Ilmiöt

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2011.
Edellinen

Nakit ja muusi  3

Briteissä oli eilen yleinen vapaapäivä, koska jengi oli prinssihäissä (tai katujen varsilla). Miksei Suomessa voi olla tulevana maanantaina yleinen vapaapäivä, koska jengi on koko viikonlopun tasapuolisesti pienissä häissä ja katujen varsilla?

Ostin tälle päivälle evääksi prinssinakkeja, jotta voisin lätkiä niitä juustopalojen kanssa cocktailtikkuihin. Unohdin tikut. Ostin mautonta juustoa. En tiedä, miten nakit on sopivaa valmistaa. Näyttää siltä että eväät jäävät aamuyön tunneille kylmänä napsittavaksi. Silloin seuralaisena lienee muusi.

Vapun eväät
Vapun eväät

Ihastuttavaa vappua!


Sedu Citylle: Hyvin menee!  1

Sedu järjestelee omistuksiaan. Taloussanomat kertoi aiheesta keskiviikkona. City tavoitti Sedun ja kysyi, mitä nyt tapahtuu.

”Ravintoloille ei sinänsä tapahdu mitään ihmeellistä. Myydään maakunnista kannattamattomia yksiköitä pois ja siinä sivussa pari kannattavaakin, jotta saadaan liiketoimintaa tasoitettua. Vihreä valo näkyy”, kertoo Sedu tyytyväisenä.

Vaikka kannattavaa liiketoimintaa myydään, Sedu sanoo olevansa erittäin tyytyväinen taloudelliseen tilanteeseensa ja aikoo jatkaa vahvasti alalla suurimpana yksittäisenä omistajana. Hänellä ei ole taloudellista hätää eikä velkaa. Järjestelyn jälkeen hänelle jää aikaa muihin asioihin – mihin, sitä emme saa vielä tietää.

Summa summarum: Sedun ravintolat eivät lähde isojen kaupunkien katukuvasta.

”Toivottavasti täällä ei enempää tiukenneta lakeja tai tehdä Suomesta poliisivaltiota. Helsinki on rikas kaupunki ja ehdottomasti Euroopan hienoin ravintolakaupunki!”

Sedu tiedottaa medialle yksityiskohtaisista järjestelyistä tänään perjantaina kello 16.

Sedu kertoi Citylle myös, ettei hänellä ole homobaareja, sillä "kaikkea ei vaan voi tehdä".


Eka kerta (tänä vuonna)  1

Aina ekat kerrat eivät ole onnistuneita. Mutta kesän ensimmäisen terassisiiderin nauttiminen on poikkeuksetta onnistunut tapahtuma. (Vaikka terassilla olisikin niin viileä, että tarvitsee kaksi huopaa, kuten meillä kävi viime viikolla.)

Alla oleva kuva on Mbarista, mutta kun terasseista puhutaan, niin pakko suositella uutta Mattolaituria, joka avattiin tiistaina. Erittäin nätti paikka ja näkymä, ja ystävällinen henksu. Alakerran terassille saa muuten ottaa myös hauvan mukaan.

Kesän 2011 ensimmäinen terassisiideri.
Kesän 2011 ensimmäinen terassisiideri.

Tälle päivälle on lupailtu kevään lämpöennätystä. Hyvä. Kun on fiilistellyt kesää helmikuusta lähtien, tuntuu ihan mukavalta, jos jotain edistystä lämpötilojen suhteen tapahtuu. Miinuskelillä kun on vähän kylmä kulkea minishortseissa.

Kesä.
Kesä.

(Kesän 2010 parhaita asioita 1: Meri ja aurinko)

Shisha Groteskin terassilla (kesä 2010)
Shisha Groteskin terassilla (kesä 2010)

(Kesän 2010 parhaita asioita 2: Terassishisha at Grotesk)

Kaivolta keskustaan kesällä.
Kaivolta keskustaan kesällä.

(Kesän 2010 parhaita asioita 3: Matka Kaivolta kotiin)

Tilataidetta Punavuoressa kesällä 2010.
Tilataidetta Punavuoressa kesällä 2010.

(Kesän 2010 parhaita asioita 4: Kaupungissa tapahtuu. Taideteos Punavuoressa)


Munat&Kanat  8

Kuinka monelle pääsiäinen on uskonnollinen juhla?

Voisin veikata,että aika monelle se on vain pitkä vapaa.

"Pääsiäinen on kristinuskon vuotuisjuhla, jota vietetään Jeesuksen ylösnousemuksen juhlana. Ylösnousemus on kristillisen uskon ydinkohtia, ja pääsiäinen kirkkovuoden vanhin ja tärkein juhla.

