Suhteet & seksi

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2011.

Saalistajat  17

En ole mikään kedon kaunein kukkanen (tuo kuva on photoshopattu), mutta kyllä tästäkin maailmasta löytyy paikkoja, joissa tämmöinen hempukka saa huomiota. Suomen rajojen ulkopuolelta löytyy useitakin paikkoja. Ja sitten on Kaarle XII.

Jos Thaimaasta haetaan vaimoa, niin Balilta voi sitten ottaa mukaansa miehen. Rannalla yksikään valkoinen länkkärinainen ei istunut itsekseen, sillä vieressä kyykki paikallinen surffari, jonka sortsit keikkuivat kutsuvasti vesirajan tietämissä, vatsassa komeili sikspäkki ja meriveden sotkema tukka hulmusi tuulessa.

Surffari ei aina ehtinyt ensimmäiseksi paikalle, sillä vähän väliä joku paikallinen porukka asettui muka vahingossa hymyilemään valkoisen ruhon taakse. Siis ihan lähellä. Ja yksi oli edessä ottamassa valokuvaa. Myös videokuvaajilla oli tsuumi kovassa käytössä. En uskalla edes arvata, kuinka monessa kotivideossa kaivelen persettäni.

Joku mies huikkasi Balilla ystävälleni ehkä parhaan iskurepliikin ikinä.

”Hello! I’m single.”

Tässä on sitä aitoa epätoivon karaistamaa parinmetsästyksen makua. Jos nainen kävelee kadulla viiden kilometrin tuntivauhdilla, ei siinä hirveästi ole aikaa jaaritella.

Olihan se huomio paikka paikoin jo häiritsevääkin, mutta ymmärtäähän tuon. Paikallinen nainen ei keiku vähissä pukeissa rannalla tai missään muuallakaan vaan hän on töissä. Töissä tuota vähäpukeista rahoissa kieriskelevää turistia varten. (Arvoltaan suurin Indonesian seteli vastaa Suomessa noin kymmentä euroa, että oli siinä meikeläisenkin, köyhyysrajan alapuolella elävän opiskelijan lompakko pullollaan.)

Niin ja sitten on Kaarle XII. Tuo lihatiskien Stockmann, jossa iskurepliikit vaihtelevat perinteisistä uutuuksiin.

”Mitä instrumentteja te soitatte?”

Meinasin vastata, että nahkafagottia, mutta kohteliaisuussyistä päätin hillitä itseni. Kyllähän aina saa yrittää.

Huomio naiset! Kannattaa valita ulkomailta sellainen saalistuspaikka, joka ei ole ruotsalaisten valloittama, kuten esimerkiksi Thaimaan Phi Phin saari. Ruotsalaiset naiset ovat jumalauta sentään niin helvetin kauniita. Eloveena-tyttöjä, joilla on tuuhea kaunis tukka ja täydellinen rusketus. Siinä kyllä itsetunto kärsii, kun oma tukka valuu harmaana pitkin kasvoja ja keho vaihtelee punaisen ja valkoisen värin välillä.

Tulispa kesä.


Rakkausnarkomaani  5

Osa ihmisistä rakastuu usein ja äkillisesti.

Joillakuilla on tunne-elämä jatkuvassa liikkeessä. Voimakkaat tunteet hyökyvät päälle - ja laimenevat yhtä nopeasti.

Kasvatustieteen professori Kaarina Määtän mukaan he ilmeisesti kärsivät kyvyttömyydestä kokea syvempiä tunteita. Kyvyttömyys johtaa jatkuvaan rakkaudenkaipuuseen ja rakastumisalttiuteen. Rakastumiskierteeseen päätyy henkilö, joka on kyllästynyt itseensä ja elämäänsä.

Jatkuva rakastumisen ja uuden suhteen tarve voi olla rakkausnarkomaniaa tai romanssiaddiktiota. Hullaantumisen ja rakastumisen tunteen etsimisestä voi tulla pakkomielle.

Rakkausnarkomaani pitää rakastumista tärkeimpänä asiana elämässä. Hän rakastuu rakastumiseen.

Kun arki alkaa tai suhde vakiintuu, rakkausnarkomaanilla on jo uusi haku päällä.

Rakkausnarkomaanin tunnistaa nopeasti vaihtuvista suhteista ja pakkotoiminnoista, joita hän toistaa saadakseen kokea rakastumiskicksit uudestaan ja uudestaan.

Salamarakastujan elämässä täytyy olla ihmissuhdehaastetta ja jännitystä, joka päivä. Rakkausnarkkari on ikävän viehätysvoimainen. Toisin kuin useimmat vähän hitaammin etenevät vakavaa suhdetta etsivät, hän pistää kaiken peliin heti ja vaikuttaa ihanan jännittävältä.

Syvempään rakkauteen kykenevä uhri voi jäädä pahasti dumpatuksi ja pitkäksi aikaa ihmettelemään, mitä oikein tapahtui. Pitkä jono itkeviä entisiä paljastuu useimmiten liian myöhään.

Kaarina Määttä: Rakastumisen lumous.


Ota se suuhun  26

Jospas minä mulkun saisin
kyllä sitä rakastaisin
paijailisin sitä aina
arkena ja sunnuntaina.

Sille herkut kantelisin
illalla sille laulelisin
ja kun kaikki oikein oisi
mukavasti se sanoisi:
”Ota se suuhun.”

Kerttu sai kirjeen.

Dear Kerttu! Olen hyvännäköinen, isomunainen. Olenko ok? Voisitko kertoa, mitä naiset ajattelevat antaessaan suuseksiä? Nimim. Anonyymies

Ja Kerttuhan kertoo. Kerttu teki hieman gallupia.

Hei Anonyymi!

Kuvailusi perusteella olet ok. Muista kuitenkin harrastaa liikuntaa ja syödä terveellisesti myöskin. Ja pidä yksi rumapäivä viikossa.

Naiset saattavat kokea hämmentäviä tunteita kohdatessaan jäykän elimen. Sitä on turvallista pitää kädessä, mutta kun suu alkaa lähestyä tuota tihkuvaa pylvästä, unohtuvat kaupassakäynnit, tenttiin luvut ja Salattujen elämien kiemuraiset juonikuviot.

Läheisyys mulkkuun puoli metriä.
”Tuolta tulee jotakin tippoja.”

Läheisyys viisi senttimetriä.
”Käviköhän se juuri kusella?”

Ensimmäinen lipaisu.
”Suolaista.”

Toinen.
”Ei paha.”

Mulkku suussa.
”Mitä tälle esinahalle pitää samalla tehdä? Jos nyt vaan vetelen epämääräisessä rytmissä.”

Epämääräistä rytmiä.
”Ajatteleekohan se, että mitä helvettiä mä teen? Osuukohan hampaat?”

Mies tarttuu naisen päästä ja painaa.
”Voi vittu mä tukehdun. Yökkö-refleksiääniä.”

Mies katsoo.
”Mihinkäs mä katson? Katsonko takaisin? Ei. Mihin?! Apua!”

Seitsemän minuutin jälkeen.
”Tää mun asento on ihan perseestä. Selkälihaksissa alkaa tuntua.”

Pallit.
”Niissä on karvoja. Miksei kukaan ikinä puhu palleista? Mitä niille pitää tehdä?”

Haaste.
”Kosken niihin. Mahtuukohan se suuhun? Kokeilen. Satutankohan?”

Palli suussa.
”Mitäs sitten? Ei tää mahdu. Voiko tätä imeä? Ja miten tää on näin pehmoinen?”

Miehen g-piste.
”Tuolla pallien takana, ennen peräreikää on se jokin paikka, mistä puhutaan Cosmopolitanissa. Jos sieltä painaa samalla kun on pallit ja kyrvät suussa, samalla kun hieron omia tissejäni, tyydytän itseäni, imen ja voihkin, mies saa järisyttävän orgasmin. Ei vittu miten se meni. Vai onko se peräreiässä? Mitähän se sanoo jos kosken sinne?”

Kolmentoista minuutin jälkeen.
”Jalat puutuu, käsi tärisee, leukaan sattuu.”

Mies alkaa liikehtiä.
”Laukeekohan se mun suuhun varoittamatta?”

Mies alkaa lähetä kliimaksia.
”Nyt pistän parhaani peliin, jotta mällit lentäisivät oikein komeassa kaaressa.”

Parhaan peliin pistäminen.
”Ääh! Mistä se tykkää eniten? Pallit? Peräreikä?! Väliliha? Vatkaus?! Imu? Syväkurkku?! Käsi? Mitämitämitä?!”

Mies laukeaa.
”Kappas! Jee! Ihanaa! Olenpas taitava.”

Kevätterveisin Kerttu Repolainen

Ps. Rakkaat Anonyymit Miehet. Mitäs teidän mielessänne oikein liikkuu?


Käyttäkää kondomia!  8

Joka toinen haastattelemani seksologi tai pariterapeutti pyytää minua laittamaan juttuun muistutuksen käyttää kondomia. Kehotus ei ole oikein sopinut tekstien asiayhteyteen, joten sanon sen nyt.

Huolehtikaa toisistanne. Panostakaa omaan ja toisen terveyteen. Miettikää tätä asiaa ennen kuin tekee mieli harrastaa seksiä.

THL:n kouluterveyskyselyn mukaan reilu kolmannes pääkaupunkiseudun ammattikoulua käyvän ekan ja tokan vuoden opiskelijoista on käyttänyt jälkiehkäisyä. Amistytöistä kuusi prosenttia on päätynyt jälkiehkäisyyn jopa vähintään kolme kertaa. Siis ehkäisystä ei ole huolehdittu ollenkaan. Sana ehkäisy tarkoittaa etukäteen asiasta huolehtimista. Arvostakaa itseänne enemmän, naiset.

(Lukiossa jälkiehkäisyluvut ovat vähän pienemmät: ekan ja tokan vuoden tytöistä joka viides on käyttänyt. Peruskoulussa jälkipillerin on ottanut viimeisen luokan tytöistä vajaa kymmenen prosenttia.)

14-15 -vuotiaista tytöistä neljännes luulee, ettei ekalla kerralla voi tulla raskaaksi. Ettekö te kuuntele siellä terveystiedon tunnilla?

Suomessa yhä useampi pari kärsii perheenperustamisvaiheessa lapsettomuudesta. Yksi syy on vanhemmiksi haluavien iässä: lapsentekoon ryhdytään biologian kannalta turhan myöhään. Valitettavan monella syy löytyy nuorena saadussa sukupuolitaudissa. Rakastakaa toisianne, käyttäkää kortsua.

Terveisin täti terveysneuvoja


Kyrpäraportti Balilta  10

Käväisin tuossa taannoin parin viikon ihonkosteutusreissulla Balilla. Katselin menoa kyrvän kiilto silmissäin. Ihan vaan seksiblogin tähden.

Tiedät saapuneesi Balille, kun tingit kojussa kyynärän paksuisesta puupeniksestä hintaa alaspäin ja hymyilet onnellisena, kun olet saanut niin ison niin halvalla. Vierailin Balilla ensimmäisen kerran vuonna 2004 ja olin suunnattoman iloinen, kun näitä ihania elimiä sai avaimenperinä, tuhkakuppeina, pullonavaajina, mustina ja ruskeina, kukkakoristeilla ja väritäplillä. Rinkka peniksiä kolisten saavuin Suomeen. Säälin vieläkin ystäviäni, jotka saivat nämä tuliaisiksi. (Hähää.)

Puisia pimperoita en nähnyt yhtäkään. Uskoisin niiden menevän yhtä hyvin kaupaksi kuin penistenkin. Eihän pillu tietenkään ole yhtä ylväs ja komea, mutta tuskin tässä on siitä kyse. Enpä tietenkään itse tajunnut kysyä, onko emätinosasto rakenteilla. Että jos joku on menossa Balille, kysykää, mikä tässä on jujuna ja tulkaa kertomaan minulle.

Tekopeniksistä aitoihin. Eräänä sadekauden kuivana hetkenä lepytimme pakaroitamme Kutan rannalla, kun yllättäen kuulin takaani varsin voimakkaita ääniä: ”Sexy, yes aahh, ooh, you are so sexy, aaaaaaah, OOOOH, AAAAH, mmhhhhh, ahaaa AAAAH.”

Miehen ääni oli möreä ja voihkaisut kuulostivat aidon kiihottuneilta. Katsoin silmät pyöreinä kavereitani ja kysyin, että runkkaako se tuossa selkäni takana. Kaverini eivät halunneet kääntyä katsomaan. En minäkään. Ajattelin, että pään kääntäminen saa miehen kliimaksiin ja onhan se miellyttävämpää, jos mällit lentävät ennemmin olalleni kuin naamalleni. Hetken voihkittuaan mies kuitenkin lähti. Hän yritti myydä minulle hattua. En ostanut.

Myyntikikkansa kullakin. Pitänee yrittää joskus samaa, palvelualalla kun työskentelen. Siinä saisi suomalainen kalpeanaama kaupanpäällisiksi punaisen helotuksen kasvoilleen.

Yes, you wanna socks? Good price for you sexy! What size, what size? Different color maybe? Oh yes. You are so sexy! Yes, yes. Aaah!


Kauniit saavat kaiken  14

Kauniit naiset ja komeat miehet ovat tasapainoisempia, sosiaalisempia, kiinnostavampia, lämpimämpiä, ulospäin suuntautuneempia, seksuaalisempia, herkempiä, huolehtivaisempia, ystävällisempiä, huumorintajuisempia ja vahvempia kuin rumemmat.

Hyvännäköiset elävät täyttä elämää, solmivat onnellisia liittoja ja löytävät mahtavia työpaikkoja.

Ainoa asia missä hyvännäköiset eivät pärjää rumille on vanhemmuus. Kauniit ovat huonompia äitejä ja isiä.

Näin uskoivat koehenkilöt, joiden tuli arvioida kauniiden ja tavanomaisen näköisten ihmisten luonnetta ja elämää.

Voihan olla että hyvä ulkonäkö on merkki loistavista geeneistä, arvioi rakkausproffa Kaarina Määttä.

Vaatimattoman näköistä ihmistä pidetään totisena, epäsosiaalisena ja hankalana.

Yhdessä kokeessa miehiä pyydettiin soittamaan naiselle, jota he eivät olleet koskaan tavanneet. Joillekin miehille kerrottiin, että nainen on kaunis, toisille että nainen on tavallisen näköinen. Kymmenen minuutin puhelun aikana naiset alkoivat käyttäytyä ennakkoluulon mukaan. Naiset joita miehet luulivat kauniiksi puhuivat avoimesti, innostuneesti ja vilkkaasti. Rumina pidetyt naiset puhuivat töykeästi, varautuneesti ja niukasti. Mitä ihmettä?

Tutkijat analysoivat huijattujen miesten puheen laatua ja sisältöä ja huomasivat, että uskoessaan puhuvansa kauniille naiselle miehet olivat sosiaalisia, huumorintajuisia, kiinnostuneita ja seksuaalisesti latautuneita. Miehet viihtyivät puhelimessa, olivat aktiivisia ja käyttivät tehokkaasti ääntään. Oletus random-naisen kauneudesta sai miehet yrittämään enemmän.

Hyvä ulkonäkö saa siis jo kymmenessä minuutissa aikaan myönteistä kohtelua, positiivisia odotuksia ja panostusta yhdessäoloon. Kauniin positiivinen itsearvostus vahvistuu.

Tutkimusten mukaan kauniit ovatkin onnellisempia, pidetympiä, sopeutuvaisempia ja menestyvämpiä kuin vähemmän kauniit.

Pienen poikkeuksen muodostavat nuivasti kauniisiin naisiin suhtautuvat. Joidenkin mielestä kauniit naiset ovat omahyväisiä, itsekkäitä, töykeitä, materialisteja ja kyvyttömiä sitoutumaan yhden miehen vaimoiksi.

Vaatimattoman ulkonäön perinyt on itse asiassa suuri sankari. Hän joutuu kamppailemaan kaikesta hienon luonteen ja kekseliään älynsä avulla. Kumppanin, työpaikan tai jopa kavereiden löytäminen voi olla paljon haastavampaa kuin kauniiksi syntyneillä. Turha enää ihmetellä, miksi jotkut jaksavat satsata niin paljon ulkonäköönsä.

Kaarina Määttä: Rakastumisen lumous.


Studio Sexualitos  11

Tervetuloa! Alkutunnarina soi Fintelligensin Rotko

Aihe kumpuaa ”Kertulla on asiaa”–blogauksestani, jossa Kerttu miettii, miten päästä eroon yövieraastaan. Annoin esimerkinomaisesti muutaman vaihtoehdon, mutta eräs kommentoija valitsi vastaukseksi seuraavan: Kerttu lopettaa horostelun. Mikäli teksti olisi ollut Erkin näkökulmasta, olisiko vastaavaa heitetty?

Tänään vieraanamme Minttu sekä Ville, jotka lähtivät hippasille. Tosin eivät toistensa kanssa.

Minttu (nimi ja ääni muutettu):

”Menetin neitsyyteni 16-vuotiaana. Seurustelin vielä silloin. Kyllästyttiin poikakaverin kanssa toisiimme ja erottiin. Sinkkuna ei voi koskaan tietää, milloin pääsee panemaan seuraavan kerran, eniten panettaa menkkojen jälkeen. Tykkään rellestää kavereiden kanssa baareissa viikonloppuisin. Yhden illan jutut on parasta. Saa olla sinkku ja voi paneskella ketä haluaa. Nussinkin minkä kerkeän. Seksi on ihanaa ja pippelit myös.”

