Suhteet & seksi

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2011.

Tussupää = löysä kaalinpää  21

Sanat ovat ihania. Rakastetaan kaikki sanoja niin kuin nekin rakastavat meitä.

Olen kerännyt tähän alle listan seksisanoista, ja niiden historiallisesta taustasta. Monia sanoja olen jättänyt pois, sillä niiden käyttötapa ei ole muuttunut. Tästä esimerkkinä kyrpä, joka siis myös lähisukukielissämme tarkoittaa juuri sitä itseään.

Vuosiluku (tai Agricola) tarkoittaa sanan ensimmäistä _kirjallista_ esiintymistä. Muistuttaisin tässä, että suomen kirjakielen pohja luotiin vasta 1500-luvulla Agricolan toimesta.

Lähteenä olen käyttänyt teosta Suomen sanojen alkuperä – etymologinen sanakirja (1992).

ahteri – ’aluksen peräosa’, alun perin sana saksasta tai hollannista achter ’veneen perä’, sieltä ruotsiin akter ja sitten meille
1863

bordelli – kantasanana germaaninen bord ’lauta’, kyseessä siis lautatalo
1874

emä – vastine norjanlapissa (ts. etäsukukielessämme), jossa merkitys ’syntymästä asti, aina’; lähisukukielissämme esimerkiksi seuraavanlaisia merkityksiä ’äiti, eläinten emä, täysikasvuinen, jonkin esineen tai laitteen pääosa, kohtu, naisen paidan alaosa, avanto, josta jäänuottaa vedetään’; emätin siis johdos
Agricola

hinkki – ’maitokannu’, lainasana ruotsista hink
1786

horo, horottaa – ’kolo, halkeama, rako, väljä, avara; olla auki, ammottaa’; länsimurteinen sana; virossa hork ’kuohkea, löysä, harva’
1786

huora – ’portto’ (jonka merkitys alkujaan ’satamanainen, ilkeä, pahaluonteinen nainen’); skandinaavinen alkuperä, esimerkiksi ruotsissa hora
Agricola

härski – sana tullut ruotsin murteesta härsk ’eltaantunut’
1756

hässiä – ’paritella’; hässässä ’eläin kiimassa’; hässäkkä ’vulva’; sana laajalti käytössä eri murteissa sekä lähisukukielissä
1786

jystää, jyystää – ’hakata (jäätä), survoa, jyrsiä, nakertaa’, esimerkiksi ruotsinlapissa jåstet ’survoa’
1786

mulkku – sanaa käytetty usein monikossa mulkut tarkoittaen ’kiveksiä’; yhdyssanana esimerkiksi mulkkutauti ’tyrä’; ehkä yhdistelmä sanoista muna + kalkku ’kivekset’
1745

nussia – ehkä skandinaavinen laina; muinaisnorja nosi ’hevosen siitin’;
nykyruotsin murteessa nossa ’kiskoa, hangata, hieroa’; muinaistanska nusse ’olla sukupuoliyhteydessä’; nykytanska nusse ’hyväillä’
1787

pillu – lähisukukielissämme vepsässä ja virossa pilu tarkoittaa ’pientä rakoa, koloa’; toisaalta suomen kielessä pili ’pikkupojan penis’, joka voi olla skandinaavista alkuperää
1783

runkata – nykyruotsissa runka ’keikkua, vaappua, keikuttaa, renkuttaa’

terska –itämurteissa ’siittimen pää; nuppi, seipään levinnyt pää’; johdos sanasta terä merkityksessä ’reuna, kärki’
1787

tussu – laajalti murteissa merkityksessä ’karvatukko, -tupsu; naisen häpy’; tussupää ’löysä kaalinpää’, esimerkiksi virossa myös merkityksessä ’takapuoli’
1787

vittu – skandinaavinen lainasana, esimerkiksi ruotsissa fitta, fittbrink ’häpykukkula’
1787

Jotkin sanat säilyvät merkitykseltään pitkään sellaisenaan. Esimerkiksi sanoja kyrpä ja vittu voidaan pitää sen verran voimakkaina (ja siis myös tärkeinä) sanoina, joten ne eivät käyttämällä kulu.

