Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on työ.

Pääkopan loma  11

Rodoksella sää oli aivan mahtava. Hotelli oli mahtava. Vanha kaupunki oli mahtava. Lähes kaikki oli juuri niin ihanaa kuin toivoinkin. Lomani aikana tietenkin kun auringossa saa loikoilla mietin juuri täyttämääni 23 vuoden ikää. Ja sitä kuinka nopeasti aika kuluu ja kuluu kokoajan. Mietin että millaista elämää haluaisin elää ja minkälaisen sen haluaisin olevan vuoden päästä?

Lopulta palasimme Suomeen ja olin kaikkea muuta kuin rentoutunut. Koti ahdisti ja kaikki epäjärjestys. Sitten palasin töihin maanantaina.

Tajusin, että nyt mä tarvitsen breikin oikein kunnolla ja päätin ottaa lopputilin. Keskustelin meidän johtajan kanssa ja sovittiin, että mulle on aina ovet avoinna ja voin palata esim. loppuvuodesta heti jos vain soitan hänelle.

Näin aion tehdä ja miettiä kaikkia asioita ja mun kauan puhuttu treenaaminen, ja moni muu mitä olen itselleni viimeisen vuoden lupaillut, on nyt todellisuutta.

Tämä tauko töistä ei ole ollenkaan kannattava ratkaisu jos en tee sillä aikaa täysillä töitä, että saan kaikki muut asiat kuntoon. Ei siis bileitä eikä turhanpäiväisiä juttuja vaan töitä itseni kanssa. En edes muista milloin olisin nukkunut 7 tai 8 tuntia yöunia. Uskon,että pelkästään hyvin nukutut yöunet tekevät terää.

Tälläistä mä nyt sit päätin, mutta ei sitä voiskaan ikinä päästä eteenpäin tekemättä muutoksia.


Vaihtarit ulkomaille!  11

Hei nyt mä tarvitsen kokemuksia ja neuvoja.

Mitä etuja ja huonoja puolia on ollut vaihtareissa ulkomaille?

Kuullut ainakin muutamia ihania kertomuksia, ja ihmiset ovat sanoneet että eivät vaihtaisi kokemusta mihinkään. millaisessa elämäntilanteessa vaan tuollaisiin hommiin pitäisi lähteä.

Mulla olisi mm. myös mun uuden oppisopimukseni kautta mahdollisuus päästä upeisiin paikkoihin ja nähdä asioita ulkomailla. Ajatus kiehtoo hirveästi ja kun opettaja siitä puhui olin aivan innoissani!

Toisena vaihtoehtona olisi tehdä aivan jotain uutta ja vaihtaa muuten vain hetkeksi maisemia ja kokeilla oikeasti työelämää ulkomailla. Harmi vain kun ei ole tippaakaan hajua siitä mitä on tarjolla ja mistä kaiken löytää ja minkälaisia mahdollisuuksia mihinkin on.

Isojen riskien ottokin on vähän aina haastavaa, eikä haluaisi luopua mistään tutusta ja rurvallisesta suomessa, esim. rakkaasta vuokra-asunnosta vaan haluaisi pahan paikan tullen palata takaisin vanhaan.

Vaikka yllytyshullu olenkin, niin hullu en ole kuin tämä eräs mies joka huutokauppasi omaisuutensa ja menetti lopulta vaimon,omaisuuden sekä kodin ja mitä siinä listassa olikaan :) Mutta enpäs minä ole mikään arvostelemaan. Kukin tavallaan. Help me!


Viikonloppu duunari!  8

Arkivapaa? Viikonloppuvapaa?

Olen huomannut, että aika kaksipiippuinen juttu. Toisaalta viikonloppuisin on kiva rellestää tai ottaa ihan rennosti, mutta nyt messuja viikonloppuisin kolunneena arkilepo tuntuu kyllä ihanalta.

