Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on esitanssija.

Maksetut miehet ja naiset  13

Pari viikkoa takaperin olin uuden klubi-illan avajaisissa. Informaatioarvo nolla, tiedetään. Juttu tuleekin tässä. Satuin nimittäin törmäämään tyyppeihin, jotka paljastivat olevansa maksettuja bilettäjiä. Klubin vetäjä halusi taata menon, ja oli kutsunut paikalle henkilöitä, joille maksoi bailaamisesta.

Maksetut bilettäjät eivät siis (ainakaan tässä tapauksessa) olleet varsinaisia esitanssijoita, eivätkä promo-tyyppejä. Muiden asiakkaiden on tarkoitus luulla heitä tavallisiksi kanssabailaajiksi, ja innostua heidän nostattamastaan bilefiiliksestä.

Etenkin Jenkeissä on melko yleistä maksaa supertähdille vierailusta bileissä, jolloin kemut saavat välittömästi lisää julkisuusarvoa. Esimerkiksi Paris Hilton peri E!Online-nettisivuston mukaan nosteessa ollessaan, vuonna, 2005, 20 minuutin vierailusta juhlissa peräti 200 000 dollarin palkkion. Julkkikset eivät kuitenkaan ole takaamassa hyvää meininkiä, ja palkkiot ovat tietysti Ameriikan malliin aivan älyttömiä.

Ajatus maksetuista tunnelmankohottajista on mielenkiintoinen, mutta lieneekö toimiva. Kaikkihan kuitenkin tietävät, ettei meno paranen muutamasta pogoilijasta, jos tunnelma on muuten kuin hautausmaalla.

Miten on, lähtisitkö bailaamaan maksua vastaan? Kuka kieltäytyisi? Kuulostaako bailaajista maksaminen hullulta?

Graffitti erään Pohjois-Italialaisen talon seinässä.
Graffitti erään Pohjois-Italialaisen talon seinässä.
Graffitti erään Pohjois-Italialaisen talon seinässä.
Graffitti erään Pohjois-Italialaisen talon seinässä.