Suhteet & seksi

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2013.

Miehen tiukka katse  10

”Tiedätkö, miksi miellytät naisia?”

Jed mutisi vastaukseksi jotakin epäselvää.

”Sinä todellakin miellytät naisia”, Olga jatkoi, ”luulen että olet jossakin vaiheessa huomannutkin sen. Olet aika suloinen, mutta se ei johdu siitä, ulkonäkö on oikeastaan sivuseikka. Ei, kyse on jostakin muusta...”

”Kerro.”

”Se on yksinkertaista: se johtuu siitä, että sinulla on tiukka katse. Innoittunut katse. Ja sitä naiset erityisesti hakevat. Jos he voivat lukea miehen katseesta tarmoa ja innostusta, he pitävät häntä viehättävänä.”

Michel Houellebecqin kirjassa Maasto ja kartta, Olga, pitkäsäärinen kaunotar, valitsee pienen ja söpön, aluksi köyhän taiteilijan, Jedin, vaikka puoli Pariisia kuolaa hänen peräänsä.

Monet miehet valittavat naisten ihastuvan kovaäänisiin öykkäreihin. Olen eri mieltä. Vain pieni, erittäin pieni ryhmä naisia ihastuu mahtaileviin ääliöihin.

Sen sijaan Olga kiteyttää useimpia naisia ihastuttavan asian: innostuneen katseen. Intohimoiset ihmiset ovat ihan tutkimustenkin mukaan muiden mieleen.

Intohimoinen ihminen on energinen, usein positiivinen, ja asioille avoin. Innostus tarttuu muihinkin. Elämä on paljon hauskempaa innostuneessa kuin kyynisessä tai tylsistyneessä seurassa.

Valitettavasti Jed on lopulta innoissaan vain kartoista ja muista yksityiskohdista. Hän on erakko, joka ei ymmärrä löytäneensä todellisen rakkauden. Tai ei ymmärrä, ettei sellaiseen törmää välttämättä kovin montaa kertaa elämässään.

Miehen tiukan innostuneen katseen ei todellakaan tarvitse kohdistua naiseen. Nainen rakastuu intoon. Pidemmän päälle suhde ei välttämättä toimi, jos mies keskittyy täysin vain johonkin ihmissuhteen ulkopuoliseen kohteeseen, mutta se on toinen tarina.


Seksuaalisuus ja ulkonäkö  5

Tutkijat ovat löytäneet mielenkiintoisia yhtymäkohtia ihmisten fyysisen ulkomuodon ja seksuaalisuuden välillä.

Mitä ulkonäkö kertoo seksuaalisuudestamme?

Olen aiemmin kirjoittanut naisista, joiden pitkät askeleet kertovat taipumuksesta saada helposti orgasmeja. Ripeä kävely ja rennosti pyörivä lantio ja alaselkä viestivät naisilla hyvää orgasmitaipumusta.

Naisen sopivan kurvikas hoikkuus viehättää useimpia miehiä. Ehkä syy löytyy estrogeenin sivuvaikutuksesta: http://www.tiede.fi/uutiset/2264/estrogeeni_treenin_veroinen_rasvanpolttaja

Toisaalta kauniiden naisten väitetään pettävän tavallista useammin. http://www.uusisuomi.fi/viihde/46776-kaunis-nainen-on-%E2%80%9Dohjelmoitu%E2%80%9D-pettamaan

Nyt tutkimukset paljastavat lisää ulkonäöstämme ja seksuaalipersoonallisuudestamme, väittää tohtori David P. Schmitt Psychology Today -julkaisussa.

Mitä paksumpi on silmän värillistä iiristä ympäröivä musta rinkula, sitä viehättävämpänä ihminen koetaan.

Mitä matalampi ääni miehellä on, sitä vakuuttuneempia muut ovat hänen taipumuksestaan olla uskoton. (Tämä on mielestäni vähän yllättävää. Minusta matala ääni kuulostaa luotettavalta. He, näin se ilmeisesti juuri menee...)

Maskuliiniset hyvännäköiset miehet saavat naisen kokemaan enemmän orgasmeja.

Naisen ylähuulen keskikolmanneksen muhkeus ennustaa selvästi hänen orgasmiherkkyytensä. Mitä huomattavampi ylähuulen nystyn terävyys, sitä helpommin nainen saa orgasmeja. (Ja estrogeeni saa huulet pullistumaan.) Ei tarvitse siis ihmetellä, miksi pulleahuuliset ja muhkean amorinkaaren omaavat naiset ovat ihailtuja.

Naisen anatomia paljastaa lisää orgasmiherkkyydestä. Mitä isompi välimatka on naisen klitoriksen ja vitrsaputken pään välillä, sitä epätodennäköisemmin hän saa orgasmeja. (Elinten välimatka kasvaa, jos tyttösikiö on altistunut suurelle androgeenihormonimäärälle.)

