Suhteet & seksi

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2010.

Rikkaalta orgasmi  12

Tiede yllättää! Naisten viehtymys varakkaisiin miehiin ei ole uutinen. Liian innokkaasti kultaa kaivavia neitoja katsotaan kieroon. Nyt näyttää siltä, että rahan perässä kuolaavat tietävät jotakin, mitä (köyhien) renttujen keräilijät eivät.

Rikas mies takaa naiselle eniten orgasmeja.

http://www.ehbonline.org/article/S1090-5138(08)00117-7/abstract

Professori Daniel Nettle ja tohtori Thomas Pollet Newcastlen yliopistosta tutkivat kiinalaisen terveyskyselyn aineiston ja totesivat 1534 heterosuhteessa olevan naisen kokemuksen perusteella: mitä vauraampi mies, sitä useammin nainen saa yhdynnässä orgasmin.

Jos epäilet kiinalaisten kertomuksia, tsekkaa the Times, jonka mukaan samanlaisia tuloksia on saatu Saksasta ja Yhdysvalloista: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article5536873.ece

Tutkijat ja psykologit ehdottelevat erilaisia evolutiivisia selityksiä. Naisen orgasmille ei ole löytynyt järkevää biologista syytä, he väittävät. Nainen voi lisääntyä saamatta yhtään orgasmia elämänsä aikana. (Vähän protestoin: on tiedossa, että naisen orgasmi ”työntää” siemennesteen syvemmälle naiseen ja edesauttaa hedelmöittymistä.)

Naisen orgasmi on ehkä parisuhdeliimaa. Nainen pysyy uskollisena. Mies tietää, ettei tyydytetty nainen lähde muualle hakemaan parempaa kumppania.

Nainen haluaa löytää laadukkaan miehen. Hän ei voi käydä kaikkia kivannäköisiä läpi, joten on kehiteltävä muita mittareita. Tutkijoiden mukaan nykyajan supermies ei ole vahva jörrikkä, vaan menestynyt liikemies. Miehen hyvät ominaisuudet muuntuvat rikkauksiksi.

Naisten tulee asiantuntijoiden mukaan kuitenkin muistaa, etteivät orgasmit välttämättä takaa onnellisempaa elämää. Nuo rikkaat herrat saattavat olla ikäviä jätkiä, kovia ja kiireisiä, epäempaattisia kolleja.


Purista kovempaa  7

Miten löytää hyvän kumppanin? Tee kättelytesti. Hyvä kättelijä on pitkään kestävä partneri.

Lapsena opetettiin, että hyvät tyypit kättelevät reippaasti ja katsovat silmiin. Tehokas kädenpuristus on merkki ryhdistä ja kyvykkyydestä ja silmiin katsominen viestii rehellisyydestä.

Nyt on tieteellisesti todistettu, että kädenpuristuksen terhakkuus ennustaa pitkää ikää.

Isossa brittiyliopistojen yhteisprojektissa tutkittiin vanhoja ihmisiä. Kädenpuristus, kävelyvauhti, tasapaino ja tuolista nouseminen testattiin. Radikaalein ennustusvoima (tulevien päivien pituudesta ja jaksamisesta) oli kädenpuristuksella. Ihan sama, mikä terveys muuten on, mutta jos ei jaksa kätellä kunnolla, ei hyvältä näytä.

http://www.bbc.co.uk/news/health-11261149

Yksi tutkijoista, Southamptonin yliopiston professori Sayer vihjasi puristusvoiman kertovan jotakin myös nuorten terveydestä.

Onko kyse fyysisestä maksimipuristusvoimasta vai liittyykö kättelyyn muutakin? Kättelytilanteessa pitää olla kiinnostunut toisesta osapuolesta ja hallita samanaikaisesti monta asiaa: puristaa luontevasti, reippaasti, koko kämmenellä, sopivan aikaa toista, katsoa silmiin, kertoa oma nimensä tai keksiä jotakin järkevää sanottavaa, jos ollaan tavattu jo aiemmin. Siis olla spontaanin itsevarma ja rento samaan aikaan.

