Bar-hopping

  • Nina Niskanen

Talvella on kurjaa kiertää illan aikana useissa eri baareissa. Tuulee, sataa ja räkä jäätyy poskeen. Taksilla on työlästä tehdä yhden shotin pit-stoppeja, joita lämpimällä kelillä on hauska tehdä hetken mielijohteesta. Ja meni taksilla minne vain, niin illalla se maksaa Helsingissä vähintään 10 euroa. Infernaalista blogiluomisen tuskaa kokiessani ja näiden ajatusten velloessa päädyin googlaamaan bar-hopping-termin. Ja mitä hauskaa Wikipediasta löytyikään!

Bar-hopping tunnetaan myös pub crawl-nimellä. (Termiä on muuten Oxford English Dictionaryn mukaan käytetty jo 1800-luvun lopulta/1900-luvun alusta.) Termin selitys on kutakuinkin: ”Yksi tai useampi ihminen juo useassa baarissa yhden illan aikana. Normaalisti baarista toiseen kuljetaan kävelemällä.” Yllättävää. Tämä ei ollut vielä hauska osuus.

Hauskaa oli löytää Wikipedian listaamat bar-hopping-variaatiot. (Mitä kaikke onkaan keksitty baarissa käymisen ympärille!) Henkilökohtainen suosikkini on Monopoly Board Pub Crawl, jossa baareja kierretään tietysti Monopoli-laudan ruutujen mukaan. Ja koska suomalaisen version kadut ovat Helsingistä, ideaa lienee pakko kokeilla. Tosin ehkä vasta lämpimämmällä säällä, jotta välttyy konkurssilta ja kuolioilta.

Muita variaatioita ovat esimerkiksi Australiassa järjestetty Joulupukki-teema (pukeudutaan Joulupukeiksi ja kierretään baareissa) ja ”sub crawl”, jossa kierretään metroasemien läheisyydessä olevia pubeja. Suomessa opiskelijat ovat erikoistuneet julkisten kulkuvälineiden reiteille suunnitelluille baarikierroksille. Esimerkkinä 79-impro, jossa kierretään bussilinja 79:n reitillä sijaitsevia juottoloita.

Suomi taitaa kuitenkin olla vielä hieman jälkijunassa pub crawlin kaupallistamisessa. Yllätyksenä ei varmaankaan tule, että pubien luvatussa maassa, Iso-Britanniassa, pub crawling on jo turismin muoto.

Ps. Huhun mukaan Helsingin keskustaan olisi lähiaikoina taas tulossa uusi yökerho, jonka lisätä hopping-listaan.

Kirjoitettaessa soi Lil' Kim - Big Momma Thang

2 kommenttia

Anonyymi

21.11.2010 17:07

Loistava kirjoitus, älyllisesti stimuloiva, mutta samalla myös viihdyttävä. Tässä postauksessa ei myöskään puhuta ikävästi ja epämiellyttävästi hoitoalan työasioista - tai muistakaan luottamuksellisluonteisista asioista. Itse nimittäin pidän varsin kyseenalaisena sitä, että esimerkiksi hoitoalan henkilökuntaan kuuluva kertoilee täällä työasioistaan ja kuvailee selvästi olevansa epätasapainoinen. En haluaisi joutua sellaisen ihmisen hoidettavaksi, joka nauraa ja itkee 5 sekunnin sisällä, tai joka tilittää blogissaan siitä, että kuinka joku asiakas/potilas on ihastunut häneen. Tällaiset ovat luottamuksellista tietoa, eikä niistä tulisi blogissa puhua. Mielestäni tällainen käyttäytyminen tulisi saattaa hänen esimiestensä tietoon, jotta asialle tulee loppu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

22.11.2010 20:23

Meillä on olemassa sellainen instituutio kuin Wasa by night (ja Hämeenkadun apro). Wasa by night on kaikille avoin häppeninki. Sitä on vaikea kuvailla ja vielä vaikeampi muistella - se on pakko itse kokea. Idea menee kutakuinkin niin, että tietyt soittoruokalat Vaasassa laativat edukkaan listan erilaisista juomista. Baarista saa leimakortin ja jokaista listalta ostettua juomaa vastaan leiman korttiin. Kun leimoja on tarpeheksi, saa erittäin upean t-paidan. Halpa keino mm. opiskelijalle uudistaa vaatekaappiaan lukukauden alussa. Hauskuus piilee siinä, että tähän häppeninkiin osallistuvia soittoruokaloita ei ole yksi tai kaksi torin ympäristössä. Voi niitä aikoja, oi niitä tuhlattuja euroja...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi