Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on venäjä.

Vappuna ihana loma Pietarissa  15

Ihanaa, että vihdoin mun viisumini on saanut käyttöä, sillä mulla on ollut nyt 2 vuotta peräkkäin vuoden viisumi. Tänä vuonna se oli melkein vuoden käyttämättä, koska ei ollut tarvetta mennä Venäjälle kun en ollut Antin kanssa. yksin en Pietarissa kyllä pärjäisi. siellä puhutaan tosi heikosti englantia.

Nyt sitten pääsin jo toista kertaa kuukauden sisällä nautiskelemaan ja olen saanut taas aivan ihania kokemuksia. yksi ikimuistoinen jälkeenpäin hauska juttu on kun jouduimme keskelle mellakkaa. Se oli samalla tosi pelottavaa, mutta niin mielenkiintoista että yritimme loppuun asrti kuvata vaikka meidätkin meinattiin jyrätä kun ihmiset juoksi ympäriinsä ja kaikki ketkä saatiin kiinni hakattiin ja vietiin isoon kalteriautoon mihin heitettiin roppakaupalla ihmisiä.

Ennen mellakkaa, tunnelma oli iloinen ja tässä onkin video Venäjän uutislähetyksestä mihin päästiin mukaan.

http://www.tv100.ru/news/peterburg-otmetil-pobedu-zenita-55555/

Oli ihanaa viettää romanttinen vappu rauhallisissa merkeissä muuten, sillä venäjällä ei vappua juhlita eikä örveltäjiä ole. Tietysti Zenitiä juhlittiin ja silloin oli kyllä pelottavaa liikkua kaupngilla. Muuten kävimme jokilaiva-ajelulla neva-joen ympärillä ja katsoimme historiallisia nähtävyyksiä. Syötiin ihanaa ruokaa. Nyt on ihana olo kun ei ole pahasta olosta tietoakaan ja juomisen sijaan on ihania tuliaisia Venäjältä ja kaikkein ehkä ihanin on minun uudet 3 paria kenkiä sekä Naomi Cambellin omalta vaatemallistolta Love Republicilta ostamani uusi upea mekko! Ja ehkä hienoimmat kumisaappaat ikinä meille molemmille :)


Kirje presidentti Haloselle  3

Heipsulivei Tarja,

Tiedän, että sinulla on tänään ja huomenna kova kiire sen Venäjän pressan Dimitrij Medvedevin kanssa, mutta halusin silti kirjoittaa sinulle juuri nyt, toivottavasi ehdit lukea kirjeeni.

Ensin vähän kehuja sulle: Oikein kiva veto, että sinä ja Pena tarjositte sille korkea-arvoiselle vieraalle raparperimehua ja ekologista karitsaa kahvikastikkeella eilen. Kiva myös, että toivot, että venäjänvieras saisi uida Itämeressä, ilman, että sitä sinivihreää levää on tiellä.

Mutta nyt asiaan: Luin monesta eri lehdestä, että sinä ja Dimitrij aiotte puhua lähinnä Itämeren tilasta kahden päivän vierailun ajan. Ihan kiva. Ehkä te puhutte maiden välisistä kiistoista lastensuojeluasioissa ja vanhustenhuollossakin. Ihan kiva homma sekin.

Mutta tiedätkö mikä olisi vielä kivempaa? Se, että sinä Suomen presidenttinä sanoisit sille Dimitrijille, että on yksikertaisesti törkeää, miten Venäjällä levitetään valheellista tietoa Suomesta. Voisit kertoa, että me suomalaiset emme arvosta Venäjällä asuvan dosentti Johan Bäckmanin artikkeleita venäläismediassa siitä, että Suomi on epähumaani maa, jossa venäläisiä lapsia ja vanhuksia vainotaan ja kohdellaan kaltoin. Voisit ehkä lisätä, ettei Suomi ole tällainen maa, ainakaan sen enempää kuin Venäjäkään, ja pyytää, että Venäjä lopettaisi perusteettoman ja valheellisen ”Suomi-vihan” lietsomisen.

Ja kun kerran olet päässyt vauhtiin, voisit kertoa sille Venäjän pressalle, että me suomalaiset olemme myös todella huolissamme homovainosta naapurimaassa. Venäjällä kun syrjintä ja viharikokset homoseksuaaleja vastaan eivät ole laissa kiellettyä. Rasistisesta ilmapiiristä hyvä esimerkki on Moskovan pormestari Luzkhov, joka on kuvaillut homoseksuaaleja satanisteiksi. Minusta tyyppi pitäisi erottaa heti ja tuomita sakkoihin, mutta siitä on ehkä turha vaahdota Venäjän presidentille.

Tiedän toki, että itäisessä Euroopassa homoja syrjitään ihan kympillä. Valkovenäjällä homoutta pidetään psyykkisenä sairautena, Puolassa eräs puoluejohtaja on kutsunut homoja pedofiileiksi ja Latviassa on laki, joka kieltää kouluja esittämässä samaa sukupuolta olevien suhteet positiivisessa valossa. Lisääkin esimerkkejä voin antaa, jos on tarvis. Halusin vaan kertoa sinulle mitä idässä tapahtuu, mutta ehkä tiesitkin sen jo, koska olethan sinä ollut Seta ry:n (seksuaalinen tasavertaisuus) puheenjohtaja.

Tarja kiltti, vaikka Itämeri on tositärkeä asia, niin ihan yhtä tärkeää olisi puhua venäläisestä vihasta, suomalaisia, homoja ja muitakin ryhmiä kohtaan. Kerro, että meillä Suomessakin on rasismia, mutta, että taistelemme sitä vastaan lakien avulla ja opettamalla lapsillemme suvaitsevuutta. Eikö Venäjäkin voisi tehdä niin?

Pyydän nöyrimmin, että puhut tästä asiasta Dimitrijille, vaikka samalla kun matkaatte paatissasi Itämerellä ja siemailette sitä suomalaista sidukkaa.

Lämmintä kesää ja työn iloa sinulle ja Penalle toivoopi Suomen kansalainen Sunniva :)

Ps. Tässä on sinulle tsemppivideo, josta saat sitä suomalaista sisua puhua vaikeista asioista: