Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on osullivan.

Itsevarma raketti  2

Snooker-pöydillä nähtiin menneellä viikolla yksi huikeimmista lyöntisarjoista hetkeen. Englantilainen Ronnie O’Sullivan nimittäin teki täydellisen 147 pisteen lyöntisarjan eli breikin. Kyseinen maksimibreikkin oli 34-vuotiaan O'Sullivanin kymmenes, ja tällä määrällä hän nousi kaikkien aikojen tilaston kärkeen ohi Stephen Hendryn.

Itse ennätyksessä ei ollut periaatteessa mitään erikoista tai yllättävää, vaan tavassa miten se syntyi. O'Sullivan nimittäin osoitti, että muut tekevät mitä he osaavat, Ronnie mitä hän haluaa. O'Sullivan hämmensi 12bet.com World Openin yleisöä, tuomaria ja vastustajaansa Mark Kingiä yksinkertaisesti kysymällä kesken lyöntivuoronsa, että onko maksimituloksesta rahapalkintoa tulossa. Eikä tämä melko ylimielinen kommentti tullut missään viimeisten väripallojen kohdalla vaan ensimmäisen punainen-musta -yhdistelmän jälkeen. Pöydällä piti siis lyödä vielä 34 lähes täydellistä lyöntiä perätysten. Tuo, jos joku on itseluottamusta.

Ottelun tuomari kävi kysymässä rahapalkinnosta O'Sullivanin samalla tyhjentäessä pöytää omalla nopealla vauhdillaan. Rahapalkintoa ei ollut, O'Sullivan putsasi pöydän viimeistä mustaa vaille ja kävi kättelemässä vastustajansa Kingin. Onneksi tuomari sai "The Rocket" O'Sullivanin palaamaan pöydälle viimeistelemään sen maksimituloksenkin.

Tässä vielä YouTuben pätkä tyhjennyksestä: linkki.


Vanha herra kuittasi

Olin lauantaina Turku-hallissa todistamassa suomalaisten menestyshulluutta. Lähes 12 000 katsojaa saivat aikaan paikoitellen melko korvia huumaavan metelin. Hätäisimmät toimittajat ehtivät seuraavan päivän lehdissä vertaamaan meininkiä jopa Rion karnevaaleihin.

Vertaus brasilialaisten ykköskarkeloihin on vahvasti liioiteltu ja aika kaukaa haettu. Mutta mikään ei taida poistaa sitä faktaa, että SM-liigakauden paras yleisö tuntuu löytyvän aina niiltä paikkakunnilta, joissa pelataan finaaleja. Esimerkiksi näin kävi vuonna 2006 Porissa, viime vuonna Jyväskylässä ja tällä kaudella Turussa.

Sheffieldissä pelataan parhaillaan kovia pelejä, kun Snookerin MM-kisoissa on jäljellä enää kahdeksan parasta keppimiestä. Kolminkertainen maailmanmestari Ronnie O’Sullivan on pelannut jälleen vakuuttavaa peliä, mutta kovimmasta suorituksesta on vastannut tähän mennessä 52-vuotias Steve Davis. Vihreän veran pelikenttiä 1980-luvulla kuuden mestaruuden arvoisesti hallinnut Davis ylsi vanhoilla päivillään ehkä upeimpaan voittoonsa, kun hän tiputti hallitsevan maailmanmestarin John Higginsin jatkosta. Ja millaisella pelillä! Katsokaa vaikka tästä ratkaisevan freimin huikeaa loppua. linkki YouTubeen