Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on vaihtuvuus.

Tuulisella paikalla

Joissain toimitiloissa ravintolat vaihtuvat nopeammin kuin ehtii huomata.

Eräänä päivänä Simonkadulla kävellessäni huomasin ”Simonkadun herkun” ilmestyneen täydentämään pääkaupungin baari- ja ravintolatarjontaa. En ollut kuullut hiiskaustakaan Herkun avaamisesta, joten kyselin asiasta ovella seisseeltä pokelta. Kantavana ideana on edullinen bisse ja rento meininki. Paikka on kuulemma suunnattu erityisesti parikymppisille opiskelijoille, joten aloin ihmettelemään, miksen näin kohderyhmään kuuluvana ollut kuullut tai nähnyt yhtäkään mainosta tai tiedotetta paikasta.

Aikaisemmin Herkun tiloissa ovat toimineet Soittojuomala Armas (josta erotettiin omaksi paikaksi viime vuoden lopulla avattu Svenska Pubben), Schönes Fräulein, Stockholm Diskotek sekä Hullu Kukko, näin viimeisimpiä mainitakseni. Kaikki muutaman vuoden sisällä. Nimikyltit seinässä vaihtuvat ennen kuin sisäseinien maali on ehtinyt kuivua.

Kaisaniemenkadulta löytyy toinen tuulinen paikka. Osoitteessa 2 A toimii nykyään Nude (avattu viime kesänä), joka yrittää pärjätä paikalla freesin musatarjonnan ja baari- ja kahvilatoiminnan yhdistelmällä. Nudea ennen samoissa tiloissa ehti toimia hädin tuskin vuoden D.D.R., ja sitä ennen paikalla tarjosi juomaa (ellen nyt aivan väärin muista) Eatz, joka toimi myös nykyisen Texasin tiloissa.

Mikseivät ravintolat selviydy joillain paikoilla? Mättääkö tiedotus, vai eivätkö ihmiset muuten vain ”löydä” näitä paikkoja? Voisiko sijainti vaikuttaa tähän vaihtuvuuteen, koska esimerkiksi Kaisaniemenkadun alueella kilpailijoina ovat tunnetut suosikit Molly Malone’s ja On the Rocks?

Jos jollain on selitys tälle ilmiölle, niin mahtavaa, kerro se minullekin.