Aika moni hätääntyy kättelystä. Käsi hikoaa, sitä alkaa työntää selän taakse, yrittää pyyhkiä housuihin. Pelokas kättelijä pälyilee lattiaan ja nurkkiin, alkaa hoippua ja ojentaa velton tassunsa haluttomasti. Nihkeä alaspäin vajoava nyhjäke tuntuu toisesta epämiellyttävältä, ehkä säälittävältä.

Ehkä kättely kuvastaa yleisempää suhtautumista itseen, muihin ja elämään. Millainen itseluottamus on, suhtautuuko muihin positiivisesti ja luottamuksella, hallitseeko mielensä ja kehonsa hyvin...

Tässäkin asiassa rento kaunis ylivertainen ”suoritus” on helpon, kevyen ja täydellisen näköinen.


Naisten salaisuuksia  10

Monet miehet väittävät ihailevansa luonnonkauniita naisia. He eivät tiedä mistä puhuvat. Naiset joutuvat tekemään sikana duunia näyttääkseen vasta suihkusta tulleilta.

90-luvulla riitti ripsari ja kainalokarvojen ajelu. Entä nyt? Jotkut miehet kertovat vomitoivansa, jos näkevät naisen luonnontilaisen alapään. Kaikki muukin kehossa on jotenkin liikaa.

Ihan norminaisen asialliseen olemukseen menee tuhansia euroja.

Yhä useammille on tehty hampaiden oikaisu ja valkaisu, silmien taittovirheleikkaus, kestopigmentointi ripsien tyveen ja kulmiin, selluliittihoidot, rakennekynnet, lopullinen karvanpoisto, hiusten pidennys...kauneusleikkauksista en edes aloita.

Satasia kuussa, viuh vaan: hiusten tyvikohotus, raidoitus, väri - lähes 90 prosenttia suomalaisista naisista värjää tukkansa joka kuukausi (joten käytännössä juuri kukaan ei ole luonnonkaunis. Ihmisten värisilmä ei enää edes siedä ei-buustattuja sävyjä. En tunne yhtään aitoa blondia, joka ei auttaisi luontoa kirkastamalla väriään)....lisäkarvat päähän ja ripsiin ja tietenkin kaikki silikonia ym. aineita sisältävät tukan massaa lisäävät shampoot ja mömmöt sekä vahat, kiiltosuihkeet, suoristusraudat ym. elektroniikat. Kasvovoiteet, valokynät ja pikkujipot, joilla voi peittää väsymyksen, rypyt ja finnit (joihin tietysti on ensin vedetty antibiootteja, e-pillereitä, isotretinoiinihoito ja laserhionta). Pushupit, tukisukkahousut reisien kaventamiseen, peffan muotoiluun jne. mutta näähän on jo vanhoja juttuja.

Lista jatkuisi ja jatkuisi, vaan en ole kovin hyvin perillä kaikista nikseistä. Naiset eivät mielellään kerro kaikkea edes ystävilleen. Kävin ihmettelemässä Kauneus&Terveys&Muoti&Häät -messuilla perjantaina. Urheiluosastoilla oli väljää, mutta meikki-osastot olivat ihan tukossa.

Mitä salaisuuksia miehillä on? Perjantain penkkipunnerruksen ja hauispumpin lisäksi?


Miesvihaajat  8

Sivuutan anarko-feministit ja ilmi-fanaatikot. Kyse on lievemmästä, mutta laajemmasta ilmiöstä - ja tavallaan siis vakavammasta asiasta.

Piilovihaavat naiset, sellaiset jotka (miehiltä salaa) työpaikan kahvipöydässä haukkuvat kaikkia miehiä, naisten saunavuorolla juoruavat kotiasiansa, tyttöporukassa valittavat koko illan puolisoistaan tai poikaystävistään, ovat ongelma. Valivalivali. Miehen syytä kaikki mikä elämässä menee pieleen. Jos mies vain muuttuisi kokonaan, ei olisi huolia maailmassa.

