiviä katsomaan jäimme,
ja mä otin sua ja sä otit mua.
Tää ei koskaan saa loppua
-sä oot mun ainoa.
En sua satuttaa halua,etkä sä mua.
Emme toisiamme hylkää, me lupaamme sen.


voittaminen on kivaa  1

löin vetoo kaverin kans, et bosnia on ennen hannaa (50 ekuu)-ihan politiikan vuoxi bosnian nyyhky kelasin...niin jas six ku se oli muutenkli säälittävin:)aamulla vasta tosin katsoin tuloksia -emmä nyt eu-viisujua viittis tapittaa, kun ne biisit jo muutenkin tietää ja led-valaistuksen. kävin aamulla metsässä poimimassa paljon sini- ja valkovuokkoja äiteille ja mummoille. täytyy ruiskuttaa vettä tohon pihalla seisovaan pösöön, et näkee onko se vielä vihreenvärinen.


skarppina  3

aah...kun tuli hyvä olo kun jätin väliin taas yhden kiperän kyssärin tossa yhdessä blogissa johon teki mieli vastata -sama juttu kun lähelle tulis joku kaunis pimu ja onnistuis olemaan katsomatta tai tekemättä elettäkään, et olis huomannut sitä. juu, kerran jouduin katsomaan itseäni videolta jossa multa tippuivat silmät päässä tommosessa tilanteessa.....oli se nöyryyttävän tyhmää katsella itseään moisessa alennustilassa -ihan kuin olis ollut
joku läähättävä koira. kyllä se on hyvä katsoa itseään objektiivisesti välillä ja koittaa opetella olemaan nipistelemättä ihan kaikkee liikkuvaa:)


musiikkiselitystä  4

Tänään oon niputtanut kolme biisiäni yhdeksi kokonaisuudeksi -nyt tää ei ookkaaan niin räävitöntä rokkia, vaan välillä engl. sekä ranskan kielellä toimivaa blondiemaista depechemodemaista ja ehkä bowieltakin/iggyltäkin paranneltua...mmmm sekä oliskohan joe division kumminkin kolhosoundista popimpaa zydeemiä riisutulla tremololla
-tätä ei saa änkee liian täyteen...tää alkaa syntikka poppina, mut päättyy aika punk/grunge-tyyliin...hyvä selittää musaa:)

nää biisit kuminkin elää aina ja koskaan ne ei saakkaan kuullostaa ihan samalta -vihaan toistoo ja liikoja kertsareita, mut joskus niitäkin vaan tulee:P

kaikkee hyvää voi lainata muilta ja tehdä niistä omiaan parantelemalla niitä niin kauan ettei niissä ookkaan mitään samaa -ehkä samankuuloinen mut eri riffi,fraaseraus,väri tai tila:)


lisäraajoja  4

teatterin kevät bileitä, mökkeilyä, veneilyä, tennistä vaikko jalkapalloo -näitä olis luvassa tähän viikoloppuun kun otin helistimen komerosta häpeemästä...on pikkasen päällekäisyyksiä näissä textareissa -ainiin pitää muistaa äitienpäivä sunnutaina -se onkin tärkein.

löysin roskalavalta imurin ja sain siitä tarpeelliset varaosat jokka tiivistin ja kiinnitin roudausteipillä ja silikonilla. nyt voi taas siivota oikeen imurilla
-dyykkaaminen kannattaa. nyt toi vekotin taas helisee kokoajan ja ajatukset katkee. kunnon diiva ei todellakaan käytä ainakaan itse helistimiä.....onhan tää nöyryyttävää olla riipuvainen kaikenmaailman lisäraajoista.