Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on tapaukset.

Kartettavat tapaukset  5

Tutkimusten mukaan parikymppiset aikuiset ovat kaikista herkimpiä kärsimään omista ja muiden mokista. Satunnaiset pikkumokat eivät estä parisuhteen muodostamista. Esteenä ovat potentiaalisen kumppanin ikävät luonteenpiirteet.

Ei-toivottuja ominaisuuksia ovat itserakkaus, karkeus, röyhkeys ja yleinen hankaluus.

Yhdessä opiskelijatutkimuksessa kartoitettiin vuorovaikutustyylejä ja etsittiin karmeimpia tapoja pilata hyvin alkanut suhde:

Passiivisuus
Ei ole mukana jutuissa, ei omaa omia mielipiteitä, ei innostu mistään, eikä keksi mitään mielenkiintoista keskusteltavaa.

Pitkäveteisyys
Kyllästyttävä kommunikointitapa: puhuu hitaasti ja pitää taukoja ennen kuin vastaa, rönsyilee liikaa puhuessaan ja kertoo mitättömiä yksityiskohtia, pyörittää samaa asiaa edestakaisin.

Poissaolevuus
Vuorovaikutus on vaikeaa. Keskustelu menee sivuraiteille, puhe on jutustelua. Poissaolevat eivät sano juuri mitään kenellekään, koska uskovat ettei ketään kiinnosta – ja ovat aivan oikeassa.

Heikko tunneilmaisu
Huono katsomaan silmiin, ilmeetön kasvoiltaan, monotoninen ääni.

Ikävystyttävät mielistelijät
Yrittävät liikaa ja valheellisesti olla hauskoja ja mukavia ja kivoja ja tehdä vaikutuksen muihin.

Vakavuus
Tosikot eivät juuri hymyile, ottavat asiat liian vakavasti ja suhtautuvat muihin kriittisesti.

Itsekeskeisyys
Keskittyvät vain itseensä, ongelmiinsa ja menneisyyteensä. Puhuvat liikaa itsestään ja maailman epäoikeudenmukaisuudesta. Ovat usein negatiivisia marmattajia.

Arkipäiväisyys
Puhuvat epäolennaisista asioista, ovat kiinnostuneita vain yhdestä ja samasta teemasta. Toistavat samoja vitsejä ja tarinoita jatkuvasti.

Lisäksi rakkauden tutkija Sol Gordon lisää kartettavien ominaisuuksien listalle kyvyttömyyden säilyttää salaisuuksia, itsensä vähättelyn ja kielteisistä puolista syyttelyn.

Paras tapa tehdä itsensä haluttavammaksi on hankkia oma elämä. Kiva, kiinnostava, persoonallinen, ystävällinen ja tyytyväinen ihminen, joka kehittää henkisiä ominaisuuksiaan, saa yleensä helposti seuraa.

Mark Learyn työryhmä, kirjassa Kaarina Määttä: Rakastumisen lumous.