Suhteet & seksi

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2009.

Silitysindeksi = rakkauden mittari  4

Nainen kiinnittää parisuhteessa huomiota jokaikiseen pikkuasiaan, mies on tyytyväinen, jos mitään isompaa haloota ei esiinny. Nainen vatvoo koko työpäivän, että murahtiko mies jotenkin tavallista tylymmin aamiaisella vai ei. Mieheltä jää huomaamatta imuroinnin unohtaminen tässä kuussa. Höpöhöpö. Kyllä mies älyää, jos nainen alkaa lintsata hommistaan. Kiireinen keski-ikäinen miesjohtajakin. Ja tekee suhteesta nopean johtopäätöksen: alamäessä ollaan, ehkä viimeisessä luisussa.

Pitikö siitä Audi-Kiesin silitysjutusta niin hirveästi hermostua? Hyvä että johtajamies puhuu suorat sanat. Sitäpaitsi äijä oli oikeilla jäljillä. Kiesin silitysindeksi on loistava idea. Tilastokeskuksen ajankäyttötutkimuksen mukaan naiset hoitavat silitykset kotitalouksissa. Suurin osa sekä naisista että miehistä pitää vaatehuoltoa naisten työnä (jos satut olemaan pyykkäystä rakastava mies tai silitystä inhoava nainen, senkun hoidat asian omalla tavallasi, turha sotkea muita pariskuntia tähän).

Mistä kertoo, jos nainen yhtäkkiä lakkaa hoitamasta omat hommansa? Jättää miehen paidat silittämättä, ei pese toisen verkkareita. Rakastaako hän miestään enää? Mitä jos mies ei tänä vuonna vaihdakaan vaimon talvirenkaita? Miettiikö jo tunkille uutta tallia? Pienet rakkaudenosoitukset ja palvelukset toiselle kertovat välittämisestä. Hyvin toimivassa parisuhteessa ei lasketa. Jos epäilet ilmapiirin kotona viilentyneen, voit varmuuden vuoksi tehdä vuotuisen tilinpäätöksen suhteestasi: kotiaskareet taulukkoon ja vertailemaan silitysindeksin kehitystä. Kotityöt voi tsekata Tilastokeskuksen ajankäyttötutkimuksesta (http://www.stat.fi/meta/luokitukset/toiminto/009-1999/3.html).