Ilmiöt

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2010.
Edellinen

Rikkaiden rakkaat karvat  2

Ehkä viikon erikoisin urheilu-uutinen saatiin Pittsburghin suunnalta, kun NFL-seura Steelersin kovaotteisen Troy Polamalun lähes metrin mittainen hiuskuontalo vakuutettiin miljoonasta dollarista. Idean takana oli shampooyhtiö Head and Shoulders, joka kustansi koko Polamalun hiusvakuutuksen.

Vakuutusta voidaan jopa joutua käyttämään, sillä kainalopallon vauhdissa sattuu ja tapahtuu. Tässä YouTuben pätkässä Polamalu taklataan maahan hiuksista vetäen: linkki.

Polamalun upea samoalaista perinnettä vaaliva hiuspehko uhmaa painovoimaa päänsuojuksen alta, mutta olisiko muidenkin miljonääriurheilijoiden rakkailla karvoituksilla aihetta henkilökohtaisiin vakuutuksiin tai sponsorointeihin?

Polamalun lisäksi ainakin muutamat jääkiekkoilijat ottavat hyvät alkulämmöt otteluun yrittämällä sulloa tukkaansa kypärän sisään: Michal Handzus, Mike Commodore ja tietenkin kaikkien hockey mullettien kuningas Jaromir Jagr.

Liian perinteistä settiä, joten siirrytään ihastelemaan urheiluhistorian tyylikkäimpiä huulikarvoja. Baseball-kentillä 1970 ja 1980-luvuilla vaikuttanut Rollie Fingers olisi ansainnut viiksivahasponsorin lisäksi vähintään sivuosan Vaalenpunaisesta pantterista vielä vanhoilla päivillään.

Päätetään lista osittain kotimaisin voimin. Drew Gooden, jonka äiti on suomalainen, ihastutti kaudella 2008-09 Chicago Bullsissa pelatessaan tällaisella partamuotoilulla. Gooden oli vain pari vuotta myöhässä, sillä Davy Jonesin laivalla olisi ollut tilaa noin komeille turpahaivenille.


Kimin ja Rikun kultainen kosketus  5

Jotkut vain saavat homman toimimaan. Kim Heiniö ja Riku Stenros kuuluvat mielestäni näihin joihinkin, kun puhutaan anniskeluravintolan pyörittämisestä Helsingin yössä. Pienissä liiketiloissa toimivista kivijalkabaareista saa pitää laskua, jotta pysyy vaihtuvuuden mukana. Isommissa yökerhoissa taas vietetään avajaisia ja hautajaisia vuoroviikoin.

Cuban ja Jennyn pääjehut ovat onnistuneet pitämään paikkansa tasaisessa suosiossa. Ei ihme, kun muistetaan miesten taustat. Kim on pyörittänyt ysärin alussa legendaarista ruokapaikkaa Soupia, ja ollut osakkaana Den Kungliga Klubbenissa. Rikun kannuksista taas mainittakoon osakkuus Stockolm Diskotekissä, josta Kim sai miehen houkuteltua Cubaa perustamaan. Erottajankulmaa hallitseva Cuba näki päivänvalon vuonna 2007, ja menoa on riittänyt.

Parivaljakon toinen lapsi, marraskuussa 2008 avattu Jenny Woo, on kokenut yhden konseptimuutoksen (tammikuussa 2010), mutta ainakin itse pidän myös uudesta menosta. Ja harvoin siellä yksin täytyy bilettää.

Miesten uusin paikka aukeaa syyskuun lopulla. Eikä matkaa kahdelta yöllä suljettavasta Coronitasta ole paljoa jatkojuhlille Jennyyn. Coronita tulee Simonkadun ja Annankadun kulmaan (Feverin hoodeille!). Ja nyt kyse ei ole pelkistä bileistä. Aamiainen, lounas ja illallinen hoituvat kaikki samassa paikassa. Aamiainen tulee olemaan hedelmäpitoinen, illallinen mukailee libanonilaista keittiötä. Yhdeksän, kymmenen aikaan illalla, toisen kattauksen jälkeen, siirrytään lennosta rennosta safkapaikasta baariksi. Tarkoitus on saada porukka tanssimaan, joten musa tulee kuulemma olemaan kaikkea lattareista rokkiin.

