Ilmiöt

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2011.
Seuraava

Haukut  4

Uusimmassa City-lehdessä on juttu netin anonyymeistä haukkujista.

Eräs blogini lukija otti asian esille maaliskuussa käyttäen nimitystä "hiekkaa vaginassa" -syndrooma. Kyse on tietenkin samasta asiasta.

Se on kerännyt hienosti kommentteja. Olen ylpeä, olivat kommentoijat sitten irkkaajia, vessakirjoittelijoita tai muita sekopäitä. Keep up the good work, fellows!

Jutun innoittamana haukun tässä pari asiaa randomisti - nimelläni.

Varoitus, sisältää yleistyksiä.

1. Uranaiset 50+. Pyöriikö maailma napanne ympärillä? Olette niin maailmaa nähneitä ja uraa luoneita, että Stockan kassaneidille sopii huutaa ja vittuilla, kun Alkon viiniä ei saa maksaa samalle kassalle (mitäs äänestitte konservatiivipuoluetta joka pitää huolen siitä, ettei jatkossakaan saa). Ja miksi sitä ääntä pitää narisuttaa? Foneetikkojen mukaan yritätte siten luoda uskottavuutta, sillä olette epävarmoja. Ja mistä se norsunvittuilme on tullut jäädäkseen? Onko vaginassanne todella hiekkaa? Miksi pitää leikata ah-niin-käytännöllinen tasa-arvoisen naisen lyhyt tukka, raidoittaa tai värjätä mustaksi?

2. Te urpot jotka seisoitte tänään liukuportaissa vasemmalla puolella, kun minulla oli kiire. Joojoo olen itsekin asunut maalla, se ei kelpaa syyksi. Ja pysähdyitte keskellä Asematunnelin sujuvasti eteenpäin soljuvaa ruuhkavirtaa aiheuttaen ketjukolarin. Yritättekö taistella jotenkin tätä tehoperseyhteiskuntaa vastaan? Ja miksi pitää kulkea kadulla rivissä kuuden hengen porukkanne kanssa niin, ettei kukaan pääse ohi? Itse asiassa olette samaa lössiä ykkösen kanssa. Jääkää eläkkeelle ja sen jälkeen koteihinne syömään pullamössöä ja pysykää siellä.

3. Te, jotka närkästyitte tästä tekstistä, sillä se osoittaa turhaa valittamista ja mustavalkoista maailmankuvaa (oh really?). Närkästyin juuri itsekin. Niin ja te nimimerkit hohhoijjaa ja metsien_mies, jotka kuulutte näihin ja kommentoitte Pasan ja Atpon Puhinapyhättöpuuh!-kolumniin, että kateellisten panettelua. Ettekö ymmärrä huumoria tai sarkasmia? No? Eikö? Tässä sitä tulee, perkele!

4. Niin ja sitten se vitun bussikuski, joka tänään heitti viattoman 13-vuotiaan pojan ulos bussista julkisesti nöyryytettynä argumentilla "ulos sen kaljas kanssa". Se oli energiajuomatölkki, pälli, ja miksi ei riittänyt, että viaton yksilö heitti tölkin bussista ulos? Se myöhästyi varmaan koulustakin! Istui ihan kiltisti paikallaan ja olisi varmasti vienyt tölkin roskiin tai palautukseen! Pitänee kirjoittaa Metron tekstaripalstalle.

Kyllä helpotti. Juon yhden (1) oluen.


Ilmasen viinan bileet  1

”Hei kameraneiti! Onks nää sellaset ilmasen viinan bileet vai mitkä?”
”No kyllähän täältä ainakin tota boolia saa…”
”Eli nää on ilmasen viinan bileet.”

Niin, kyllähän osa viinasta oli siellä ilmaista. Siis missä?

Hesari eli legendaarinen Helsinki Club avattiin vappuna uudestaan kolmen vuoden tauon jälkeen. Eilen juhlittiin avajaisia.

Kesän ajan Hesarilla bailataan perjantaisin ja lauantaisin. Jos kysyntää löytyy, syksyllä bileet saattavat jatkua myös viikolla. Ikäraja on 22 vuotta, ja ravintolapäällikkö lupaa, ettei juomissa ole kiskurihintoja (Aloite maltillisten hintojen puolesta tuli muuten ravintolapäällikön parturilta, joka oli valitellut kolmen Ville Vallattoman maksavan joissain paikoissa yhteensä lähes 30 euroa). Kuulostaa lupaavalta, vai mitä mieltä olette?

Parasta uus-vanhassa paikassa lienee kuitenkin luvattu musatarjonta. Sekoitus YK:lta, Playgroundista ja muista pienemmistä klubeista tuttua musaa yhdistettyinä tutumpiin hitteihin. DJ:ltä on kehotettu rohkeuteen soittaa muutakin kuin nrj:n top10-hittejä. Ainakin avajaisissa setti toimi.

