Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on omaelämäkerta.

Salaiset seksifantasiat  23

Seksitutkijoiden keräämien omaelämäkertojen perusteella naisten seksuaaliset fantasiat eroavat miesten vastaavista.

Miehet ajattelevat enemmän puhdasta seksiä, kun taas naisille mieliala, asu, äänet ja tuoksut ovat tärkeitä. Miehet keskittyvät seksiin ja partnerin tai fantasia-partnerin ulkonäköön, naiset kiinnittävät huomiota miehen persoonallisuuteen ja tunteisiin. Miehet pitävät suoremmista ärsykkeistä, naiset erotiikasta ja vihjailusta.

Naiset ajattelevat useammin sitomista ja seksiä saman sukupuolen kanssa kuin miehet, naisten kuvitelmat ovat romanttisempia ja seksiä harrastetaan eksoottisissa paikoissa. Miehet fantasioivat satunnaisesta seksistä tai muistelevat jotakin erityisen hyvää kokemusta. Miesten kuvitelmat liittyvät arkipäiväiseen elämään.

Yhdessä tutkimuksessa miehistä 58, mutta naisista vain 12 prosenttia ilmoitti harrastavansa seksuaalisia fantasioita masturboidessaan. Miten tämä on mahdollista? Mitä ne kaikki muut miettivät? Huomista kokousta? Jotain on ehkä jäänyt kertomatta.

Nuorten naisten fantasiat ovat saaneet virikkeitä pornosta. Sekä nuoret miehet että naiset haaveilevat olevansa seksuaalisen halun kohteena.

Pojat alkavat fantasioida seksistä nuorempina ja intensiivisemmin kuin tytöt, 45 prosentilla on fantasioita monta kertaa päivässä, mutta tytöistä vain kuudella prosentilla. Onko tämä totta vai ovatko tytöt vain kainompia paljastamaan haaveiluaan?

Osmo Kontula: Between Sexual Desire and Reality. The Evolution of Sex in Finland. Väestöliitto 2009.