Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on jälkiehkäisy.

Käyttäkää kondomia!  8

Joka toinen haastattelemani seksologi tai pariterapeutti pyytää minua laittamaan juttuun muistutuksen käyttää kondomia. Kehotus ei ole oikein sopinut tekstien asiayhteyteen, joten sanon sen nyt.

Huolehtikaa toisistanne. Panostakaa omaan ja toisen terveyteen. Miettikää tätä asiaa ennen kuin tekee mieli harrastaa seksiä.

THL:n kouluterveyskyselyn mukaan reilu kolmannes pääkaupunkiseudun ammattikoulua käyvän ekan ja tokan vuoden opiskelijoista on käyttänyt jälkiehkäisyä. Amistytöistä kuusi prosenttia on päätynyt jälkiehkäisyyn jopa vähintään kolme kertaa. Siis ehkäisystä ei ole huolehdittu ollenkaan. Sana ehkäisy tarkoittaa etukäteen asiasta huolehtimista. Arvostakaa itseänne enemmän, naiset.

(Lukiossa jälkiehkäisyluvut ovat vähän pienemmät: ekan ja tokan vuoden tytöistä joka viides on käyttänyt. Peruskoulussa jälkipillerin on ottanut viimeisen luokan tytöistä vajaa kymmenen prosenttia.)

14-15 -vuotiaista tytöistä neljännes luulee, ettei ekalla kerralla voi tulla raskaaksi. Ettekö te kuuntele siellä terveystiedon tunnilla?

Suomessa yhä useampi pari kärsii perheenperustamisvaiheessa lapsettomuudesta. Yksi syy on vanhemmiksi haluavien iässä: lapsentekoon ryhdytään biologian kannalta turhan myöhään. Valitettavan monella syy löytyy nuorena saadussa sukupuolitaudissa. Rakastakaa toisianne, käyttäkää kortsua.

Terveisin täti terveysneuvoja