Toisaalta koska kieli ei ole pysyvä eikä staattinen vaan se elää koko ajan, monet sanat saattavat saada useita täysin erilaisia käyttötarkoituksia. Tästä esimerkkinä runkata.

Muistakaa, että sanat kertovat jotakin meistä!


Sen pituus  44

Eläinkunnassa urosten vasopressiinigeenin pituus ratkaisee, kuinka huolehtivia ja uskollisia he ovat. Sama saattaa päteä miehiin. Ihmisen geeni voi olla seitsemäätoista eri pituutta. Yhdysvaltalaiset naistutkijat vitsailevat kuulemma siitä, kannattaako miestä etsivien naisten olla kiinnostuneita minkään muun kuin kyseisen vasopressiinigeenin pituudesta.

Miesten (vartalon) pituus vaikuttaa useiden tutkimusten valossa tärkeältä ominaisuudelta. Pitkät miehet miellyttävät naisia. Useimmilla heteropareilla on vähintään kymmenen sentin pituusero.

Pitkille maksetaan myös parempaa palkkaa. Outoa. Miksi kaikkien muiden tekijöiden ollessa ennallaan (koulutus, osaaminen jne.) juuri vartalon metrimäärä ratkaisee palkkakuitin lukemat? Hyvin kasvaneet miehet ovat ihmisten mielestä jotenkin vakuuttavampia.

Naisilta ja miehiltä on useasti kysytty myös SEN pituuden vaikutusta tyytyväisyyteen seksissä ja elämässä. Naiset ovat alkaneet vastata, että sillä on vaikutusta, vaikka todella monet sanovat edelleen, että tärkeintä on taito ja tunne, ei anatomia.

Onneksi meillä ei tutkija Tatu Westlingin mukaan pitäisi olla pahempaa hätää nykyisessä maailmanmarkkinoiden mullistuksessa, nimittäin suomalaisilla sen pituus on hyvin lähellä optimia (suomalainen ka on 13,77 cm ja optimi on 13,5 cm). Kyllä, peniksen pituus korreloi Westlingin mukaan vahvasti taloudellisen menestyksen kanssa. Mikä lottovoitto oli syntyä Suomeen!

Louann Brizendine: The Female Brain

http://www.uusisuomi.fi/raha/114083-penis-ja-menestys-suomalaisella-sopiva

http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/114520-suomalaisen-penismenestys-sittenkin-kyseenalaista-%E2%80%93-ft-%E2%80%9Cturha%E2%80%9D

https://helda.helsinki.fi/handle/10138/27239

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/1038531.stm


Walter de Camp, setämies  15

No niin. Pakkohan tämä kaikkien namusetien setämies on ottaa puheeksi.

Rustaamme tänne blogauksiamme vuorotellen Walterin kanssa, välillä toinen on alla, välillä päällä.

aaah

Nyt jos herra lukee tätä, alkaa varmaan jo puntti väpäjämään. Mitä helvettiä se Rönkkönen minusta kirjoittaa?

mitä se haluaa jumalautaaa

Minulla on yöpöydälläni erään Karin kokoama ja suomentama Pornokirja vuodelta 1988. Sitten Karille tapahtui jotakin ja Walter de Camp syntyi. Tuloksena useita suomennuksia ja omiakin kirjoituksia.

fetissikirjamies mikä on erikoisin seksipaikka ollut

Mitä Karille tapahtui? Miksei Kari kirjoittanut He halusivat vain itseään? Miksi kaikki haluavat salanimen, koskakun kaikkihan kuitenkin tietävät, kuka siellä takana on? Kari touhuaa ja Walter julkaisee.

monta seksikumppaniaaaa kerro totuus

Tai kyllä minä ymmärrän. Mitä enemmän on kyse seksistä ja julkisuudesta, sitä vähemmän kukaan haluaa naamaansa ja nimeään siihen kupeeseen.

