Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on naiset.
Seuraava

Ovatko naiset meedioita?  10

Naisilla on hyvä kyky arvata muiden tunteita - uskotaan ja uskotellaan yleisesti. Neuropsykiatri Louann Brizendinen mukaan naisen iso ruumiintuntemusten alue aivoissa (estrogeenin ansiota tai syytä) varoittaa, kun jokin ei täsmää. Elimistön viestiliikenne kiihtyy aivosaarekkeen, aivokuoren ja hermoston välillä (ennakointi, päättely, kontrolli, negatiivisten tunteiden yhdentäminen).

Pienetkin häikkäsignaalit ulkomaailmasta saavat monen naisen huolestumaan. Asiat eivät ole täysin kunnossa. Joku ei voi hyvin. Hän ei puhu totta, jne.

Tutkimusten mukaan mies huomaa vain 40 prosenttia naisen kasvojen hienovaraisista surun merkeistä, toinen nainen 90 prosenttia.

Naisilla on ilmeisesti enemmän peilineuroneja kuin miehillä. Neurologian instituutissa Lontoon yliopistossa tehdyissä MRI-kuvauksissa annettiin miehille sähköiskuja. Vaimojen piti katsoa operaatiota. Monella naisella aivot reagoivat kuin todelliseen omaan kipuun. Tätä kutsutaan myös empatiaksi.

Luolamiesaikoina herkkyydestä oli hyötyä, väitetään. Ilman naisen tuntosarvia lähti henki sekä naiselta että hänen lapsiltaan. Naisen piti kytätä vaaroja ja pitää isokokoinen miehensä hyvällä tuulella. Muuten äijä olisi lyönyt perheen kuoliaaksi tai häätänyt vaaralliseen viidakkoon. Totta vai tarua?

Joidenkin tutkijoiden mukaan miehen aivot joutuvat tunteita työstettäessä läpikäymään hankalampia prosesseja kuin naisen. Vain vihantunteet kulkevat miehillä aivojen pikatietä ja muut tunteet tekevät ylimääräisiä mutkia kärrypoluilla. Toisen runsaat ilmeet tai naisen itku voivat aiheuttaa miehellä jopa aivokipua ja voimattomuuden tunteen.

Onko tämä aivofaktaa vai taas yksi höpöväite miesten huonommuudesta tunteiden alueella?

Mark Gungorin näkemys miesten ja naisten aivoista:

Louann Brizendine: The Female Brain


Suomalaiset naiset  11

Suomalaisella naisturistilla on lyhyt tukka ja pään yli ristiin vedetty käsilaukun hihna, kuvailee virolainen radiojuontaja käsitystään meistä Marjo Näkin Hepoa Tallinnaan, kaksi vuotta kirjeenvaihtajana -kirjassa. Näkki on kiinnittänyt huomionsa samaan ilmiöön - ja lisää listaan jätti-t-paidan ja trikoot.

Tämä nauratti. Haaveilen usein ihan lyhyestä tukasta, sellaisesta pyyhkeellä kuivattavasta siilistä. Kukaan kampaaja ei ole viimeisen viiden vuoden aikana suostunut kynimään minua kunnolla. He kuuluvat varmaan miestenmiellyttämiskerhoon (ks. Cityn arkistot: naisella pitää olla pitkä tukka). Harrastan nimenomaan olan yli vedettyjä laukkuja ja kasseja, ns. postilaukkuja. Usein vielä kamalampaa tyyliä, eli reppua (vihreänruskeanharmaa tukeva malli). On vaan jotenkin mukavaa saada molemmat kädet pidettyä vapaina ja valmiina toimintaan (puheluun, maksamiseen, nopeaan liikkumiseen jne.).

Suomalaisilla on keskimäärin ohuehko tukka, joka harvenee niin miehillä kuin naisillakin jo noin 30-vuotiaana. Mitä ihmeen rotanhäntää suomalaisten naisten pitäisi kasvattaa? Lyhyt tukka ei välttämättä ole naisilla mikään statement (tyyliin vihaan miehiä), vaan käytännön sanelema juttu. Kuten tukevat kengät. (Joojoo, on Tallinnassakin mukulakivikadut ja naisilla piikkarit silti.)

Mitä mieltä olette? Onko ”tyypillisen” suomalaisen naisen habitus maailman epäseksikkäin?

Entä millaisia ovat suomalaiset miehet? Onko heillä kuohkea hyvin leikattu tukka ja kaupunki-uskottavat-vaatteet sekä siistit kengät?

Ansaitsemmeko me toisemme?

http://lib.kokkola.fi/wiirilinna/suomalainen%20nainen.htm


Seuraava