Helsinki Club avattiin uudestaan. Kuva lattiasta.
Helsinki Club avattiin uudestaan. Kuva lattiasta.
Helsinki Club avattiin uudestaan.
Helsinki Club avattiin uudestaan.
Helsinki Club avattiin uudestaan.
Helsinki Club avattiin uudestaan.

Blogaus blogauksesta  3

Nyt on kuulkaa niin, että blogeissa määrä korvaa laadun. Mutta tämänhän te jo aikaanne seuraavina tiesitte.

Kerron silti lisää. Puhun tekstistä. Blogi on sitä kiinnostavampi, mitä

a) vähemmän siinä on tekstiä
b) vähemmän siinä on tekstiä tekstistä, esimerkiksi kirjallisuudesta (hyi)
c) enemmän siinä on kuvia
d) enemmän siinä on kuvia kirjoittajasta
e) enemmän siinä on anekdootteja.

Lempilaitteeni tehoyleistysvatkain muotoilee asian niin, että mitä paskempaa tekstiä, sitä parempi blogi.

Väitän myös, että neljällä viidestä blogien lukijasta puuttuu kokonaan sisälukutaito. Sillä tekstistähän ei koskaan voi lukea rivien välistä mitään. Teksti ei voi koskaan kikkailla tekstinä. Ironiaa ei ole olemassa. Satiirista puhumattakaan.

Noh, tekstitaitoa on opetettu lukioissa vasta viisi vuotta. Parannusta tiedossa jossain vaiheessa. Ehkä sitten vain lukion käyneille, sillä peruskoulusta nyt ei ainakaan jää mitään käteen.

Esimerkki: kun blogeja alkoi muutama vuosi sitten putkahdella, lehtien toimitukset siirsivät ensi töikseen kolumnejaan nettiin luettavaksi. Ikään kuin blogeina.

Eiväthän ne nyt millään toimi blogeina yhtä hyvin kuin printillä. Sama toisin päin.

Blogit pysyköön blogeina, tasoissa ollaan. On ihan yleisessä tiedossa, ettei blogien tarvitse olla sanataiteen tai journalismin hurraahuutoja. Mutta voitteko pliis lakata käyttämästä peräkkäisiä kysymysmerkkejä????? Myös huutomerkit ärsyttävät, mutta niihin alan jo tottua. Laitan tähän niitä vielä pari: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Loppuun päivän runo.


SK:n uudet tuulet

Merkittävä muutos, josta Sedu puhui jo alkuvuodesta, julkaistiin eilen. SK Ravintolat tiedotti, että Night People Group Oy on ostanut suurimman osa SK Entertainment Group Oy:n Suomen tytäryhtiöistä. Vaikka yrityksellä on uusi nimi, ja rahoittajien tuki, Night People Groupin taustalla olevat henkilöt ovat pitkälti SK:lta. Myös Sedu on mukana yhtenä omistajana.

Tällä järjestelyllä SK pääsi vetäytymään muutamilta pienemmiltä paikkakunnilta, joissa toiminta ei ollut kannattavaa. Samalla Turun liiketoiminnat myytiin paikalliselle johdolle ja sijoittajille.

Mitä uudistus sitten tuo mukanaan?

Aikaisemmin SK:n ongelma on tuntunut olevan yökerhojen liian hätäinen uudistaminen, nimienvaihdokset ja sitä kautta hienoinen uskottavuuden kariseminen.

Uuden konsernin brändejä ovat muun muassa Apollo, Tivoli ja The Tiger, joista kaksi ensimmäistä on viikonloppuisten ikuisuusjonojen perusteella mainioita konsepteja ainakin Helsingissä ja kolmannella on mitä upein sijainti.

Nyt luvassa on toimitusjohtaja Antti Raunion mukaan kasvun tavoittelun sijaan vanhojen paikkojen kehittämistä. Kuulostaa oikein lupaavalta, kunhan kehittäminen ei tarkoita vain maalipintojen ja nimikylttien vaihtoa.

Näin yökerhoista tykkäävänä kohderyhmän edustajana toivoisin siis, että uudistuksen myötä malttia tulee lisää. Vaikka yöelämä kaipaakin tasaisesti uusia paikkoja ja elävyyttä, on kiva, jos uusiin paikkoihin ehtii tottua. Muuten käy niin kuin Tanja Vienonen-Karpela-Saarela-Karpelan kohdalla, eli kukaan ei enää muista mikä nykyinen nimi olikaan, eikä ketään oikeastaan enää edes kiinnosta.

Ja PS. Pliis SK, älkää käyttäkö enää yhdenkään paikan sisustukseen eläinkuosia.


Easy Diet!  21

No nyt kauan odotettua laihdutushöpinää. Voin kertoa että laihduttaminen on helppoa! Kuulostaako typerältä. Kaikki ajattelee että no ei v*tussa ole. voin kertoa että kyllä se on. Kun välttää tiettyjä ruoka-aineita mitkä ei ole ihmiskehon kannalta tarpeellisia ja pitää määrän suosituksissa ei pääse lihoamaan, ellei ole kyseessä lääkityksen taisairauden aiheuttama syy.

Perustietoa minkä kaikki ovat varmasti kuulleet, mutta ei niinkään oppineet on vältä hiilihydraatteja jotka tulevat leivästä, riisistä, pastasta, nuudeleista, jne jne. Niitä on kuitenkin saatava, mutta oikea hiilihydraattien lähde tulee kasiviksista ja osa myös joidenkin lihojen mukana vähäisissä määrissä, mikä on riittävä ja oikea määrä ihmiselle.

Toinen väite voisi olla että liiku enemmän kuin syöt. Tästä olen erimieltä sillä vaikka liikkuisit hullunlailla niin on lähes mahdotonta kuluttaa enemmän kuin on syönyt ja kaikenlisäksi pitää kirjaa kaloreista kokoajan. Sitäpaitsi sakkoa tulee aina joku kerta ja sitten otetaan vain pakkia lähtöpisteeseen. Yhdistelmä on oltava kunnossa. ruoka ja liikunta. Olen monesti ollut vähän laiskemmalla tuulella ja laiminlyönyt minun liikkumistani, mutta olen syönyt oikein esim. kun olen kaksi kuukautta ollut liikunnan suhteen toimeton, niin en ole huomannut muutoksia kehossani. Sen sijaan jos söisin kaksi kuukautta miten sattuu ja liikkuisin vähän niin tulos olisi huomattavasti huonompi. Voitteko kuvitella että yhden palan suklaan syömisen jälkeen pitäisi kävellä 5 kilometriä, että se olisi kulutettu. Sokeri on ihmisen pahin vihollinen ja sitä pitää välttää täysin jos haluaa laihtua. Se imeytyy välittömästi ja on painonpudotuksen piru. Siksi itse jos juon esim. coca colaa juon sen zerona. Ei sokeria. Sitä en suosittele myöskään keinomakeutuksen takia jolla on huonoja sivuvaikutuksia sekä hampaille huono vaikutus, mutta mieluummin se harvoin kun sokeripommi. Mä en ole konkari karppaamisessa eli siinä elämäntyylissä missä vältetään hiilareita mutta tämä on hyvä paikka opiskella www.karppaus.info.

Eli siis kun sanoin että laihduttaminen on helppoa se pitää paikkaansa. Voit laihtua jos noudatat ohjeita etkä lisäile omia sääntöjä tai poikkeuksia ja oikeuksia tehdä muuten kuin kerrotaan. Jos noudatat sääntöjä mitä olet itsellesi laatinut mm. treenipäivät ja ruokavalio, et luisu etkä lusmuile niistä niin onnistut tavoitteessa. Voin kertoa että itse olen onnistunut kerran ja taas luisunut, mutta se tunne kun saavutin mitä halusin oli mitä mahtavin. Verrattavissa siihen että itsetunto kohenee kolminkertaiseksi ja kaikki tuntuu ihanalta ja upealta. Asenne muuttuu ja menestyt asenteen myötä paremmin mm. töissä, parisuhteessa, kotona jne..Mitä tahansa keksitkään. Jo kuukauden itsekuri ja kaikista omista lempiherkuista irti pääseminen on se kovin kynnys ja vanhat tavat mm.sipsipussi kun tulee lauantai action on äärimmäisen vaikeita. Mutta ne vaan pitää kovalla tahdolla korvata dipattaviin porkkanoihin ja ajatella että tuokin kovakuntoinen ja kroppainen mimmi/äijä telkkkarissa on käynyt vähintään saman läpi kuin minäkin nyt joudun. Joskus näytän yhtä hyvältä. Kaikki riippuu siis omasta panoksesta. Mikään ei ole ilmaista.

Loppuun otsikon mukainen neuvo. Easy diet. Kokonaan proteiinipainotteinen kuuri jota noudatat ohjeiden mukaan ja saat hyvän startin jonka jälkeen syöt lihaa ja kasviksia niin voila. Vierailkaa easydiet.fi niin siellä on ohjeet. Itseltä lähti viikossa ainakin 4 kiloa. Mutta vain tarkalla noudattamisella. Ei mitään ylimääräistä!


Spy Hard Extra!

Pääsiäisen juhlat.

Popkellari 23.4. Töissä käyvät Minna, 33, ja Kati, 34, olivat shokissa jytkystä. Siis siitä isosta.
Popkellari 23.4. Töissä käyvät Minna, 33, ja Kati, 34, olivat shokissa jytkystä. Siis siitä isosta.

Popkellari 23.4.
Töissä käyvät Minna, 33, ja Kati, 34, olivat shokissa jytkystä. Siis siitä isosta.

Popkellari 23.4. Kaverukset Otto, 21, Joonas, 24, ja Mark, 28, aikovat kreisibailata vappuna. Kansantauti on tarttunut poikiinkin.
Popkellari 23.4. Kaverukset Otto, 21, Joonas, 24, ja Mark, 28, aikovat kreisibailata vappuna. Kansantauti on tarttunut poikiinkin.

Popkellari 23.4.
Kaverukset Otto, 21, Joonas, 24, ja Mark, 28, aikovat kreisibailata vappuna. Kansantauti on tarttunut poikiinkin.

Simonkadun Herkku 23.4. ”Orja,” Jussi, 21, kuvaili työtään. Onkohan Jussi pyramidinrakennustyömaalla?
Simonkadun Herkku 23.4. ”Orja,” Jussi, 21, kuvaili työtään. Onkohan Jussi pyramidinrakennustyömaalla?

Simonkadun Herkku 23.4.
”Orja,” Jussi, 21, kuvaili työtään. Onkohan Jussi pyramidinrakennustyömaalla?

Simonkadun Herkku 23.4. Töissä käyvä Matias, 22. Matias tarkoittaa jumalan lahjaa, ja Matias todella näyttää jumalan lahjalta naisille.
Simonkadun Herkku 23.4. Töissä käyvä Matias, 22. Matias tarkoittaa jumalan lahjaa, ja Matias todella näyttää jumalan lahjalta naisille.

Simonkadun Herkku 23.4.
Töissä käyvä Matias, 22. Matias tarkoittaa jumalan lahjaa, ja Matias todella näyttää jumalan lahjalta naisille.

Simonkadun Herkku 23.4. Pariskunta Otso, 19, ja Mariia, 18. Nuori lempi näyttää hyvältä.
Simonkadun Herkku 23.4. Pariskunta Otso, 19, ja Mariia, 18. Nuori lempi näyttää hyvältä.

Simonkadun Herkku 23.4.
Pariskunta Otso, 19, ja Mariia, 18. Nuori lempi näyttää hyvältä.

Simonkadun Herkku 23.4. Tiia, 19, Robin, 18, ja Essi, 19. Kolmin aina kaunihimpi.
Simonkadun Herkku 23.4. Tiia, 19, Robin, 18, ja Essi, 19. Kolmin aina kaunihimpi.

Tiia, 19, Robin, 18, ja Essi, 19. Kolmin aina kaunihimpi.

Simonkadun Herkku 23.4. Metallimies Miika, 23, kuuntelee heavy metallia.
Simonkadun Herkku 23.4. Metallimies Miika, 23, kuuntelee heavy metallia.

Simonkadun Herkku 23.4.
Metallimies Miika, 23, kuuntelee heavy metallia.

Simonkadun Herkku 23.4. Sairaanhoitaja Cristina, 20. Tässä ei olekaan mikään Nurse Betty.
Simonkadun Herkku 23.4. Sairaanhoitaja Cristina, 20. Tässä ei olekaan mikään Nurse Betty.

Simonkadun Herkku 23.4.
Sairaanhoitaja Cristina, 20. Tässä ei olekaan mikään Nurse Betty.

Simonkadun Herkku 23.4. ”Miehet ovat paremman näköisiä siellä,” Mikaela, 20, on au pairina Tukholmassa. Ainahan se ruoho on aidan toisella puolella vihreämpää.
Simonkadun Herkku 23.4. ”Miehet ovat paremman näköisiä siellä,” Mikaela, 20, on au pairina Tukholmassa. Ainahan se ruoho on aidan toisella puolella vihreämpää.

Simonkadun Herkku 23.4.
”Miehet ovat paremman näköisiä siellä,” Mikaela, 20, on au pairina Tukholmassa. Ainahan se ruoho on aidan toisella puolella vihreämpää.

Simonkadun Herkku 23.4. Tanssiopettaja Sallan, 21, mielestä baari ei ole hyvä paikka iskeä. Iskuryhmät huomio!
Simonkadun Herkku 23.4. Tanssiopettaja Sallan, 21, mielestä baari ei ole hyvä paikka iskeä. Iskuryhmät huomio!

Simonkadun Herkku 23.4.
Tanssiopettaja Sallan, 21, mielestä baari ei ole hyvä paikka iskeä. Iskuryhmät huomio!


Seuraava