Suhteet & seksi

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2009.

Parisänky kahtia?  3

Jotkut parit nukkuvat lusikka-asennossa läpi yön ja jakavat jopa peiton. Söpöä. Ja hikistä. Eri makuuhuoneissa nukkuminen taas vaikuttaa ihan kulissiliitolta.

Tosiasia kuitenkin on, että miehet nukkuvat huonosti, jos vieressä makaa nainen.

Brittiläinen unitutkija tohtori Neil Stanley suosittelee pareille eri sängyissä nukkumista. Stanleyn mukaan huonosti nukutut yöt aiheuttavat sairauksia ja suurentavat ero- ja itsemurhariskiä. Unitutkimuksissa huomattiin, että kumppanin jokainen kääntyminen unissaan johtaa 50 prosentin todennäköisyydelle toisen unen häiriintymiseen. Miksi kaikkien kuorsaajien, paukuttelijoiden ja potkijoiden pitää siis ängetä kumppaniparan viereen?

”Ihmiset haluavat olla kumppanin läheisyydessä. Mutta emmehän me unissamme oikeasti nauti toisen seurasta. Mitä jos nukkuisitte rauhassa yksin ja luottaisitte virkeyden tuomiin etuihin? Parisuhteenne hyötyy. Voitte mennä vaikka joka aamu köllimään toisen viereen heti herättyänne”, Stanley kertoi Daily Mailille ja BBC:lle syyskuussa.

Tohtorin mukaan rakkauselämä ja seksi eivät kärsi kaukopedistä. Päinvastoin. On mukava vierailla toisen sängyssä. Ja hyvien unien tuoma virkeys lisää halukkuutta.

Jos uni kuitenkin maistuu kultsin viekussa, miksi ihmeessä raahaisi sängyt erilleen? Ja hei, Pitsburgin yliopiston Wendy M. Troxellin ryhmän tutkimustulos kertoo:

Parisuhteessaan onnelliset naiset nukkuvat hyvin.


Hyppyrakkautta  3

Julkiset rakkaudentunnustukset tai kosinnat ovat yleensä ihan peppulista. Mäkihyppääjä Harri Ollin nöyrä tilitys elämän prioriteeteista hellyttää kuitenkin kyynisenkin sydämen.

Olli tyrmäsi kaiken nähneet urheilutoimittajat vastaamalla hyppykuntoa koskeviin kysymyksiin, etteivät mäkitulokset paljon kiinnosta elämän tärkeimpien asioiden ollessa vaarassa. Ollin rakkauselämä kupruilee. Lööpeissä veivataan mäkimiehen ja vaimokkeen ravintolatappelua.

Hienoa kun suomalainen mies puhuu tunteistaan oikealla hetkellä, eikä ala vatvoa asiaa vasta eläkkeellä. Kriisit pitää selvittää tuoreeltaan. Sinänsä kännissä sekoilu ja jälkeenpäin itkeskely on säälittävää. Jos on saanut rähinäviinageenin, voisi harkita mehupaastoa.

Urheilukansa antaa kyllä anteeksi, entä tyttöystävä?

Hei kihlattu! En tiedä mitä siellä baarissa tapahtui. Jos fightinne pysyi verbaalisella asteella, ota Harri takaisin. Miehelläsi on suuri sydän. Kai ymmärrät, että maailmanluokan mäkihyppääjällä on jyrkempi tulokulma elämään kuin perusmurtsikka-Hartsalla. Ainakin tiedät, että kultasi laittaa rahan ja uran edelle sen tärkeimmän: rakkauden.