Pääsiäistä edeltää hiljainen viikko, joka huipentuu pitkäperjantaihin, Jeesuksen ristiinnaulitsemisen päivään. Varsinainen pääsiäinen alkaa pääsiäissunnuntaista ja sitä seuraa toinen pääsiäispäivä. Nämä päivät ovat pyhäpäiviä Suomessa ja monessa muussa maassa."

"Kristillinen juhla antoi uuden sisällön esikristilliselle kevään juhlalle.Nykyiseen pääsiäiseen liittyy useita keväisen luonnon heräävän elämän vertauskuvia. Näitä ovat muun muassa narsissit, rairuoho, keltaiset pääsiäistiput sekä kanit eli puput sekä hiirenkorvalle puhkeavat koivunoksat ja pajunkissat. Kevätpäiväntasauksen jälkeen valo voittaa pimeyden ja lämpö kylmyyden: vertauskuvallisesti elämä voittaa kuoleman. Muna on eri puolilla maailmaa tunnettu hedelmällisyyden ja kasvun vertauskuva."

Wikipedia

Itse ainakin piti palauttaa tarkemmin pääsiäisen merkityksiä mieleen ja löysinkin mielenkiintoista luettavaa. Itse olen syntymästä asti ollut ortodoksi.

Olen monta kertaa miettinyt, että haluaisin pääsiäisenä paastota, mutta 40 päivän paasto kuullostaa aika hurjalta. täytyy myöntää, että yksi jos toinenkin pääsiäinen on kulunut humalaisissa merkeissä, mutta tämän pääsiäisen ajattelin levätä ja hiukan juhlia. Ala-asteella ja ylä-asteellakin muistan aina kun kävimme ortodoksisessa kirkossa ja söimme pääsiäisruokaa. Ne oli ihania aikoja. Miten teidän pääsiäinen?


Not in my backyard  10

Seurasin eduskuntavaalien ääntenlaskua, tietenkin, netistä. Ensijysäytyksen tapahduttua, siis kello 20 reikäreikä, Facebookin yli pyyhkäisi tsunami. Jälkijäristykset jatkuvat edelleen.

Nyt on minun vuoroni harrastaa NIMB- eli Not In My Backyard -ajattelua. Eivät ne onneksi minun nenäni alla pyöri.

En ole ainoa, joka miettii, mistä ne äänet ovat tulleet. No eivät ainakaan Facebookista, harmi, ettei sen kautta voinut äänestää. Johtopäätös: eivät koko minun mukavuusalueeltani. Ja luojan kiitos minulla on sellainen! Kiitos vaalit, että saitte minut ymmärtämään sen!

Henkilökohtainen mukavuusalueeni on tässä yhteydessä se tiivis kaupunkialue, jolla asun. Alue, jolla meidän jostain syystä usein ajatellaan asuvan jonkin mystisen pakon edessä. Alue, jolla persut saivat alle viiden prosentin kannatuksen, vaikka äänestysprosentti oli huimat 84,3.

Tämä alue sijaitsee Helsingin keskustassa.

Vaalituloksen selvittyä näin silmissäni entistä vahvemman kontrastin kaupunki - muu Suomi. Mistä? No edelleen Facebookista!

On se ihmeellinen paikka: kun vilkaisen ystävälistaani, noin 80% heistä asuu kaupungeissa. Valtaosa ihan kunnolla, keskustassa. Loput asuu sitten ihan kunnolla jossain kauempana - maalla. Ei ihme, ettei silmiini osunut yhtään voitonriemuista statuspäivitystä.

Asenteet eivät ole muuttuneet mukavuusalueellani. Missä mahdettiin äänestää eri tavalla? Vai herättiinkö maalla vain äänestämään kepun sijasta persuja? Heräsikö kukaan? Vastausta eivät tunnu löytävän edes he, jotka päivittävät poliittisia statuspäivityksiään viiden minuutin välein. Ei edes Pirjo-Petteri, joka viisi minuuttia sitten laikkasi Vasemmistoliittoa, eikä Riikka-Rami, joka joinasi ryhmään Ei perussuomalaiselle Suomelle.

Noh, rakkaat ystävät, vaikka kaukainen maaseutu ehkä heräsi vaaliuurnille, maalla ei tarvitse onneksi vieläkään käydä. Siellä asuvat löytää verkosta. Sen kuin lisäätte pari maajussia Facebookissa ystäviksi. Vastaukset löytyvät heti, myös siihen, että missä se perussuomalainen Suomi oikein on. Kun ei se ole täällä kaupungissa, ei, vaikka kuinka etsin. Huhuu?

Olenko ainoa, joka ei näe tässä kuvassa hitustakaan romantiikkaa?