Ennen raadoin viikot putkeen ja viikonloppuisin korjasin saldon, mutta nyt vaihdoin hetkeksi viikonlopun keikkoihin ja arkena hoidin muut asiat.

Tuntui kyllä hyvältä vaan olla ja mennä omalla aikataululla arkisin ja treenata rauhassa ja nähdä ystäviä. Tosin ei sitä joka viiikonloppu varmaan töissäkään kiva ole olla.

Vihdoin olen onnellinen, että olen tosiaan löytänyt työn, josta pidän, mutta jossa on haasteita. Toisinaan rankkaa, mutta palkitsevaa. Pidän myös työkavereistani paljon.

Olen myös saanut toteuttaa paljon pitkäaikaisia haaveitani, eikä ole tarvinnut miettiä joka pennin perään.

Solmin juuri oppisopimukseni koulussa ja täytyy sanoa, että tulee olemaan haastavat 1,5 vuotta vähintään ellei kaksikin. Vaatimuslista on mieletön, mutta kun tuon osaamisen kerään nostan itselleni kyllä hattua.

Sitten eikun oma liiketoiminta käyntiin ja menestymään. Olen pitkään toivonut oman yrityksen ja liiketilanp erustamista. Pitäisi vaan saada lisää tietotaitoa ja rohkeutta peliin sekä kunnon panokset.

Edessäni on nyt reilun 3 viikon kestävä työmatka, josta en vielä kerro enempää, mutta postaukset tulette saamaan ajallaan kaikesta huolimatta jos ei ole teknisiä ongelmia. Palataan siis arjen merkeissä joulukuussa ja ihanaa joulun odotusta kaikille.


Kosmetiikanmyyjäksi  17

Nyt päätin, että kesän lusmuilu loppuu. Laitoin työhakemuksia menemään ja hain vaateliikkeeseen ja meikkikauppaan, jotta pääsen väsäämään niiden tuotteiden parissa mitkä minua kiinnostaa. Hain kahteen paikkaan ja toiseen pääsin. Menen nyt kosmetiikkaliikkeeseen töihin. Halusin asiakaspalveluun siksi, koska viimeisen vuoden ajan olen ollut myyntityössä, missä myynnille oli selkeä tavoite ja palkka koostui osittain provisiosta. Nyt voin sitten rentoutua vähän enemmän ja keskittyä asiakaspalveluun enkä ajattelemaan kokoajan omia tuloksia ja euroja tilillä.

Noin kolme kuukautta sitten olin viimeksi töissä, mutta päätin lopettaa, sillä aloin tekemään töitä kotoa internetin kautta ja se kiinnosti minua sillä hetkellä. Niinhän se meni, että kun ei ollut selkeitä rutiineja ja aikatauluja, tai herätyskello soimassa aamuisin, niin kesä meni juhliessa ja tekemättä lähes mitään järkevää.

Menen nyt ainakin hetkeksi koeajaksi kyseiseen liikkeeseen ja sitten tammikuussa aloitan iltakoulun meikkikoulussa kampissa. Se päättyy sopivasti silloin kun alkaa haku media-assistentiksi joten siihen voi sitten hakea.

Työt alkaa ensi viikolla ja ihan kivalta tuntuu. Minulla on myös eräs todella iso ja kiva projekti tulossa syksyllä ja se on minulle ehdottomasti pitkiin aikoihin odotetuin ja iloisin mahdollisuus mitä minulle on tarjottu. Hyvä että asiat alkaa pikkuhiljaa rullaamaan. Kohtahan se bb:kin jo alkaa niin pääsee sitä jännittämään ja kesä on ollut kerrassaan ihana ainakin ilmojen suhteen.

