Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on menekki.

Varatun miehen himo  9

Kaikki hyvät miehet on jo viety! uskovat sinkkunaiset ja vokottelevat muiden miehiä? Psykologit Jessica Parker ja Melissa Burkley Oklahoman valtionyliopistosta testasivat sinkkujen ja varattujen suosion.

Koehenkilöiksi pyydettiin varattuja ja sinkkuja naisia ja miehiä. Kaikille naisille näytettiin kuva samasta miehestä - ja miehille kuva samasta naisesta. Puolelle sanottiin kuvan henkilön olevan naimisissa ja toisille hänen olevan vapaa. Kuinka kävi?

Poika- ja aviomiehet olivat ylipäätään paljon kiinnostuneempia aloittamaan suhteen kuvan naisen kanssa kuin naiset kuvan miehen kanssa. Miehet kuitenkin kiinnostuivat naisesta enemmän kun kuulivat hänen olevan vapaa.

Naimisissa olevat naiset eivät halunneet varattua miestä, mutta heitä kiinnosti jonkin verran poikamies. Mutta sinkkunaiset! Kun kuvan miehen sanottiin olevan naimisissa, iski neiteihin himo saada mies itselleen. Eli sama äijä sinkkuna ei kiinnostanut juurikaan, mutta aviomiehenä alkoi kelvata.

Tutkijat tulkitsivat tulosten johtuvan sinkkunaisten halusta saada sitoutumaan ja vastuuseen kykenevä mies. Jos joku toinen nainen on kelpuuttanut miehen, ei hänessä ole suurempaa vikaa. Naimisissa olevat naiset taas kunnioittivat parisuhdetta, eivätkä halunneet rikkoa muiden avioliittoja. Toisaalta sinkkumies edusti heille ”vapautta” ja mahdollisuutta kiellettyyn hedelmään.

Yhdysvalloissa sinkkunaisten muiden miesten nappailu lisääntyi vuosituhannen vaihteessa ja kommentaattorit ovat etsineet syytä varattujen miesten menekkiin. Yksi suosittu selitys on uranaisten kiireet. Heillä ei ole aikaa liian vaativille sinkkumiehille, jotka pyörivät nurkissa kaiket illat, vaan menestyvät mimmit kaipaavat menestyvän perheenisän laatuaikaa, ajoittaista pistäytymistä rakastajattaren luona tai yhteisiä ”työmatkoja”. USA:ssa on myös sinkkunaisten ylitarjonta.

Psykologit eivät halunneet tuomita sinkkunaisia kaikista pahimmiksi, vaan lisäsivät miesten yleisesti olevan halukkaampia rikkomaan toisten avioliitot, jos sattuvat rakastumaan varattuun naiseen.