Carin Perilloux väittää viehättävien naisten harrastavan muita enemmän lyhyitä seksisuhteita miesten kanssa. Etenkin naiset, jotka pitävät itseään hyväkroppaisina, seurustelevat tiuhempaan vastakkaisen sukupuolen kanssa. Kaunisvartaloiset naiset ovat suudelleet muita enemmän. http://www.carinp.com/pdfs/perilloux_cloud_buss_2013.pdf

Miehen urheilullinen ulkonäkö ennustaa mahdollisesti parempaa seksielämää. Atleeteilla on muita paremmat erektiot. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1743-6109.2011.02560.x/abstract

Mitä ulkonäkö kertoo kokemuksesi mukaan miehestä tai naisesta?

Psychology Today 15.1.2012


Iskuammatit  2

Lentäjä, palomies, kirurgi, lentoemäntä, sairaanhoitaja...ovatko nämä edelleen suosittuja potentiaalisen kumppanin ammatteja?

Eräs henkilö mainitsi Facebookissa nähneensä asfalttimiehiä. Huokailua ja ihastuneita kommentteja. Toimistotyötä tekevien naisten päiväunien kohteena ovat paitsi univormuäijät myös usein reipasta ulkoilmatyötä tekevät miehet.

Olisi hyödyllistä saada lääkäri tai sairaanhoitaja perheeseen. Ehkä myös remonttimies, kokki ja siivooja olisivat näppäriä kumppaneita?

Oman huomioni mukaan inhokkiammatit eivät aina haittaa parisuhdemarkkinoilla. Ehkä miehet kiinnittävät huomiota johonkin muuhun asiaan tutustumishetkellä.

Ihastutko yleensä jonkin tietyn ammatin harjoittajaan? Joudutko aina parisuhteeseen poliisin tai opettajan kanssa?

Samassa talossa työskentelevät aloittavat helpommin seurustelun. Lääkäri-hoitaja -parisuhteet olivat ainakin aiemmin todella yleisiä. Lentäjä-lentoemäntä -pareja löytyy edelleen. Muistan lukeneeni jostain, että vuorotyö lisää ihastumisia, esimerkiksi sairaalassa tai ravintola-alalla. Väsyneenä, yöllä, vain me kaksi.

Pitkää päivää tekevissä amattiryhmissä on näppärintä pokata kumppani omista ympyröistä. Löytyy yhteisiä jutunaiheita, samanlainen ansiotaso tai muita yhdistäviä tekijöitä.

Sekä ruotsalaisten miesten että naisten mielestä seksikkäin ammatti on kuulemma lääkäri: http://www.biisoni.fi/blog/henkilostovuokraus/lkri_on_seksikkin_ammatti

”Seksikäs ammatti on sellainen, jossa pidetään huolta toisista ihmisistä.” Onko totta? Millaisia kuumottavia ajatuksia herättää ruotsalaisten listalla oleva suunnittelijan työ?

Mikä on seksikkäin ammatti?


Puumat sukupuuttoon  12

Kesäkuun Tiede-lehti väittää, että nuoria miehiä metsästävät puumanaiset (sekä nuoria naisia vaanivat setäpapat) ovat legendaa.

Tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa, ettei kauniilla rikkailla ihmisillä ole juuri koskaan hyvännäköisiä nuoria puolisoita. Oikeasti he hengailevat oman ikäistensä kanssa.

Menestyneillä ihmisillä on melkein aina korkea koulutus ja vuosikausien yhteinen historia muiden samankaltaisten kanssa. He eivät jaksa heilua nuorten tietämättömien ihmisten seurassa, joita heidän kaverinsa pitäisivät todennäköisesti typerinä.

Puumia on kuulemma ollut noin 50 vuotta, mutta käsite tuli markkinoille ja muotiin vasta 2000-luvulla. Tiede-lehden mukaan puumat ovat käymässä uhanalaisiksi Yhdysvalloissa, koska samanikäisten liitot ovat nyt trendikkäitä.

Muutamilla tunnetuilla poliitikoilla, liikemiehillä, muusikoilla tai entisillä Hollywood-tähdillä on jopa vuosikymmeniä nuorempia partnereita. Heidän esiintymisensä lehtien kuvissa ilmeisesti iskee tajuntaan niin, että moni luulee puumanaisten ja sugardaddyjen olevan tavallisia.

Tunnetko sinä tällaisia pareja? Suomessakin on joitakin pariskuntia, joilla on suuri ikäero. Äkkiseltään en osaa yhdistää heitä berlusconimaiseen käytökseen.

Haittaako suuri ikäero?