Kari Lempinen

Paitsi näemmä minä.

Mutta kyllä minäkin olisin halunnut pseudonyymin, jotta olisin voinut vedellä täällä raikkaasti paljaaltaan. Tähän ei suostuttu. Nyt on pakko pitää jonkun sortin roti yllä, jotta minut työllistetään vielä seksiblogaamisen jälkeenkin. Toivon, että minut työllistetään. Pliis. En ole niin paha ihminen kuin miltä kuulostan.

vaan pahempi

Oikeasti, mikä minua ja kaikkia muitakin kiinnostaa herra de Campissa, on tietysti hänen naamansa.

penissss

Paljasta se!

valokuvia !!!

Kasvot esiin sinä jalkoja rakastava kaikkitietävä mies! Kansa haluaa nähdä!

Älkääkä tuputtako minulle sitä Cityn artikkelia, jossa haastatellaan Walteria. Tuosta Häyrisen ottamasta valokuvasta ei saa tietenkään mitään selvää eikä Pikkasen kuvailema ”Walter = Woody Allen” riitä minulle.

Rakkaudella,
Henriikka
Kerttu, kaksi jalkaa aaah

Lämmintä syksyä Walterille ja kaikille muillekin!

nyt sitä tattia suuhun sitten


Lapsettomuus  11

Yhä useammat alkavat uskoa ihmisiä, jotka skippaavat lapsen teon vapaaehtoisesti. Yksilöllä on oikeus ja mahdollisuus kieltäytyä vanhemmuudesta.

Aika moni jää ilman jälkeläisiä vastoin tahtoaan. Henna-Riikka Hiltusen hoitotyön opinnäytetyössä viime vuodelta on hyvä yhteenveto lapsettomuudesta. Suomalaisista pareista noin kuudennes kärsii siitä jossakin vaiheessa elämäänsä. Suurin osa onnistuu hedelmöityksessä vuoden sisällä: ehkäisyn lopettamisen 1-vuotispäivänä 80-85 prosenttia pareista on saanut lapsen alulle. Ilman tärppiä jääneistä puolet onnistuu yrityksessään seuraavan vuoden aikana.

Lapsettomuuden syitä ovat mm. ensisynnyttäjien keski-iän nousu, vanhempien ylipaino (naisilla varsinkin vyötärölihavuus laskee hedelmällisyyttä, miehillä ylipaino aiheuttaa liiallisen estrogeenintuotannon), elämäntavat (liikkumattomuus, tupakka, päihteet, vähäinen yöuni jne.), sukupuolitaudit, sairaudet ja rakennepoikkeamat.

Nykyisistä vanhemmiksi pyrkivistä osa on itse jäänyt eloon erilaisten tehostettujen hoitojen ansiosta, mikä saattaa laskea omaa hedelmällisyyttä. Syömishäiriöt haittaavat raskaaksi tuloa ja raskautta, ei vain lihavilla, vaan myös liian laihoilla naisilla.

Vaikka lisääntyminen ei juuri nyt kauheasti kiinnostaisikaan, on kuitenkin hyvä tiedostaa, ettei lapsia noin vain automaattisesti hankita.

Hedelmällisyysikkuna on yleensä auki 18-35 -vuotiaana. Moni ei tiedä, että naisen paras aika loppuu jo kolmikymppisenä ja yli 35-vuotiaista vain noin puolet onnistuu tulemaan raskaaksi vuoden yrittämisen jälkeen ilman hedelmällisyyshoitoja.

Lääkärikaverini mukaan hedelmällisyys ja sen kesto ovat erittäin yksilölllisiä ominaisuuksia. Aina ei voi etukäteen tietää sattuuko kuulumaan siihen harvinaiseen joukkoon, jolla vaihdevuodet alkavat ennenaikaisesti alle 30-vuotiaana.

Hyvä syy olla hankkimatta lapsia on oman halun puute. Muut syyt voivat jälkeenpäin tuntua typeriltä.


Intohimohaju  10

Lemmentohtori se täällä terve.