He hyväksyvät teidät varmasti ystäviksi, tekemisen puutteessa. En minäkään monen sellaisen kanssa ole vuosiin jutellut, vaikka listallani heitä on kasapäin. Joka kerta vilkaistessani jonkin pikkukunnan Facebook-sivua voin huokaista helpotuksesta huomatessani, ettei mikään siellä ole muuttunut. Netistä voi myös seurata vaikka webkamerakuvaa Keski-Järmälän Salen parkkipaikalta. Sitä ei tarvitse katsoa kuin puoli minuuttia niin tajuaa, miten ihanaa on, ettei siellä tarvitse olla itse.

Ai että on ihanaa asua kaupungissa! Siis ihan oikeassa. Suomen pienin kaupunki sattuu olemaan 1500 asukkaan Kaskinen, mutta kaupunki-sana siinä edessä on vain päättäjien julmaa sarkasmia.


Isoveli valvoo- Halusitte tai ette!  17

Kuinka moni inhoaa bb:stä tulevia ihmisiä? tai niitä jotka jäävät bb:n kautta julkisuuteen?

- Kaikki vastasi kyllä.

Big brother ei tunnu loppuvan koskaan .Joka vuosi sinne löydetään uutta porukkaa ja kansalle saadaan taas viihdettä. Ja katsojaluvut vaan nousee.

Itse on pakko myöntää, että olin aivan varma että tänä vuonna big brotheria ei enää jatketa. Oli jo sellainen olo itselläkin, että nyt riittää vähäksi aikaa.

Suuri hämmästyksen aihe oli se, että kun kuitenkin osittain kaikki ketkä ohjelmaan menee haluavat olla esillä, niin eipä ole kenestäkään kuulunut sen pahemmin, eikä bb:stä muistuta kuin korkeintaan Sauli, Niko, minä & Antti, joita vielä voi seurata mediasta jonkun verran.

Bb on kausiluontoista ja lukitsee jotkut ihmiset täysin valtaansa ja 24/7 pyörii ja ehkä sairaslomapaperitkin on pöydällä työpaikkaa varten kun ollaan niin koukussa (näin olen oikeasti kuullut). Jotain ei taas voisi vähempää kiinnostaa. Voisin kuitenkin väittää, että bb:stä jääneillä henkilöillä kenestä on tullut ns. julkisuuden henkilöitä, on merkitystä ohjelman jatkuvuudelle ja sille että sitä seuraa niin moni.

Silloin kun bb loppuu, sitä jatkaa big brother julkkikset. Kunnes se taas alkaa. Odotan jo innolla tulevaa kick offia ja haluaisin myös ehdottomasti päästä haastattelemaan näitä tulokkaita jossain yhteydessä. toivotaan, että bb poikii myös mukavia työkuvioita tulevan vuoden aikana.

Tässä teille ihastuttava ja vihastuttava myös bb:n käynyt julkimo:

Kuva otettu bb:n tippumisen jälkeen hotellilla!Spy Hard Extra!

Hennessy Artistry, Velvet, UpStage, ja Ruka Spring Break. Niistä on tämänkertainen Spy Hard Extra tehty.

Hennessy Artistry 8.4. Tidjan Ba pukeutui pinkkiin auringon kunniaksi. Kaikkia Suomen kolmea aurinkoista päivää kannattaakin juhlistaa.
Hennessy Artistry 8.4. Tidjan Ba pukeutui pinkkiin auringon kunniaksi. Kaikkia Suomen kolmea aurinkoista päivää kannattaakin juhlistaa.

Hennessy Artistry 8.4.
Tidjan Ba pukeutui pinkkiin auringon kunniaksi. Kaikkia Suomen kolmea aurinkoista päivää kannattaakin juhlistaa.

Hennessy Artistry 8.4. The Monday Box. Eihän ne maanantait näytäkään niin huonoilta.
Hennessy Artistry 8.4. The Monday Box. Eihän ne maanantait näytäkään niin huonoilta.

Hennessy Artistry 8.4.
The Monday Box. Eihän ne maanantait näytäkään niin huonoilta.

Hennessy Artistry 8.4. ”Afro-viikinki,” laulaja Mohombi kuvaili itseään. Tässä tapauksessa erittäin onnistunut risteytys.
Hennessy Artistry 8.4. ”Afro-viikinki,” laulaja Mohombi kuvaili itseään. Tässä tapauksessa erittäin onnistunut risteytys.

Hennessy Artistry 8.4.
”Afro-viikinki,” laulaja Mohombi kuvaili itseään. Tässä tapauksessa erittäin onnistunut risteytys.

Velvet 8.4. Kokiksi opiskeleva Josanne, 18, ja automaalari Sini, 18. Maalaustekniikka näyttää olevan hallussa.
Velvet 8.4. Kokiksi opiskeleva Josanne, 18, ja automaalari Sini, 18. Maalaustekniikka näyttää olevan hallussa.

Velvet 8.4.
Kokiksi opiskeleva Josanne, 18, ja automaalari Sini, 18. Maalaustekniikka näyttää olevan hallussa.