Turpakeikka  6

Bitch Slap eli avokämmenellä toista poskeen lyöminen on tyttöjen bravuuri Non Fighting Generation -yhdistyksen kyselyn mukaan. 12-18 -vuotiaista mimmeistä puolet on käyttänyt viimeisen vuoden aikana väkivaltaa (nettiotos yli 9000). Melkein 40% oli sitä mieltä, että poikaystävää voi tarvittaessa kurittaa. Nuorisokasvattaja Heini Lesojeffin mukaan tytöt ajattelevat, ettei poikaa kuitenkaan satu, koska hän on vahvempi. (Seurusteluväkivaltaa koskevaan kysymykseen vastasi 6404 tyttöä.)

http://www.nfg.fi/modules/system/stdreq.aspx?P=2&VID=default&SID=724842383163450&A=open:news:item:235&S=1&C=35485

Nuoret naiset sikailevat muutenkin aiempaa enemmän:

Tytöt varastavat poikia useammin ja vahingoittavat omaisuutta lähes yhtä yleisesti kuin pojat. Aikajaksolla 1990-2008 poikien väkivallanteot ovat vähentyneet, tyttöjen eivät. 15-16 -vuotiaista seurustelevista tytöistä kaksi prosenttia ilmoitti, että kumppani on lyönyt häntä, pojista yhdeksän prosenttia. (Venla Salmi, nuorten rikoskäyttäytyminen 2008)

Mitä on tapahtunut? Kukaan ei tiedä varmaa vastausta. Syyllisiä ovat ainakin viina, huumeet, rikkinäiset kodit ja lasten huostaanotot.

Nuorille miehille on kotona opetettu, ettei tyttöystävää saa lyödä. Ilmeisesti jotkut tytöt ovat keksineet käyttää tilaisuutta hyväkseen ja ajattelevat, että nyt pääsee rauhassa vetämään toista nekkuun ilman koston vaaraa.

Pitäisikö jonkun laittaa jotakin rajaa tähän?
Ovatko tulevaisuuden parisuhteet vaarassa?


Tyttö päättää  2

Pojalta ei välttämättä kysytä mitään, jos tyttö on päättänyt, että he ovat pari. Pelkkä tytön ilmoitus asiasta - esimerkiksi omille kavereilleen - riittää. Joskus tytöt päättävät keskenään, ketkä ovat sopiva pari. Tähän tulokseen päätyi filosofian lisensiaatti Anna Anttila, joka väittelee nuorten seurustelukulttuurista perjantaina Helsingissä.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/11/nuorten_seurusteluun_voi_riittaa_tyton_ilmoitus_1171548.html?origin=rss

Romanttinen seurustelukulttuuri on jyrännyt pojat, jotka haluavat Anttilan mukaan olla nykyään mukana tykkäämisleikeissä ja myöntävät avoimesti, jos pitävät jostakusta. Jee tyttöenegiaa!

Vai törkeää manipulointia?

Eikö toiselta tarvitse edes kysyä mitään? Ilmoittaa vaan julkisesti, että nyt mä valitsin sen. No, tytöt on tyttöjä.

Tästähän naisia on syytetty. Seksuaalisesta mafiasta, jossa miehillä ei ole mitään sanomista. Nainen valitsee.

Nainen myös päättää koska erotaan. Nuoret naiset hakevat eniten avioeroja Suomessa.


Rahanahneet naiset  14

Ovatko naiset rahan perään? ”Ovat tietenkin”, ruksasi puolet Cityn kyselyyn nyt loka- marraskuussa. Skippaavatko romantikot kaikki raha-aiheiset jutut? Ainoastaan yhdeksän prosenttia oli sitä mieltä, että rakkaus on tärkein. ”En voi tietää” oli ainakin rehellinen vastaus.

Jotkut naiset ovat rahan perään. Silloin he yleensä hankkivat hyvän koulutuksen & työpaikan.

City-lehti julkaisi suuren rahakyselyn 2008. Naiset ovat epäilyttäviä, vaikka paljon isompi joukko miehiä kuin naisia olisi valmis naimaan rahaa. Siis jos kaikki vastasivat rehellisesti.
http://www.city.fi/artikkeli/Rahakyselyn+tilinp%E4%E4t%F6s/2531/

Ehkä naiset vois ottaa reippaamman suhteen rahaan.

Tutkimukset sanoo:
Vastavalmistuneiden naisten ekat palkkapyynnöt ovat pienempiä kuin koulusta pääsevien miesten. Tytöt saavat vähemmän kuukausirahaa ja halvempia lahjoja kuin pojat. Rahan laittaminen meikkeihin on niin turhaa, mutta miehiset kulutuskohteet ovat tietty järkeviä sijoituksia.