Nyt naiset korvat hörölleen ja reva levälleen.

Naisille on tullut tänä syksynä Oriflamelta Love Potion –sarja, johon kuuluvat hajuvesi, hierontaöljy sekä seksigeeli. Mainoskin näyttää niin rakkaudentäyteiseltä, että pakkohan se on herua, kun suihkuttaa itseensä hieman rommilla, inkiväärillä ja suklaalla höystettyä vaniljatuoksua.

Sitä paitsi haju sisältää tonkapapua, jonka pitäisi (lehdistötiedotteen mukaan) lisätä onnellisuutta. Yleensähän papu lisää ilmavaivoja, että sinänsä ihan kiva tämä tämmöinen onni-aspekti.

Haju on aikasta makea, joten jos tämä ei houkuttele namusetiä niin ei sitten mikään.

Sitten tuo hierontaöljy. Se tuoksuu samalle kuin hajuvesi. Lisäksi sen ”inkivääriuute lämmittää ja aktivoi tunteita”. Toistan, aktivoi tunteita.

Olen haistellut liikaa näitä hajuja nyt.

Vihoviimeisenä seksigeeli eli liukkari. Se ei haise millekään.

Mikään ei haise enää millekään. Pääni on täynnä intohimohajuja.

Jos ei ole rahaa ostella tonkapapuhajuja niin voi vaikka sitten hieroa pillumehua niskaan. Se on ilmaista. Kerran yhdessä tv-ohjelmassa käskettiin naisen tehdä niin, koska mieheltä ei herunut seksiä. Ei auttanut. Et silleen.

Lemmentohtori kuittaa hirveässä Love Potion -pöllyssä.

Love Potion
Love Potion

Vanha morsian  20

Ja vielä vanhempi sulhanen. Tilastokeskus seuraa naimaikäämme. Ensimmäistä kertaa naimisiin menevien keski-iät jatkavat nousuaan. Viime vuonna naiset naivat keskimäärin 30,3 – ja miehet 32,6 -vuotiaina.

1960-70 -luvuilla parit menivät naimisiin 23-24 -vuotiaina. Kolmekymppisinä laitettiin lapset kouluun ja heidän konfirmaatiotaan tai lakkiaisiaan juhlittiin yhtä aikaa omien 40v-synttäreiden kanssa.

Tällä hetkellä Suomeen pitää kärrätä spermaa Tanskasta, koska omat luovuttajat eivät riitä.

Olisiko näillä asioilla jotain yhteyttä?

Opiskeluaikoinani (HY) monilla naisilla oli kaksi yhteistä kokemusta gynekologilla käynnistä. YTHS:llä oli yksi gynekologi, joka ei ilmeisesti pitänyt naisista. Koska kukaan ei halunnut tämän kovakouraisen tädin käsittelyyn enää toista kertaa, annettiin uusille viattomille opiskelijoille aika hänen vastaanotolleen.

Toinen yhteinen kokemus oli kenen tahansa opiskelijoita hoitavan gynekologin pillerihaastattelu. Kun muut lääkärit jakoivat ehkäisyä kaikille halukkaille yli 10-vuotiaille, opiskelijat saivat vauvamyönteistä käännytystä. Lääkärit tekivät selväksi, ettei lasten hankintaa kannata lykätä liian myöhäiseksi.

Tämä kuten juuri mikään muukaan valistus ei ole toiminut. Vaikka näillä asioilla ei enää ole suoraa yhteyttä, siis naimisiin menolla ja lastenteolla (sillä yli puolet esikoisista syntyy nykyään avioliiton ulkopuolella), on myös äidiksi tulo siirtynyt yhä myöhemmäksi.

En tiedä miten hyviä vanhempia ovat iäkkäät äidit ja isät. Hedelmöittyminen kuitenkin vaikeutuu vanhana selvästi. Jotenkin vaan ihminen toimii niin, että mitä enemmän tiedämme biologiasta, sitä useammin toimimme luontoa vastaan.