Vilauksia Coronitasta ei pääse vielä kurkkimaan. Liiketila on täysremontissa, sillä aiemmin paikalla toimi huonekaluliike, eikä sotkamaskuissa luonnollisesti ole kunnon keittiötiloja.


BB ja miljonäärin massit!  4

Väitän, että meissä kaikissa asuu pieni utelias tarkastelija, joka haluaa tietää mitä muiden elämässä tapahtuu. Yli puoli miljoonaa suomalaista katsoi Big Brotherin avausjaksoa eilen. Itse tosin kuuluin enemmistöön, joka jätti ohjelman katsomatta.

Mutta katsooko ohjelmaa tosiaan niin moni? Finnpanelin mukaan TV-mittaritutkimuksia varten on satunnaisesti valittu 1100 taloutta Suomesta, jotka sitten edustavat koko Suomen tv-talouksia. Tutkimusperheiden televisioihin asennetaan mittari, joka rekisteröi mitä katsotaan. Kuulostaa aika alkeelliselta. Luulin, että minunkin televisionkatseluni mitataan jotenkin, että jossakin on jokin satelliitti tai jokin vempain televisioni sisällä, joka kertoo, jollekin televisio-insinööri-nörtille mitä katson töllöstä. Näin ei siis ole. Kukaan ei vahdi televisioinkatsomistasi, ellet ole solminut sopimusta Finnpanelin kanssa ja saa heiltä 168 euroa vuodessa.

Tiedätkö muuten mikä Finnpanelin virhemarginaali on? Heidän nettisivuillaan lukee, että jos katsojamääräksi jollekin ohjelmalle on merkitty 300 000 henkilöä, se voikin oikeasti olla +-50 000 henkilöä.

Lukuun 300 000 törmäsin tänään toisessakin yhteydessä. Luin Helsingin Sanomista, että miljonääri Björn ”Nalle” Wahlroos saa 300 000 euroa maataloustukia, koska on lopettanut sokerijuurikkaan tuotannon tilallaan. Vuoteen 2007 mies nosti EU:n maataloustukia sokerijuurikkaan viljelystä, mutta lopetti sen vuonna 2008, koska EU antaa enemmän tukea juurikkaan viljelyn lopettamisesta. Wahlroos ottaa rahat vastaan, koska se on hänelle kannanotto. Hän haluaa, että tuet lakkautetaan ja ottaa EU-rahat vastaan kunnes näin tapahtuu.

Ymmärrän Wahlroosin ajattelutavan, mutta toivoisin silti, että miljonäärin 300 000 euron maataloustuessa olisi samanlainen virhemarginaali kuin Finnpanelin katsojaluvuissa. Voisin edes kuvitella, että Wahlroos saisi vain 250 000 euroa tai jopa vielä vähemmän ja, että ylijääneet rahat käytettäisiin johonkin järkevään, kuten Suomen terveydenhuollon kohentamiseen.


Internet-perheeni  18

Painokoneet seis - nettiyhteisöön samastutaan voimakkaammin kuin naapureihin! Tähän tulokseen tultiin tutkimuksessa, jossa udeltiin henkilökohtaisia Habbon käyttäjiltä. Vaikka he ovatkin turvallisesti teini-iässä, voin kertoa, että itsekin samastun nettiyhteisöön naapureita, kaukaisia sukulaisia ja vanhoja kavereita enemmän. En tiedä kuka on aikoinaan keksinyt, että serkkuihin pitää pitää yhteyttä tai naapureiden kanssa jauhaa small talkia rappukäytävässä, jolloin valo luultavasti sammuu ja jutustelutuokion jälkeen tulee raput nenä edellä alas. Olen muuttanut tähän taloon asumaan naurettavan halvan hinnan ja sijainnin takia, en ollakseni sosiaalinen naapureiden kanssa. Meillä ei ole mitään yhteistä, ei edes paria samaa geeniä kuten suvun kanssa. Internetissä asia on eri.