Miesten aliarvioiminen, heille naureskelu, heidän pilkkaamisensa ja inhoamisensa opitaan kotona omalta äidiltä ja isoäidiltä ja sitä vahvistetaan naisten sisäpiireissä. Todellinen fanaattinen miesvihaaja tulee sellaisesta, joka on joutunut miehen jyräämäksi oikeasti. Piilovihaajat taas ovat äidin tyttöjä, jotka eivät koskaan päässeet sisälle isän tai veljen maailmaan. Isän tytöt eivät selän takana naputusta harrasta. He ottavat kirveen käteen tai pyytävät miestä hakkaamaan halot. Asiat voi hoitaa myös suoraan.

Miesvihaajia kasvatetaan ”perinnekodeissa”. Katkeroitunut, väärän perinteen oppinut nainen kouluttaa oman tyttärensä alistumaan kaikille miehille. Miestä täytyy palvella ja hyssytellä, naisen kuuluu tehdä kaikki kotityöt yksin, lapsenkasvatus ei kuulu miehelle. Nainen ei kuitenkaan ole oikeasti iloisesti perhettään palveleva enkeli, vaan vihaa salaa naisen huonoa alisteista asemaa. Ja katkeroituu. Katkeruus tursuaa aina näkyviin, ennemmin tai myöhemmin. Se ei toimi puhdistavan tulvan tavoin, vaan erittää myrkyllistä limaa ympäriinsä.

Naisten ihmissuhdekeskusteluista voi olla hyötyä. Naiset selviävät erosta ja elämästä paremmin, jos on ystäviä, joiden kanssa jakaa huolet. Akuutissa vakavassa parisuhdekriisissä voi olla aihetta uskoutua bestikselle.

Mutta yleinen miesten haukkuminen naisporukoissa on tylsää, epäreilua ja säälittävää. Selän takana jurputtaminen on katkeraa alistunutta vallankäyttöä. Se ei johda mihinkään hyvään. Se levittää inhoa ja itseinhoa. Miksi on valinnut huonon miehen? Miksi ei uskalla käsitellä kotiasioita kotona? Eikö löydy kiinnostavampia keskustelunaiheita?


Mieskunto ylös  3

Blogasin aiemmin liian colanjuonnin turmiollisesta vaikutuksesta spermanlaatuun. Joku älähti, ettei (jossakin lauseessa käyttämäni sana) mieskunto liity mitenkään spermanlaatuun. Eli ylös ja (t)ulos eivät välttämättä liity toisiinsa.

Sekä spermaa että kykyä voi varjella samaan aikaan. Opetustuokio jatkuu:

Mieskunto vaatii pidemmän päälle hyvää fyysistä kuntoa. Lihavuus lisää estrogeeniä kehossa; lihakset ja niiden hankkiminen taas lisäävät testosteronia. Vahva sydänlihas ja vähäiset veressä virtaavat kovat rasvat pitävät kehon johdot ja letkut kimmoisina ja hapekkaina. Hyvä ruokavalio ja hölkkä tai pallon perässä pomppiminen tuovat (henkistä ja) fyysistä vireyttä.

Ulkona oleilu, varsinkin valoisaan aikaan, parantaa mieskuntoa. Aurinko lisää steroideja kehossa. Haluttoman kannattaa lähteä talvella etelään. Aurinkovoiteita ei pitäisi käyttää liikaa, poikalapsille kielletään laittamasta suojakertoimia niiden sisältämien estrogeenien takia.

Tupakointi saattaa heikentää spermaa, etenkin miehillä, joilla ennestään on heikompi laatu. Kiveksiin ja lisäkiveksiin kerääntyy mm. kadmiumia. Tunnetusti rööki myös heikentää keuhkoja sekä sydän- ja verenkiertoelimistöä.

Viina vasta harmia aiheuttaakin, jos sitä juo liikaa. Suomalaisen ruumiinavausaineiston perusteella kohtuullinen 40-80 gramman päiväkulutus lisää spermatogeneesin häiriötä 42 prosentilla miehistä. Alle 40 gramman päiväkännit näyttävät olevan turvalliset lisääntymisen kannalta.

Henkistä puolta ei voi unohtaa. Liiat psyykkiset paineet ja kamala kumppani heikentävät mieskuntoa.

Kiitos: Duodecim.