Suurin osa maailman mimmeistä elää keskimäärin miehiä paljon köyhempinä. Suomessa miesten keskiansio on noin kolme tonnia kuussa ja naisten 2400 euroa. (Näin keskivertonaisen on helppo tutustua itseään paremmin tienaavaan mieheen.)

Taloussanomien mukaan suomalaista naista ei haittaa huonommin ansaitseva puoliso. Vain kymmentä prosenttia naisista harmittaa köyhä mies. (www.taloussanomat.fi/raha/2009/11/12/miehen-pienempi-palkka-ei-haittaa-naista/200923654/139). Tai niin he ainakin sanovat.

Jos yhtään ajattelee parisuhteen onnea, niin ei kandee mitään tasa-arvolisää naisille antaa. Suhteen paras liima on naisen pienituloisuus (Marika Jalovaaran väikkäri: http://www.vaestoliitto.fi/?x11011=23784).

Nainen ihastuu baarissa tarjoavaan mieheen, koska anteliaisuus viittaa avoimuuteen. Ja on se vaan niin ihanaa olla panostuksen kohteena.

Rikas mies löytyy täältä:
http://www.elitemeeting.com/join_step1.php


Hylkäävät miehet  6

Vakavan sairauden iskiessä nainen on miestä uskollisempi. Mies hylkää sairaan puolison kuusi kertaa todennäköisemmin kuin nainen, kirjoittaa tidetoimittaja Jani Kaaro HS.fissä. Huh! Yhdysvaltalaistutkimuksessa seurattiin syöpään tai ms-tautiin sairastuneita muutaman vuoden ajan. Viidennes sairastuneista naispotilaista päätyi eroon, kun sairastuneista miehistä vain kolme prosenttia.

Tutkimus sai alkunsa aivosyöpää hoitavien lääkärien oudosta havainnosta: naispotilas jää paljon useammin yksin kuin mies.

Yksin jäänyt potilas masentuu, keskeyttää helpommin hoidot tai jää sairaalaan lojumaan. Tutkijat epäilevät miesten hylkäävän sairaan vaimonsa, koska eivät ehkä osaa hoitaa toista. No mutta höpsis. Kuka nyt luonnostaan osaisi hoitaa vakavasti sairasta? Sairaanhoitaja tai lääkäri ehkä. Muut joutuvat ottamaan brosarit käteen ja opiskelemaan asiaa. Toisen peitteleminen, vesilasin tuominen tai voinnin kysyminen taas ei ole sukupuolesta kiinni.

Vanhemmat naiset tulivat jätetyksi useammin kuin nuoret. Toisaalta pitkä liitto suojasi jättämiseltä. Hmm, vähän ristiriitaista.

HS.fin keskustelupalstalla jotkut olivat sitä mieltä, ettei mies kestä ilman seksiä - ja jättää sairastuneen vaimon tyydyttämättömien tarpeidensa takia. Epäiltiin myös, ettei nainen jätä sairasta puolisoa, koska on liian köyhä elämään yksin. Miellyttävä ihmiskäsitys.

Asian positiivinen puoli on, että selvästi suurin osa sairastuneista jatkaa liitossaan. Eli enemmistöllä kaiken se kestää...

Miten meillä Suomessa?

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Vakavan+sairauden+iskiess%C3%A4+naiset+ovat+miehi%C3%A4+uskollisempia/1135250675298


Turhat faijat  4

Lällypäivänä kaikki hurraavat isille. Muulloin isän tärkeydestä puhuvat vain miesasia-aktivistit ja yksi lastenpsykiatrimies. Joillakin on pokkaa väittää, että faijat ovat turhia ja ilman miehiä maailma olisi onnellisempi. Tai että isä olisi jonkinlainen apu-äiti.

Pojalle isä saattaa olla äitiäkin tärkeämpi aikuinen ja kaikki ovat kuulleet, että isän tytöt menestyvät elämässä. He tietävät, että mieskin on ihminen.

