Suhteet & seksi

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2012.
Seuraava

Testosteroni ja turvaseksi  4

Korkeat testosteronitasot korreloivat riskinottohalun kanssa. Varsinkin taloudellisen riskin ottaminen kiinnostaa testosteronipitoisia miehiä, mutta korkeiden hormonien on huomattu vaikuttavan myös terveyskäyttäytymiseen.

Joukko Michiganin yliopiston tutkijoita halusi testata nuorten opiskelijamiesten hormonitasoja ja niiden yhteyttä seksuaaliterveysasenteisiin.

Onko testosteroni-tyypeillä hälläväliä-asenne sukupuolitauteihin?
Aiheuttaako turvaseksin vaatiminen sosiaalisia ongelmia tai noloja tilanteita? Vai katsotaanko turvaseksimyönteisyys (esim. kondomien ostaminen) ennemminkin rohkeudeksi ja merkiksi säännöllisestä sukupuolielämästä?

Tutkijat testasivat 78:n ensimmäisen vuoden miesopiskelijan syljen testosteronitasot. Miehet täyttivät myös kyselykaavakkeen, jossa arvioitiin käyttäytymiseen vaikuttavia seksiasenteita.

Korkeat testosteronitasot olivat positiivisesti yhteydessä myönteisiin turvaseksiasenteisiin, varsinkin sukupuolitautien välttämiseen tähtäävään käytökseen. Rohkeat maskuliiniset miehet uskaltavat vaalia seksuaaliterveyttään.

Tutkijoiden mukaan näitä alustavia tutkimuksia kannattaa jatkaa ja hyödyntää sukupuolitautien torjunnassa. Paradoksaalisesti ”rohkea riskinottaja” suojaakin itsensä ja kumppaninsa vaaroilta.

The Journal of Sexual Medicine, March 2012.


Seuraava