Suhteet & seksi

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2010.

Eka nai nuorena  3

Mikä on tuntemiesi seksihurjastelijoiden asema sisarussarjassa? Onko esikoisia mukana? Ketkä menevät nuorimpina naimisiin?

Amerikkalaistutkijat väittävät, että seksuaalikäyttäytyminen vaihtelee syntymäjärjestyksen mukaan. Florida Atlantic Universityn opiskelijatutkimusten mukaan esikoiset suunnittelivat varhaista avioitumista ja lastenhankintaa.

Ekat suhtautuvat perhe-elämään vakavasti. Kumppania ei hankita impulsiivisesti eivätkä lapset tule vahingossa. Esikoiset haluavat seurustella pitkään ja vakavasti ennen puolison valintaa ja parin testaaminen jää yhden tai muutaman ehdokkaan varaan.

Kuopusasemassa olevat opiskelijat haaveilivat useasta seksikumppanista. Kuopukset harrastavat lyhyitä suhteita ja mielenkiintoisia seksikokeiluja.

Esikoisten tosikon asenteen parisuhteisiin väitetään kumpuavan halusta miellyttää vanhempia. Ekat haluavat tukea perittyä arvomaailmaa ja varmistaa suvun jatkumisen.

Seksikumppaneiden unelmamäärää kysyttäessä syntymäpositiota enemmän vaikutti sukupuoli. Amerikkalaiset opiskelijamiehet toivoivat 23 seksikumppania elämässään, naiset 1,9 kumppania.

Hmm, pakko alkaa kattoa noiden nuorempien perään...


Määräilevät naiset  23

Naiset haluavat olla kaikessa yhtä hyviä tai parempia kuin miehet.

Matikassa tai digiboksin asennuksessa ei tarvitse esittää ääliötä, mutta hyökkäys joka tantereella ahdistaa monia miehiä. Mies on viritetty vastaamaan aggressioon aggressiolla. Ovela nainen saa tahtonsa läpi pehmein keinoin. Naisellinen nainen pyrkii win-win -tilanteeseen.

Miksi ängetä joka asiassa miehen tontille? Nainen kärsii itse siitä, jos ei anna miehen kantaa matkalaukkua, avata ovea tai vaihtaa autonrenkaita.

Psykologi Tony Dunderfelt epäilee nykynaisen kärsivän paniikinomaisen itsenäisyyden saavuttamisen -syndroomasta (PISS). Nainen on kova pärjätäkseen työelämässä. Sama komento jatkuu kotona.

Tangoon tarvitaan kaksi. Parisuhteessa pomottava nainen ajaa miehen nurkkaan. Nainen ei voi saada vahvaa maskuliinista miestä, jos samaan aikaan kyykyttää kumppania kybällä.

Miehet valittavat, etteivät naiset ole enää naisellisia. Naiset eivät arvosta naisellista naista. Äidit opettavat tyttäriään pärjäämään itse ja yksin.

Naisen komentelu on merkki epätoivosta. Ei nainen oikeasti halua olla pirttihirmu. Luulisin. Olen kuullut monen miehen ihmettelevän, mitä nainen oikein haluaa? Vaikka kuinka yrittää, ei mikään riitä. Määräilevä nainen ei ehkä itsekään tiedä, mitä haluaa. Tai sen selittäminen suoraviivaiselle ihmiselle (miehelle) on vaikeaa.

Miksi miehen pitäisi kotona totella naista kaikessa? Mies on paljon onnellisempi, jos tekee asiat omalla tavallaan. Ehkä jopa kumppani on aiempaa tyytyväisempi. On helpompi olla itsevarman ihmisen kanssa. Sellaisen joka osaa laittaa rajoja.

Ei kenenkään miehen tai naisen tarvitse sietää kohtuutonta käytöstä.

Jatkuva päteminen tekee naisesta kireän ja miehestä katkeran. Tutkimusten mukaan miehen hiki rauhoittaa naista (http://tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=1351). Käperry äijän kainaloon ja rentoudu.

Ja tanssissa: anna miehen viedä, muuten seuraa rumannäköistä painia.


Parisuhdekemiaa  15

Miksi parisuhteet kaatuvat? Psykologi Tony Dunderfelt väittää, että nykymies kärsii PmS-syndroomasta (Passivisen miehen syndrooma) ja nainen on PISS (paniikinomaisen itsenäisyyden saavuttamisen syndrooma). Tasa-arvo on loistava perusta parisuhteelle silloin kun se perustuu sukupuolten erilaisuuden huomioimiseen ja kunnioittamiseen. Mutta.

Nykynainen ei osaa olla feminiinen eikä mies miehinen.

Nainen on pätevä ja hallitseva + Mies on passiivinen nössö = Itseään ruokkiva noidankehä. Lopulta mies on masentuneen sopeutunut ja nainen raivoisan tyytymätön.