Kun miessivari tai kuka hyvänsä äijä tulee päiväkotiin töihin, hyökkäävät pikkulapset hänen kimppuunsa. Useimmat haluavat riehua miehen kanssa.

Urheilukentillä ympäri Suomen pienet pojat vilkuilevat katsomoon, tuleeko faija katsomaan matsia, ehtiikö, viitsiikö? Ei auta, vaikka äiti olisi pelannut mimmiliigassa ja tietäisi paitsiosäännöt paremmin.

Yhden lapsiasiantuntijan mukaan äidin tehtävä on huolehtia perheen tunneilmapiiristä ja opettaa lapsi tunnistamaan emootionsa ja löytämään itsensä. Isän tehtävä on avata portit ulkomaailmaan ja opettaa lapsi valloittamaan paikkansa elämässä.

Oma isäni pakotti minut pienenä ja hintelänä polkemaan kerran kesässä perä-Espooseen. Inhosin pitkän matkan pyöräilyä. Illalla kylmässä vastatuulessa matkalla kotiin itkin ja poljin. Olen siitä nyt kiitollinen. Perillä oli voittaja-olo. Olin ylittänyt rajani.

Isät rohkaisevat ja kannustavat ottamaan riskejä. Mustelmat on ok. Saa juosta alamäkeen, irrottaa apupyörät, laittaa pään veden alle, syödä erikeeperiä. Kun käy huonosti, kömmitään maailman isoimpaan syliin, eikä kukaan pelkää, kun mies sanoo vaimolle ja lapsille: ”Ei mitään hätää, kaikki on hyvin”.


Tervetuloa Arin ja Akin vihkiäisiin Tuomiokirkkoon  11

Maistraatit työntävät kuumana pareja uunista ja kirkon jäsenmäärä putoaa edelleen. Miksi homot haluavat nyt kirkkohäät? Sunnuntaisuomalainen julkisti eilen suomalaisten kannattavan homovihkiäisiä. Soitin yhdelle ystävälleni ja kysyin menisikö hän kirkossa naimisiin? ”En. Miksi pitäisi taipua ei-toimivaan parisuhdemalliin? Avioliitto on vanhanaikainen ja epämielenkiintoinen muoto olla ihmisten kanssa tekemisissä. Mun ympäristöstä ketään ei kiinnosta kirkkohäät.”

Ystäväni harmitteli, ettei homoyhteisössä olla valmiita keskustelemaan kunnon vaihtoehdoista. ”Meillä olisi mahdollisuus määritellä parisuhde ihan uudella tavalla. Miksi halutaan hyväksyntää kirkolta? Minua se arvomaailma ei kiinnosta, enkä halua niiden ihmisten hyväksyntää. En änkenyt väkisin armeijaankaan.”

Ystäväni inhoaa hyväntahtoisten ihmisten hyväksyn homoutesi -kommentteja niin paljon, että on alkanut tehdä piilosyrjinnästä näkyvää. Hän julistaa hyväksyvänsä heteroliitot. ”Liityin myös Facebookin Hyväksyn heteroavioliitot -yhteisöön."

"Pohtikaa parisuhteelle uusia muotoja. Ja miksei tuoda esille, että homous on ekoteko.”

Suomalaisista 44 prosenttia haluaa, että evankelisluterilainen kirkko alkaa vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja, 39 prosenttia ei halua homohäitä kirkkoon. Lähes viidennes ei osaa tai halua sanoa kantaansa. Myönteisimpiä ovat naiset, nuoret, korkeasti koulutetut, turkulaiset ja tamperelaiset. Vihreiden äänestäjistä 78 prosenttia haluaa kirkon vihkivän homoja, kristillisistä 7 prosenttia. Taloustutkimus haastatteli 1003 suomalaista Ilkan, Karjalaisen, Keskisuomalaisen, Savon Sanomien ja Pohjalaisen yhteisen sivuston Sunnuntaisuomalaisen pyynnöstä.

http://media.keskisuomalainen.fi/sunnuntaisuomalainen/taloustutkimus_vihkiminen.pdf