Suhteet & seksi

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2009.

Eripariset sisustajat  1

Mahtuvatko keräilijä ja raivaaja samaan kotiin?

Joillakin on hillitön tarve hankkia itselleen kaikki näkemänsä kivat tai säälittävät tavarat. Mitä kovempi keräilyvietti, sitä vaikeampi luopua mistään. Ei isompaa ongelmaa, jos asuu yksin.

Kun rönsyilijähamsteri rakastuu tiukkaan askeettiin voi kimppaan muutto tuottaa kipua.

Kaikki turha roju täytyy raivata hemmettiin täältä! Eksä tajuu, et mä en pysty ajattelemaan tän kaiken kaman keskellä. Mä tukehdun!

Tätä siamilaista huovutettua kissaa ei voi heittää pois, mun käy tätä niin sääliksi! Ei tästä hyllystä oo mitenkään hankala pyyhkiä pölyä (153 porsliiniesineen päältä). Miten tää kannu voi sun mielenrauhaas järkyttää, ei tota halkeamaa ees näy.

Ah, tyhjät valkoiset tilat ja zeniläinen mieli. Ei mitään turhaa, tavaroiden vähyys on luksusta. Kauhean epäkodikasta, ootko just muuttanu tänne?

Tää on mun eka säbämaila vuodelta 1989, ei tätä voi heittää pois. Nyt toi paska lähtee tai mä lähden. Ja jos tuot vielä yhenkin tavaran Vallilan kirpparilta, mä alan heittää näitä jätesäkkiin, ku oot makrame-kerhossa.

Vetoaminen asiantuntijaan ei auta. Psyko-ihmiset kehottavat säästämään tärkeät muistoesineet. Ne tuovat turvaa ja tukea elämäntarinan rakentamiseen. Fengshui-konsultit taas tuulettavat nurkat puhtaaksi. Energian pitää päästä virtaamaan vapaasti.

Moni pari päätyy kauhun tasapainoon.
Sovittaisko niin, et aina kun tulee yks tavara lisää, yks lähtee?


Jouludeitti  7

Mistä löytää tyttö-/ poikaystävän? Nyt on hyvä aika metsästää kulta uudeksi vuodeksi: kaikki ovat liikkeellä. Haluatko jouluihmisen vai joulua välttelevän?

Joulunihkeät hengailevat kirjastossa, kahvilassa, leffassa, baarissa, missä tahansa, missä ei tarvitse osallistua hössötykseen.

Joulupositiiviset tytöt löytyvät H&M:stä ym. ruotsalaisketjuista, J.C:stä, Glitteristä, Ninjasta, Accessorizesta, Bijou Brigittestä, Seppälästä, Macista, Hesestä ja Waynesista. He liikkuvat parvena. Kehitä strategia, jolla saat kohdeyksilön huomion. Tarvitset itseluottamusta. Aloita silmäpelillä. Jos tyttö vaikuttaa kiinnostuneelta, lähesty ja sano omin sanoin, kuinka olet koko vuoden odottanut häntä. Osta tytölle joulujäätelö.

Tyttö on kiinnostunut, jos hän vilkuilee sinua ja on ”hermostunut”. Hän saattaa jopa -IIK- sanoa jotain kavereilleen, jolloin kaikki kääntyvät katsomaan sinua. Näytä hurmaavalta. Jos et saa tytön ystävien hyväksyntää, voit unohtaa koko jutun.

Nuoret miehet löytää salilta, skeitti- ja pelikaupoista, jäältä (mailat sallittu), junasta, kuusimetsästä tai tavaratalosta jouluaattona aamupäivällä. Maalaisopiskelijapojat ovat jo hypänneet Rovaniemen junaan, mutta voit mennä heitä vastaan rautatieasemalle välipäivinä (mamman puurot alkavat kyllästyttää ja kaupungin valot kutsuvat, mies on altis uudelle).

Jouluaattona liikkuvat enää miehet; älä jätä heitä myyjille. Hajuvesiä, timantteja ja korsetteja ostavat ovat tietysti varattuja. Huiveja, suklaata ja kirjoja ostetaan myös äidille ja siskolle. Nappaa tällainen mies, hän on antelias ja kiva. Mene viereen seisomaan ja odota, että hän huomaa sinut. Hymyile. Jos hän katsoo sinua yli seitsemän sekuntia, on hän hyvin kiinnostunut. Äkkiä glögille. Tai sano pehmeällä äänellä: ”mun äiti on toivonut just tota”. Mies haluaa tutustua sinuun, koska olet ystävällinen ja avulias.

24.-26.12. ovat hankalia päiviä. Baariin tai nettiin.


Suvaitsetko homoja?  9

Gay-mairittelu saa lapsuudenystäväni hermostumaan. Häissä, bileissä ja muissa häppeningeissä ihmiset haluavat selittää hänelle, että homoseksuaalisuus on ihan okei.

”Millä oikeudella ihmiset tulevat kertomaan minulle suvaitsevansa minua? Minusta se on suvaitsematonta! Tottakai minua täytyy suvaita yhtä paljon kuin ketä tahansa muuta. Minä en tarvitse heidän hyväksyntäänsä! En minäkään mene erikseen sanomaan kaikille heteroille, että suostun suvaitsemaan heteroseksuaalisuutesi.”

Olen samaa mieltä. Aina kun hymistellään jonkin vähemmistön suuntaan ja kerrotaan - ”miten hienoa, että tekin olette olemassa” - syyllistytään suvaitsemattomuuteen. Muka suurisydämisenä kumarrutaan erilaisen puoleen ja julistetaan: kyllähän sinäkin olet ihminen. Nostan sinut vertaisekseni.

Suvaitsemisestaan kertominen on suvaitsematonta, koska oletetaan, että toisessa on jotakin, jota nyt erityisesti joudutaan sietämään. Siis jotain vikaa. Muka-suopea on ylimielinen. Pohjimmiltaan hän ajattelee edustavansa parempaa lajia, jonka oikeutena on määritellä toisen paikka ja sen liikkumavara.

Joka oikeasti myöntää ihmisoikeudet kaikille ei erikseen suvaitse seksuaalivähemmistöjä, blondeja, saamelaisia tai ateisteja. Homoille ei tarvitse antaa erillis-lupaa elää omalla tavallaan, olla olemassa. Heillä on siihen syntymäoikeus. Mitä sitä itsestäänselvyyksistä huutelemaan.


Lesbomaa Suomi  10

Suomalaiset naiset ovat tyttörakkauden perään.

Jotain paitsioon jääneiden katkerien miesten Tarja Halos -kaunaa?

Ehei. Istun Akateemisessa kirjakaupassa mukavassa nahkatuolissa lukemassa seksitutkimusta. Aika aneemiselta vaikuttaa suomalaisten seksielämä. Kunnes Osmo Kontula pläjäyttää halukkuuslukemat tiskiin.

Melkein neljäsosa alle 35-vuotiaista naisista on tuntenut seksuaalista kiinnostusta naiseen. Siis onko tämä biseksuaalien ja lesbojen luvattu maa? Ei. Kansainvälisestikin on ihan normaalia, että nainen kiihottuu naisista, vaikka harrastaisi seksiä miesten kanssa.

Viestinnän tutkijat ovat huomanneet, että naiset katsovat elokuvia toisin kuin miehet: mimmit pystyvät samaistumaan toista sukupuolta olevaan sankariin. Ja jopa samaan aikaan siihen objektiin, eli naiseen.

Sama homma pornossa.

Nainen oppii kiihottumaan sekä alastoman miehen että naisen katsomisesta. Tai kuten Kontula kertoo: nainen kiihottuu ajattelusta, mies katsomisesta.

Miehistä vain muutama prosentti on halunnut miehiä. Mutta 8% nuorista miehistä on kokeillut homoseksiä.

Heteronaiset eivät halua miestensä homoilevan, mutta aika moni heteromies suhtautuu naisen tyttökokeiluihin suht ymmärtäväisesti. On vähemmän kamalaa jakaa kumppani naisen kuin toisen miehen kanssa.