Parempi myöhään kuin liian aikaisin:


Homo- ja lesboseksin salaisuudet julki!  27

Lauantai-illan hämyssä eteen pomppii usein seksikysymyksiä, joihin kenelläkään paikalla olleella ei ole vastauksia. Silloin minä kaivan muistiinpanovälineet esiin ja toimin seksiasian välittäjänä.

Puhuimme siis homo- ja lesboseksistä ja siitä, kuinka se käytännössä toteutuu. Ainut kontakti edellä mainittuun seksiin on porno, jota ei voine pitää kovin autenttisena aineistona. Tietysti jokainen duunaa tavallaan, mutta jotkut perusfaktat jäivät mysteereiksi.

Sunnuntaiaamuna kaivoin hameeni taskusta pienen ja ryttyisen post-it-lappusen, johon olin tuhertanut seuraavaa:

Homoseksi

1. Seisooko sillä, ketä pannaan peppuun?

2. Tuleeko se, ketä pannaan peppuun? Tuntuuko peppuseksi niin hyvältä, että myöskin antava osapuoli laukeaa. Ja siis ilman kosketuskontaktia kikkeliin.

3. Vaihtuvatko peppuseksiroolit? Eikös yleensä toinen pane ja toinen anna? Jos eivät vaihdu, tyydytetäänkö toinen aina käsin tai suulla.

4. Kuinka paljon Poppersia vedetään vielä nykypäivänä? Onko siitä tosiaan seksuaalista iloa?

Lesboseksi

1. Minkälaista lesboseksi on käytännössä? Hankaavatko lesbot itseään toisiaan vasten? Vai tapahtuuko seksi enimmäkseen suu- tai käsipelillä?

2. Häiritsevätkö niin sanotut yhden illan lesbot? Semmoiset kokeilulesbottelijat, jotka ovat enimmäkseen kuitenkin heteromielellä liikenteessä.

3. Ovatko yhden illan jutut yleisiä lesbojen keskuudessa?


Pienissä häissä  15

Suomessa voi tutkailla maassamme solmittujen avioliittojen määrää jopa kuukausitasolla (Tilastokeskus seuraa meitä). Suosituin aika häille on kesä – yllätys yllätys. Viime vuonna tapahtui jotakin yllättävää: yli kolme tuhatta paria meni lokakuussa naimisiin.

Maistraateissa ja kirkoissa on väljää tammi-huhtikuussa ja marras-joulukuussa.

Miksi ihmiset menevät edelleen kesällä naimisiin? Historiallisina aikoina loppukesä oli hyvä aika, koska silloin riitti ruokaa ja häitä tanssittiin ulkona.

Ehkä lokakuu-ilmiö on fiksujen trendsetterien keksintö.

Häät ovat kaikin tavoin paisunut tapahtuma. 1960-70 -luvulla oli tapana mennä töiden jälkeen maistraattiin/ kirkkoon ja ulos syömään pienellä poppoolla. 80-90 -luvulla 30-50 hengen juhlat olivat normaalit. Nykyään 100 vieraan häät eivät ole erityisen isot.

Jotkut eivät voi mennä naimisiin käymättä messuilla, lukematta kymmeniä erilaisia häälehtiä tai tilaamatta tuhansien eurojen pukuja. Häitä valmistellaan kuin kansainvälistä konferenssia.

Naimajuhliin satsataan niin paljon aikaa, rahaa ja henkisiä resursseja, että pienikin yllätys tai suunnitelmien pettäminen aiheuttaa hermoromahduksia. Parisuhdeterapeutit hoitavat häiden jälkeistä masennusta. Kaikki paukut on pantu yhteen päivään ja sen jälkeen elämä tuntuu tyhjältä.

Ystäväni meni juuri naimisiin. Hänen häissään oli viisitoista ihmistä. Jokainen vieras sai oman puheen. Morsian itki onnesta. Häitä suunniteltiin muutama viikko, asu löytyi tutusta kauppakeskuksesta. Kukaan ei ollut kännissä. Yksikään ei unohda.