Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on partneri.

Suojaako yksiavioisuus seksitaudeilta?  3

Monogaamisen parisuhteen ajatellaan suojaavan ihmisen seksuaaliterveyttä. Jos jollakulla on monta seksipartneria hän on varmaan auttamattomasti holtiton käytökseltään?

Ennakkoluulo moniavioisuutta kohtaan ei ole välttämättä kovin hyvin perusteltua. Monissa tutkimuksissa on huomattu ns. yksiavioisten petollisuus.

Yhdysvaltalaistutkimuksessa selvitettiin yksiavioisessa suhteessa elävien ja useamman seksipartnerin pitäjien seksikäyttäytymistä ja seksuaaliterveyttä. 556 ihmistä vastasi kyselyyn, jossa piti kertoa onko yksiavioinen vai ei, kuinka monta seksikumppania on ollut, käyttääkö kondomia eri suhteissa, miten usein käy sukupuolitautitesteissä, ja mitä tauteja on sairastanut.

Vastaajista noin kaksi kolmesta ilmoitti olevansa yksiavioisessa parisuhteessa ja noin kolmannes harrasti useampia seksisuhteita niin että kumppanit olivat näin yhdessä sopineet.

Monogaamisilla oli ollut vähemmän seksikumppaneita elämänsä aikana kuin ei-monogaamisilla. Useita (sovitusti samanaikaisia) seksikumppaneita pitävät käyttävät useammin kondomia sekä pääasiallisen seksikumppaninsa että muiden seksikumppaneidensa kanssa kuin yksiavioisessa parisuhteessa elävät. Moniavioiset käyvät yksiavioisia useammin sukupuolitautitesteissä, mutta heidän sairastavuutensa on suurin piirtein samalla tasolla yksiavioisten kanssa.

Yksiavioisista noin neljännes ilmoitti pettävänsä/ pettäneensä kumppaniaan. Suurin osa pettäjistä ei kertonut seksisuhteestaan vakikumppanilleen. Monogaamiset käyttävät monikumppaneisuutta harrastavia harvemmin kondomia.

Avoimesti ei-monogaamiset ottivat tässä tutkimuksessa yksiavioisia paremmin huomioon sekä oman että partnerinsa seksuaaliterveyden.

Kumpi ryhmä on vastuullisempi ja moraalisesti korkealla tasolla? Ei ainakaan muka-yksiavioinen sarjapettäjä, joka tyhmyyksissään jättää käyttämättä kondomia satunnaisen kumppaninsa kanssa. Jos haluat seksiä monen kanssa, kerro siitä rehellisesti kaikille seksikumppaneillesi.

J.K. Tässä moniavioisuus on ymmärretty seksuaalikäyttäytymisen muotona. Se ei siis viittaa siihen, että ihminen olisi naimisissa tai avoliitossa monen kumppanin kanssa.

Lehmiller, J.J. (2015), A Comparison of Sexual Health History and Practices Among Monogamous and Consensually Nonmonogamous Sexual Partners. Journal of Sexual Medicine, 12: 2022-2028. doi: 10.1111/jsm.12987


Haluttu partneri  4

Ihan turha tapella siitä onko hoikka vai pullea ihana. Nyt on saatu tieteellisesti varmistettu tulos oikeasta ihannepainosta. Miesten mielestä naisten optimi-BMI on 20,85. Tämä painon ja pituuden suhde on merkki hyvästä terveydestä ja hedelmällisyydestä. Kalifornian yliopisto on selvittänyt myös ihanteellisen vyötärö-lantio -suhteen ja se on 0.7, eli aika kapea vyötärö, kun monilla suomalaisilla naisilla massu on lannetta pulleampi. Kaiken tämän paljastaa Independentin artikkeli The scientific rules of attraction.

Miehet himoitsevat pitkäsäärisiä naisia, koska pitkät koivet takaavat yleensä vähän muhkeamman lantion, helpomman synnytyksen, pontevamman vauvan, vähemmän sydäntauteja, syöpää ja diabetesta sekä matalamman verenpaineen kuin lyhytkinttuisilla.

Naiset taas suosivat vähän lyhytjalkaisempia miehiä. Lyhyemmät jalat saavat miehen näyttämään lihaksikkaammalta ja miehekkäämmältä. Vantterareitinen mies ei vaapu huterasti paikasta toiseen. Naiset pitävät eniten miehistä, joiden jalat ja vartalo ovat samanmittaiset.

Ed Morrison Portsmouthin yliopistosta tutkii kasvojenilmeitä deiteillä. Morrison on huomannut, etteivät kauniit kasvot ole kauniit vain niiden piirteiden takia, vaan ihmiset pitävät tietynlaista ilmeikkyyttä viehättävänä.

Mistä tietää miellyttävänsä kumppaniehdokasta? Mitä viehättävämpi keskustelukumppani, sitä ilmeikkäämmät kasvot toisella on. Turha siis yrittää näyttää kamalan coolilta.