Muistan teinivuosilta, miten chateissä kyseltiin, haluaisiko joku tuntematon olla "chat-sisarus". Termi ei koskaan täysin auennut minulle, mutta kaipa sillä viitattiin johonkin kirjekaverin tapaiseen viritelmään. ii2.orgissa sorvatessani huomasin nykyajan vastineen chat-sisaruksille; "weljet". Yritin vanhana ja kankeana kysellä teineiltä, miksi jokaisen nimimerkki on muotoa "anniweli". Sain epämääräisen selityksen kiinteistä suhteista. Nettisisarusten perinne elää yhä, paitsi että nykyään on vain veljiä. Perhearvot kiinnostavat, kunhan sanaan on saatu tungettua vierasperäinen kirjain?

Tiettyyn biologiseen perheeseen syntyminen on sattuman kauppaa, eikä siinä välttämättä kysellä omaa tahtoa. Verkkoyhteisöön liittyminen on omaa tahtoa parhaimmillaan. Millainen haluaa olla, ja millaisena haluaa muiden näkevän itsensä. Habbon tutkimuksen mukaan yhteisöjä tulisi pitää "nuorten identiteetin kehittymisympäristönä". Monikohan Habbon käyttäjä ymmärsi edellisen lauseen? Me vanhemmat ja ehkä viisammat ymmärrämme, ja tämäkin teesi pitää paikkansa myös mopoiän ohittaneiden kesken.

Miten netissä voi tai miten netti voi kehittää tällaisen stabiilin aikuisen identiteettiä? Yhteisöissä saa mielettömästi palautetta itsestään (vihaavaa ja rakastavaa), ja niiden päälle vielä puhtaita valheita ja ilkeitä arvailuja luonteestaan. Itsetutkiskelua parhaillaan erottaa asia ja sonta, ja olla vielä ottamatta nokkiinsa viimeisestä. Netissä olen tullut varmemmaksi; on monia asioita, joita en sanoisi ääneen. Internetissä olen sanonut, eikä vastaanotto ole ollut yhtään niin jäätävää kuin voisi olettaa. Olen yrittänyt pikku hiljaa tuoda samaa varmuutta ja huolettomuutta (ei ilkeyttä tai ajattelemattomuutta, toim. huom.) näppäimistön ulkopuolellekin.

Maanisilmeisen muroweljen kanssa syömässä viittä (60) juustelia miitissä, jonka henkilöihin samastun naapureitani enemmän.
Maanisilmeisen muroweljen kanssa syömässä viittä (60) juustelia miitissä, jonka henkilöihin samastun naapureitani enemmän.

Maanisilmeisen muroweljen kanssa syömässä viittä (60) juustelia miitissä, jonka henkilöihin samastun naapureitani enemmän.


Kiekkopugilistien kokoontumisajot  3

Moni taitokiekon ystävä taisi viime viikon lopulla hieraista silmiään, kun näki jääkiekkotappeluille pyhitetyn Ice Warriors -tapahtuman järjestettävän Espoossa lokakuussa. Kiekkokaukalossa luistimet jalassa otettaviin mittelöihin saapuu kaikkiaan kahdeksan ottelijaa, joilla on vankkaa kokemusta hanskattomista yhteenotoista kiekon puolelta. Suomalaista väriä tapahtumaan tuo Pasi “Nivalan Cowboy” Nielikäinen, jonka tappelumäärät kalpenevat seitsemään kilpaveljeen verrattuna selvästi. Muun muassa lähtölistoilla oleva Derek Parker on otellut yhdessä kaudessa kolme kertaa enemmän kuin Nielikäinen koko urallaan.

Jääkiekkoliitto on ehtinyt jo teilata koko tapahtuman jääkiekon mainetta pilaavaksi:

“En kannata enkä hyväksy tällaisia tapahtumia, se on järjestettyä väkivaltaa. Jääkiekko on fyysinen laji, mutta väkivalta siihen ei kuulu - varsinkaan järjestettynä elementtinä“, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen sanoi Iltalehdessä 20.8.

Tapahtumaa järjestävä Jukka Suutarin mukaan kyseessä ei ole jääkiekkotapahtuma, vaan täysin uusi laji ice combat. Yhteenotot on tarkasti tuomaroidut ja ottelijat ovat suojautuneet asianmukaisesti muun muassa MMA-hanskoin, mikä erottaa nyrkkihipat paljain käsin otelluista spontaaneista kiekkotappeluista.

Mielenkiintoista nähdä, millaisen suosion tapahtuma saa Suomessa muutenkin kuin paheksuntana mediassa. Vastaavaa tapahtumaa on muun muassa aiemmin yritetty järjestää Kanadassa vuonna 2005. 6 000 henkeä vetävällä areenalla oli lopulta hieman yli 2 000 kiekkotappeluista kiinnostunutta fania.

Tässä vielä Tube-linkki, miltä homma silloin näytti: Dean Maynard vs. Derek Parker


Kuultua - Mansen maistajat

Enemmän Tampereella vierailevat ihmiset kertovat aina toinen toistaan värikkäämpiä legendoja kaupungin yöstä. Kuulin viimeisimmän vähän aikaa sitten, ja jos faktat vuotavat, enemmän tietävät voivat korjata.

Tämän kertomuksen johdosta olen alkanut entistä enemmän ihmettelemään myös sitä, miksei Turun yöstä kerrota ikinä tarinaa. Ei, vaikka jonkun vuonna nolla tehdyn tutkimuksen mukaan siellä asuvat Suomen kauneimmat ja sinkuimmat ihmiset. (Onko tässä joku ”What happens in Turku, stays in Turku-tyylinen salainen sopimus?)
Jottei jumituttaisi liikaa tois puol jokkee, kerron nyt kuulemani.

Kaikkien tietämät esitanssijat ovat jo niin viimesesonkia. Huhujen mukaan Soittoruokala Sahassa on baarin puolella iltaisin esijuojat (2). Tyypit on valittu ilmeisesti enemmän tai vähemmän random-periaattella ja tuttuuden mukaan. Bostailijoiden tehtävänä on yllätys yllätys, juominen. Laskun joutuu maksamaan jos lähtee kotiin ennen pilkkua (Sammumis- ja ulosheitto-tapauksista en tiedä.). Jotta esijuojat tunnistettaisiin, heille annetaan rakennustyömailta ja esikoululaisten päältäkin tutut huomioliivit.

Tällaiselle innovatiivisuudelle pitäisi antaa tunnustusta. Epäselväksi jää vain se, miksi tamperelaiset tarvitsevat esijuojia. Tanssiin kannustamisen ymmärrän täällä jurossa (joskin maailman parhaassa) maassamme, mutta että täytyy ihan juomiseenkin kannustaa… Ollaankohan mansessa keskimääräistäkin ujompia?

Iltauutisten loppukevennyksen tavoin laitan tähän vielä kuvan viime torstaina juhlituista Apocalyptican levyjulkkareista. Niitä ei järjestetty Tampereella. Mutta niissä oli tarjolla salaattia. Lihaa näkyi vain lavalla.

Apocalyptican levyjulkkareissa hevimiehetkin söivät salaattia.
Apocalyptican levyjulkkareissa hevimiehetkin söivät salaattia.

Tanssii Tähtien Kanssa -ennustus!  5

Supersuosittu Tanssii Tähtien Kanssa -tv-ohjelman uudet tanssiparit esiteltiin äskettäin. Mukana oli taas liuta enemmän ja vähemmän tunnettuja julkkiksia. Tässä terveiseni mukana oleville ja otsikot, jotka olisi hauska nähdä syksyn mittaan:

Maria Jungner: Pyydä demarimiehesi Mikael mukaan katsomoon mahdollisimman usein, jotta näemme hänetkin kuvaruuduista. Olette ihanan avoin pari, ja Mikaelilla on aina sana hallussa, joten hän voi lehtien palstoilla kertoa hassuin sanankääntein rakkaudestanne ja siitä miten sinulla menee. Lisäksi Mikael voi sinun kauttasi saada medianäkyvyyttä, joka auttaa häntä vaaleissa ensi vuonna.
Tämän otsikon haluaisin nähdä: Mikael teippasi nyrjähtäneen nilkkani!

Nasima Razmyar: Olen jo jonkin aikaa ihmetellyt, miksi vuoden pakolaisnaiseksi aina valitaan superkaunottaria. En nimittäin muista nähneeni yhtäkään ylipainoista vuoden pakolaisnaista. En sano, ettetkö ansaitsi titteliäsi. Olet varmasti tehnyt paljon hyvää työtä, ja kannustan sinua valitsemallasi tiellä. Olet niin kaunis, että sinulla on kaikki mahdollisuudet valloittaa Suomi ja päästä lehtien kansiin patsastelemaan. Tämähän on hyvä, sillä niin saat myös asiaasi eteenpäin. Muista siis hymyillä kaikille lehdille ja höpöttää paljon kaikkea, jotta saamme tietää sinusta jotakin, opimme tuntemaan sinut ja tykästymme sinuun.
Tämän otsikon haluaisin nähdä: Rakkaani on suomalainen perusjuntti!

Satu Silvo: Koska olet tunnetusti tulisielu ja tunteellinen ihminen, neuvon sinua käyttämään tätä hyväksi kisassa. Tulisessa tangossa olet varmasti parhaimmillasi. Pieni varoituksen sana: älä tulistu, jos sekoat askelissasi, ja yritä hillitä temperamenttiasi, jos tuntuu, että haluat huutaa ja raivota muille. Ja vedä tarpeeksi sitä kasvisruokaa, jotta jaksat tanssia finaaliin saakka!
Tämän otsikon haluaisin nähdä: Kiroilen ja vedän kasviksia!

Anna Perho: Seksiohjelmastasi ja Perho tuli taloon -ohjelmasta huolimatta olet suurelle yleisölle vielä suhteellisen tuntematon ja ehkä hieman etäinenkin, joten valitettavasti uskon, että olet ensimmäisten putoajien joukossa. Jos kuitenkin onnistut lavalla osoittamaan, että sinusta löytyy sitä munaa, josta siinä seksiohjelmassasi puhuit ja jos uhkut seksuaalista energiaa, tiesi tähtiin voi olla avoinna.
Tämän otsikon haluaisin nähdä: Tanssi toi energiaa petipuuhiin!

Joona Puhakka: Suosittelen ottamaan puolisosi Funin ja pienen poikanne mukaan tanssiasi katsomaan, siitä saat yleisöltä lisäpinnoja. Olet huisin komea, ja koska olet urheilija ja täydellisyyden tavoittelija, sinulle ei pitäisi olla vaikeuksia harjoitella tanssiaskelia kyllästymiseen asti. Uskon, että voit päästä ainakin kisan puoliväliin saakka.
Tämän otsikon haluaisin nähdä: Kosin Funia tanssin pyörteissä!

Laura Voutilainen: Sinä jaat suomalaiset kahtia. On niitä, jotka sinua rakastavat ja niitä, jotka sinua vihaavat. Tämä voisi johtua siitä, että sinä olet kuin kameleontti. Vaihdat hiusväriä usein, ja vaatteesi ovat aina räväkät. Ja olet muistaakseni julkisesti aikoinaan jossakin naistenlehdessä kertonut, että harrastit tantraseksiä ex-miehesi kanssa. Eron myötä olet varmasti saanut uutta hehkua, käytä sitä hyväksi ja valloita Suomen miehet.
Tämän otsikon haluaisin nähdä: Tein tantraseksitaivutuksia!

Jethro Rostedt: Sinä olet se vuoden vitsi -tanssija, se hauska tyyppi, jolta mitkään askeleet eivät mene niin kuin pitäisi, mutta joka on niin ihanan lutuinen ja huvittava, että ihmiset äänestävät sinut jatkoon kerta toisensa jälkeen, koska haluavat nähdä ja kuulla sinua. Pääset kyllä pitkälle kisassa, muttet ihan finaaliin saakka.
Tämän otsikon haluaisin nähdä: Läskiksi meni mutta menköön!

Jukka Rasila: Näyttelijän taidoilla tämänkin ohjelman pitäisi sujua sinulta kuin rasvattu. Viis askelista, muista huumori niin pärjäät pitkälle. Letkauta jotakin hauskaa tanssin jälkeen, että saamme nauraa töllön edessä. Älä missään nimessä heittäydy liian vakavaksi tai olet vaarassa pudota heti alkumetreillä.
Tämän otsikon haluaisin nähdä: Tunnustan, ennustan ja pahempaa on luvassa!

Juha Veijonen: On hienoa, että kerroit avoimesti suomalaisille alkoholiongelmistasi, jotka olet selättänyt. Ihmiset voivat samaistua sinuun ja saada voimia itsekin muuttaa elämäänsä. Uskon, että olet karismasi ansiosta mukana kisassa pitkään.
Tämän otsikon haluaisin nähdä: Tanssi sujuu selvin päin!

Antti Tuisku: Sinä olet varmuudella kärkikolmikossa, teit mitä hyvänsä. Suurella todennäköisyydellä olet jopa voittaja. Erästäkin musavideosi kuvausta seuratessani totesin, että olet haka diskotanssissa. Tee siis samoin kuin Miss Suomi Satu Tuomisto viime vuoden finaalissa ja tee sellaisia liikkeitä, jotka eivät kuulu perinteisen tanssin piiriin. Svengaa, vatkuta ja vetkuta itseäsi ja tanssi meidän sydämiin.
Tämän otsikon haluaisin nähdä: Tuisku voitti tanssikisan!


Internet Kill-Switch  5

Jenkit valitsivat Suomen maailman hienoimmaksi maaksi, joten maailman hienoimman maan kansalaisena lähetän pienen viestin meren yli... ali kaukaisille länsinaapureillemme: ette omista Internetiä, ettekä voi sitä sulkea. Viime kuussa naapurit ilmoittivat aikovansa rakentaa sähköpääkytkimen tyylillä toimivan paniikkinappulan, jolla Obama saisi paineen kasvaessa ainakin osan verkosta alas.

Koko idea kuulostaa erittäin hämärältä, enkä voi olla raapimatta päätään pohtiessaan motiivia moiseen. Jenkkien senaatista on tullut perinteistä poliittista informatioköyhää löpinää kriittisistä tiloista. Painettaisiinko paniikkinappulaa ennaltaehkäisevästi hyökkäysten välttämiseksi? Missä osassa terrorismi on? Estetäänkö hyökkäykset ajamalla verkko alas? Sekoaako Obama ja pyjamassa naureskellen panee eräs yö kaiken paskaksi? Tuliko kellekään muun verkkokalvoille mielikuva Tarja Halosesta paituli päällä?

Jos vakavoidutaan, niin netin tappaminen on ajatuksena yhtä hellyyttävä kuin lapsi, joka haluaa isona astronautiksi. Kumpaakaan tuskin tulee tapahtumaan. Olisi varmasti mahdollista eristää osa Jenkkejä sivistyneestä maailmasta, mutta koko Internetin ajaminen alas ei vain toimi. Vai onko Jenkeissä tyydytty siihen, ettei tarvitsekaan, kun omat ovat turvassa pelottavalta maailmanlaajuiselta verkolta? Jatkakoon Nigerian pojat postitteluaan ja venäläiset kräkkerit kuutamourakoitaan, kunhan oman maan ympärillä on muuri.

Suomi varmasti pärjäisi oikein mukavasti, vaikka Yhdysvallat pimentäisi itsensä maailmankartalta ja palaisi takaisin agraariseen elämäntyyliin. Spämmiboksin sisältö vähentyisi radikaalisti ja iltapäivälehtien artikkelit parantuisivat yli sadalla prosentilla, kun toimittajat eivät voisi enää suomentaa jenkkiartikkeleita. WTC-iskusta kuultaisiin parin vuoden päästä. Suuri osa Facebookista katoaisi sinne, minne sen luonnoksen olisi pitänyt joutua seitsemän vuotta sitten.

Unelmoidahan saa aina, sanoo tuleva astronautti. Mutta yhtä varmaa kuin hämmentävän huonot lakiehdotuksetkin, on varmuus siitä, ettei tällaista infrastruktuuria pystytä kaatamaan millään paniikkinappuloilla. Seuraavaa Wikileaks-vuotoa odotellessa Yhdysvaltojen isoille kihoille voisi hankkia mukavat geelitäytteiset stressipallot. Lisätään painetta vielä kertomalla, että ruotsalaiset piraattipuolueen jäsenet ottivat Wikileaksin palvelimet huomaansa.