Velvet 8.4. Opiskelija Marko, 18, on saamassa lakin. Pipo onkin enemmän talven juttuja.
Velvet 8.4. Opiskelija Marko, 18, on saamassa lakin. Pipo onkin enemmän talven juttuja.

Velvet 8.4.
Opiskelija Marko, 18, on saamassa lakin. Pipo onkin enemmän talven juttuja.

Velvet 8.4. Opiskelija Jeremie, 19, pyrkii olemaan muodin edelläkävijä. Hymy toimii onneksi asun kuin asun kanssa.
Velvet 8.4. Opiskelija Jeremie, 19, pyrkii olemaan muodin edelläkävijä. Hymy toimii onneksi asun kuin asun kanssa.

Velvet 8.4.
Opiskelija Jeremie, 19, pyrkii olemaan muodin edelläkävijä. Hymy toimii onneksi asun kuin asun kanssa.

Velvet 8.4.	 Opiskelija Janina, 18, näyttää teroittaneensa kyntensä iltaa varten.
Velvet 8.4. Opiskelija Janina, 18, näyttää teroittaneensa kyntensä iltaa varten.

Velvet 8.4.
Opiskelija Janina, 18, näyttää teroittaneensa kyntensä iltaa varten.

UpStage 14.4. Sosionomiksi opiskelevan Sofian, 22, paidasta näkee, miltä leopardi näyttää ennen rusketusta.
UpStage 14.4. Sosionomiksi opiskelevan Sofian, 22, paidasta näkee, miltä leopardi näyttää ennen rusketusta.

UpStage 14.4.
Sosionomiksi opiskelevan Sofian, 22, paidasta näkee, miltä leopardi näyttää ennen rusketusta.

UpStage 14.4. Kaverukset Betti, 22, ja Peppi, 23, viettivät iltaa majakka ja perävaunu-hengessä. Vetoaisaa ei tänään kaivata.
UpStage 14.4. Kaverukset Betti, 22, ja Peppi, 23, viettivät iltaa majakka ja perävaunu-hengessä. Vetoaisaa ei tänään kaivata.

UpStage 14.4.
Kaverukset Betti, 22, ja Peppi, 23, viettivät iltaa majakka ja perävaunu-hengessä. Vetoaisaa ei tänään kaivata.

Ruka Spring Break 16.4. Susanna Laine juontaa kesällä Pitkää Kuumaa Kesää. Suomessa kun ollaan, niin kesään on syytä valmistautua lumen keskellä.
Ruka Spring Break 16.4. Susanna Laine juontaa kesällä Pitkää Kuumaa Kesää. Suomessa kun ollaan, niin kesään on syytä valmistautua lumen keskellä.

Ruka Spring Break 16.4.
Susanna Laine juontaa kesällä Pitkää Kuumaa Kesää. Suomessa kun ollaan, niin kesään on syytä valmistautua lumen keskellä.


Hyvä keikka  2

Jenni Vartiaisen keikka Rukan Spring Breakissa oli uskomattoman energinen. Onko kuitenkin hieman liian Madonna-meininkiä, että valokuvaajien saaman ohjeen mukaan kuvaaminen on sallittua vain parin ekan biisin ajan, kun kännykkäkamerat vilkkuvat koko keikan ajan? Oli ollut hauskaa saada taltioitua fiilistä enemmänkin, mutta tässä parhaat palat alusta.

Jenni Vartiainen Rukan Spring Breakissa
Jenni Vartiainen Rukan Spring Breakissa
Jenni Vartiaisen keikka Rukan Spring Breakissa
Jenni Vartiaisen keikka Rukan Spring Breakissa
Jenni Vartiainen Rukan Spring Breakissa
Jenni Vartiainen Rukan Spring Breakissa
Jenni Vartiainen Rukan Spring Breakissa
Jenni Vartiainen Rukan Spring Breakissa

Patinoitunut runomies  3

Rukalla juhlitaan tämä viikonloppu Spring Breakia. Viikonlopun esiintyjäkaartiin kuuluvat muun muassa Manna, Paleface ja Jenni Vartiainen.

Hiihtokeskuksien ihanuus on 24/7 after ski-meininki, joka tarttuu heti kun paikalle saapuu. Sama juttu, kun opiskelijana laittaa haalarin päälle. Pilkettä ilmestyy silmäkulmaan heti.

Nyt kuitenkin asiaan. Paleface veti hetki sitten mainion keikan, ja kesken kaiken havahduin, että mieheltähän on tullut uutta matskua! (Oikeastaan kyseessä ei ole aivan uusi materiaali, vaan remix-albumi. Helsinki-Shangri-La:n biiseistä on tehty uudet versiot.)

Todella tiukkaa kamaa! Uppoaa ainakin meikäläiselle.
TJEU!

Edellinen