Noniin sitten eikun meikkejä ostelemaan jos mut jostain bongaatte jatkossa ;)


Kaksi kakkaa: P.Diddy & Sunniva!  5

Luin äskettäin englantilaisesta naistenlehdestä superstarojen tavistöistä. Kaikkea ne tähdetkin ovat tehneet elantonsa eteen:

Madonna oli aikoinaan nuorena tyttönä duunissa Dunkin` Donuts nimisessä puodissa (saman tapainen ketju kuin Arnold´s Donuts) ja sai huhujen mukaan potkut heitettyään hilloa asiakkaiden päälle. Työ oli ilmeisesti enne, sillä nyt naisella on hilloa vaikka muille jakaa.

Maailman seksikkäimpien naisten joukkoon valittu näyttelijä Megan Fox teki ennen kuuluisuutta rahaa näyttämällä tyrmäävältä. Tosin ei oman ulkonäön ja upean kroppansa avulla, vaan isoon banaanipukuun sonnustautuneena. Megan houkutteli puvun avulla asiakkaita smoothie-puotiin välipalajuomalle. Nyt tähti on riisunut kuoret päältänsä ja saa banaanit nousuun ympäri maailmaa.

Dreamgirls leffan tähti ja vuoden 2007 Oscar-voittaja Jennifer Hudson kertoi olleensa nuorena tyttönä töissä Burger Kingillä. Kaupan mainitseminen medialle toi näyttävälle naiselle ilmaiset purilaiset loppuelämäksi. Kingi homma, Jen. Olet kingi!

Netin kautta laulu-uransa aloittanut Lilly Allen puolestaan unelmoi floristin työstä ja opiskeli hortonomiksi. Ura tyssäsi kuitenkin typyn aamu-unisuuteen, joten kukkaisura sai jäädä. Voisi melkeinpä väittää, että Lillyn ruusunpunaiset unelmat kävivät loppupeleissä silti toteen!

Jennifer Aniston on myös yksi niistä harvoista näyttelijöistä, joiden ei enää koskaan tarvitse rehkiä muualla kuin kuntosalilla. Ennen Frendit sarjaa Jennifer elätti itseään kuitenkin kaikenlaisilla hanttihommilla. Hän toimi muun maussa pyörälähettinä. Nykyään Jen pyöräilee spinningtunnilla.

Mielenkiintoisin ”entinen työ” on kuitenkin muusikolla, jonka kanssa itsekin olen juhlinut. Kun räppäri P.Diddy esiintyi Suomessa pääsin juhlimaan miehen seuraan ravintola Luxiin ja sain jopa yhteiskuvan hänen kanssansa. En tuolloin osannut aavistaa, että ravintolamaailman ruskeampi puoli on entuudestaan tuttu Diddylle. Mies on nimittäin ennen laulu-uraa siivonnut miestenvessoja meksikolaisessa ravintolassa. Diddyn omasta mielestä hän oli kaikkien aikojen paras vessansiivoja.

Minulla on siis jotakin yhteistä tapaamani maailmantähden kanssa. Olemme kummatkin kuuranneet toisten jälkiä. En tosin voi sanoa, että olisin nuorena tyttönä nauttinut Turun Sanomien toimituksen vessojen siivoamisesta. Viikon jälkeen työ kävi niin ”paskaiseksi”, että irtisanouduin pestistä ja päätin, etten koskaan enää siivoa toisten jälkiä. Turun Sanomilla ei ole sen likaisempi vessa kuin muualla, homman nimi oli vain, etten yksinkertaisesti voinut sietää vessojen kuuraamista.

Olen päättänyt, että tulevaisuudessa voin tehdä melkein mitä tahansa työtä, johon minulla riittää osaamista ja taitoa, mutten siivoamista. Oman kodin kuuraaminen riittää minulle.

Ainiin…myös Kanye West on ennen laulu-uraansa ollut asiakaspalvelussa. Mies on viikannut jumppereita vaateliike Gap:ssa. Työ inspiroi Kanyen kirjoittamaan Spaceship –laulunsa. Räppäri palasi starana liikkeeseen harjoittelijana oppimaan lisää muoti-alasta, vaikka laulun mukaan mies lensi avaruusaluksella pois kaupan kassalta…