Kasvattajasääntö puhuttaa

Valioliiga pärähti käyntiin menneenä viikonloppuna tutuissa tunnelmissa. Chelsea näytti Didier Drogban johdolla heti ensimmäisessä ottelussa, mikä joukkue on ehdoton suosikki mestariksi.

Kauden alku on tänä vuonna erityisen kiinnostava Valioliigassa etenkin uuden kasvattajasäännön vuoksi. Joukkueiden on nimettävä syyskuun alkuun mennessä 25 pelaajan lista yli 21-vuotiaista pelaajista, joita aikovat loppukaudella käyttää. Listan pelaajista kahdeksan on oltava britannialaisen jalkapallon kasvatteja. Alle 21-vuotiaita listan ulkopuolelta voi kuitenkin peluuttaa vapaasti.

Kyseisen säännön aukkoja on ehditty jo hyödyntää etenkin Manchester Cityn toimesta. Viime vuosina runsaasti hankintoja tehneen joukkueen on ollut lieviä vaikeuksia nimetä omaa listaansa, mutta rahan voimalla tätäkin ongelmaa voi kiertää. City hankki silmääkään räpäyttämättä 20-vuotiaan italialaisen Mario Balotellin, jota pidetään yhtenä maailman lupaavimpana hyökkääjänä. Näin listan ulkopuolelle saatiin jälleen yksi kyvykäs pelaaja lisää.

Säännöllä halutaan edesauttaa nuorten englantilaisten nousua Valioliigan ja maailman huipulle, mutta säännössä on vielä paljon miettimistä. Arsenalin manageri Arsene Wenger heitti kovaa kritiikkiä päättäjiä kohtaan:

- Vuosien 1966 ja 1996 välillä täällä ei ollut juurikaan ulkomaalaisia pelaajia, mutta tämä maa ei siltikään voittanut yhtään mitään. Mikä on muuttunut?

Kyseisellä kommentilla ranskalaismanageri ei faneja englantilaisista kerää.

Mielenkiintoista kuitenkin nähdä, miten joukkueet parin seuraavan viikon aikana listan julkistamiseen valmistautuvat.


Puputyttöjä ja pukumiehiä  5

Maailman kuuluisin miestenlehti Playboy järjesti pippalot Tigerissa eilen, perjantaina 13. päivä. Epäonnisesta päivämäärästä huolimatta ainakin paikalle saapuneet miehet (joita oli ehkä noin 70 % kaikista juhlijoista, kumma juttu) vaikuttivat onnekkailta. He kun pääsivät tiirailemaan catwalkilla astelleita pupusia, joiden "vaatteiden" koko ei päätä huimannut. Samalla kun miehet pyyhkivät kuolaa suupielistään, naiset kenties miettivät kuumeisesti, mistä noita alusvaatteiksikin kutsuttuja hepeneitä saa.

Playboy ei petä koskaan.
Playboy ei petä koskaan.
Playboyn alusvaatetyylinäytös
Playboyn alusvaatetyylinäytös

Vaikka kutsuissa oli hehkutettu tilaisuuden eksklusiivisuutta, ei vieraskaarti juurikaan poikennut tavallisesta. Plussaa kuitenkin siitä, että paikalla oli paljon tyylikkäisiin pukuihin pukeutuneita miehiä. Osa naisista taas oli lukenut pukukoodia väärin; halvannäköinen korsetti, liian kulutuspestyt farkut tai lörtsähtänyt ginatricothennes-mekko eivät mielestäni täytä sexy, seductive&scandalous-etikettiä.

Playboy-bileet Tigerissa
Playboy-bileet Tigerissa
Playboy-bileet Tigerissa
Playboy-bileet Tigerissa

Paikalla olleista tyypeistä mielenkiintoisin oli Sedu itse, joka oli seurueensa kanssa parkeerannut yhteen Tigerin yläkerran looseista.

Playboy-alusvaateshow
Playboy-alusvaateshow
Playboy-bileet Tigerissa
Playboy-bileet Tigerissa
Playboy-alusvaateshow
Playboy-alusvaateshow
Edellinen