Miehen passivoituminen yllyttää naista yhä aktiivisemmaksi. Naisen väsynyt aktiivisuus ihmetyttää ja pelottaa miestä, joka hämillisenä vetäytyy omiin oloihinsa. Nainen täyttää tyhjiön toiminnalla. Hän tulee yhä aktiivisemmaksi ja lähes paniikinomaisesti itseohjautuvaksi. Kaikki on tehtävä itse – miehestä ei saa irti mitään.

Miehen ongelma:
Nainen
on monissa asioissa oikeasti hyvä
ottaa vastuuta ja nauttii siitä
lähettää sanattomia ja sanallisia viestejä: miehen tekemänä asia ei hoidu riittävän hyvin

Mies alkaa antaa voimaansa pois. Hän ajattelee, että naisen tarpeet ja mielipiteet ovat tärkeämpiä kuin hänen omansa.

Lopulta kaikki valta on naisella ja molemmat ovat onnettomia.

Nainen aistii miehen pelon ja alkaa vältellä häntä. Moderni nainen haluaa itsenäisen voimakkaan miehen, ei mamoa, joka alistuu ja odottaa ohjeita. Naisella on riittävästi työtä ja hoidettavaa ilman äijääkin.

Miehen pitää löytää oma voimansa. Maskuliinisuuteen kuuluu mm. seuraavia taitoja:
Voima
puskea läpi vastuksien
kuunnella eriäviä mielipiteitä
olla tarvittaessa täysin hiljaa
ottaa vastuuta
olla rakentava, vaikka mieli tekisi tuhota
nostaa nainen kynnyksen yli

Tosimies on voimakas, ei ilkeä ja aggressiivinen.

Nainen testaa voiko mieheen luottaa. Hän yrittää saada miehen kaatumaan. Miehisyys on joustavaa taipumattomuutta, jota nainen ei saa horjutettua. Vasta sitten nainen voi rentoutua, antautua, olla turvassa.

Tony Dunderfelt: Parisuhteen kemia


Houkuttavat miehet  21

Jos naisilta kysytään, millainen mies on kiinnostava, seuraa pitkä lista henkisiä ominaisuuksia: luotettava, älykäs, huumorintajuinen...

Mies sanoo haluavansa kauniin naisen.

BBC kysyi nettisivuillaan, mitkä ovat parinvalinnan kolme tärkeintä seikkaa. Miehet sanoivat, että naisen pitää olla hyvännäköinen. Erityisesti nätti naama vetoaa. Naiset arvostivat rehellisyyttä, huumorintajua, ystävällisyyttä ja luotettavuutta.

Nuoret naiset sanovat painottavansa hyvää ansaintapotentiaalia ja kykyä pitää huolta jälkikasvusta.

Tässä asiassa miehet näyttävät olevan rehellisempiä kuin naiset. Tai ainakin paremmin perillä vaikuttimistaan.

Britanniassa kysyttiin pikadeittailuun osallistuvilta nuorilta aikuisilta kumppanitoiveita. Taas naiset painottivat kunnon miehen litaniaa ja miehet vastasivat etsivänsä kaunista paria. Kuinka ollakaan, tutkijoiden selvitettyä todellisia deittivalintoja, kävi ilmi, että naiset eivät oikeasti valinneet miestä hänen mukavuutensa tai rehellisyytensä perusteella, vaan selvästi preferoivat hyvännäköisiä miehiä.

Noloa?

Naisen kasvojen kauneus ja naisellisuus on monissa tutkimuksissa yhdistetty korkeisiin estrogeenitasoihin ja hyvään hedelmällisyyteen.

Yhtä lailla korkea testosteronitaso on yhteydessä miehen komeuteen. Symmetriset, miehekkäät kasvot ovat merkki hyvästä geneettisestä laadusta. Kun estrogeenipimu ja testosteronikarju tekevät lapsen, tulee siitä terve muotovalio mitä suurimmalla todennäköisyydellä.

Yksi pieni ongelma komeilla miehillä on: naiset eivät kestä heitä kovin pitkään. Naiset valitsevat maskuliinisen miehen mieluiten ovulaation aikana ja seksiä varten. Testosteronimies on tutkijoiden mukaan kova, kylmä, epärehellinen, petollinen ja huono hoivaamaan lapsia. Naisen arki ei tällaisen äijän kanssa muodostu kovin mukavaksi: ei tukea, ei hellyyttä. Lyhyt ilo sängyssä ja vuosia illat yksin nukuttamassa lapsia ja hoitamassa kotia.

Eli puolisoksi ja lasten isäksi kelpaa vähemmän komea, kunhan hän on rehellinen, luotettava ja huumorintajuinen.