Ville (puh. nro 050 696969):

”Ensimmäisen kerran pääsin pukille 16-vuotiaana. Seurustelin vielä silloin. Kyllästyttiin tyttökaverin kanssa toisiimme ja erottiin. Ihan sama seurustelenko vai olenko sinkku, aina panettaa. Tykkään rellestää kavereiden kanssa baareissa viikonloppuisin. Yhden illan jutut on parasta. Saa olla sinkku ja voi paneskella ketä haluaa. Nussinkin minkä kerkeän. Seksi on ihanaa ja pimpit myös.”

Kaupungilla kuiskitaan, huhuja liikkuu:

Minttu on horotsu, jakorasia, helppo, rotko, se jolta saa aina, se jota kaikki ovat panneet, se joka antaa.

Ville on panomies, naistenmies, pelimies, se kellä käy aina flaksi, se ketä taputellaan selkään, se joka ottaa.

Koska nainen vapautuu tästä iänikuisesta huorankahleesta?

Lopputekstit Lopputunnarina Uniikin (feat. Elastinen & Spekti) Pojat on poikii


Hyväluonteinen kumppani  3

Maailman helpoin persoonallisuustesti löytyy lukion psykankirjasta (Mielen maailma, Anneli Vilkko & Vesa Laine):

Syötä sydänkäpysellesi sitruunaa ja katso kuinka paljon hän kuolaa. Introverttien syljentuotanto on kolminkertainen muihin verrattuna. (Sisäänpäinsuuntautuneiden aivot reagoivat uusiin ärsykkeisiin erityisen herkästi.) Eli jos haaveilet ihanasta seuramiehestä tai -naisesta, unohda kuolaaja. Jos haluat kumppanin pitkille mökkilomille korpeen, pidä.

Kivaa luonnetta voi selvitellä tonkimalla lapsuusmuistoja. Istahda maybe-anopin sohvalle ja ala tentata, miten rakkaasi käyttäytyikään ennen eskaria.

Seurantatutkimuksissa on saatu vahva näyttö lapsuudenaikaisen käytöksen ennustavuudesta. Hyvä itsehillintä 4-vuotiaana ennustaa parempaa koulumenestystä ja terveyttä sekä kestävämpiä liittoja. Suomalaistutkimuksessa äitiä 5-vuotiaana totellut pojannappula pääsi onellisempiin naimisiin isona. Pahimmat pikkugangsterit päätyivät muita useammin eroon, syrjään ja vankilaan.

Moni mies toivoisi tulevan vaimon olevan lempeä ja rakastava. USA:ssa on testattu nuorten naisten hormonitasoja hieronnan yhteydessä. Ensimmäisessä vaiheessa naisia pyydettiin ajattelemaan myönteisiä tunteita, kuten rakkautta. Seuraavassa vaiheessa naisten piti ajatella kielteisiä tunteita, esimerkiksi hylätyksi tulemista. Tunnesessioon yhdistettiin 15 minuutin hieronta.

Kielteiset ajatukset laskivat koehenkilöiden kiintymys- ja hyvänolonhormoni oksitosiinin tasoa. Myönteiset tunteet vaikuttivat vain vähän tai ei lainkaan naisten hormoniarvoihin. Hieronta nosti oksitosiinitasoja. (Oksitosiini alentaa verenpainetta ja rauhoittaa.)

Eri koehenkilöiden tulokset vaihtelivat rajusti. Joillakin naisilla oli suuria hormonivaihteluja, toisilla ei. Parisuhteessaan tyytymättömillä naisilla (joilla oli huolia ja ahdistusta) oksitosiinitasot putosivat jyrkästi murheita muistellessa.

Niillä naisilla, joilla oksitosiinit nousivat hieronnan aikana myönteisiä asioita ajatellessa havaittiin prososiaalisia luonteenpiirteitä. Nauttijanaiset osaavat pitää kiinni omista rajoistaan sopivasti, riehumatta. He osaavat olla myös yksin, eivätkä he yritä liikaa miellyttää muita.

Rakastavassa suhteessa olevien naisten oksitosiinit nousivat enemmän kuin yksin elävien. Suhteen läheisyys vaikuttaa naisen hormonitoimintaan.

Tutkijat miettivät voiko kyse olla geneettisestä taipumuksesta. Joidenkin on selvästi helpompi solmia ihmissuhteita kuin toisten. Jos halihormonin pitoisuus on luonnostaan korkealla suhtautuu muihin myönteisemmin ja rennommin.

Lähteet: Walther Mischellin johtama 40 v. seurantatutkimus. Lapsesta aikuiseksi -seurantatutkimus, Jyväskylän yliopisto.