Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on naisellinen.

Naisellisen ulkonäön ihailu hiipuu iän myötä  1

Miehet arvostavat kauniita naisia. Erityisen ihanina pidetään naisellisen näköisiä naisia, joilla on pieni leuka, täyteläiset huulet ja pyöreät silmät. Nämä ominaisuudet kertovat korkeasta estrogeenitasosta, ja antavat viitteitä hyvästä hedelmällisyydestä.

Aiemman tutkimuksen valossa tiedetään, että varsinkin nuoret miehet arvostavat naisessa eniten mahdollisimman feminiinisiä kasvonpiirteitä ja kaihtavat maskuliinisia ominaisuuksia. Miehet joilla on korkea testosteronitaso ja kovat seksuaaliset halut, arvostavat kaikissa ikäluokissa naisellisen näköisiä naisia.

Suuressa kansainvälisessä tutkimuksessa haluttiin testata miesten iän vaikutusta naiskauneuden ihailuun. Hellittävätkö himot vai pitääkö vanhenevien miesten kärsiä vieressä, kun nuoret komistukset vievät kauniit naiset?

2 125 iältään 17-73 -vuotiasta heteromiestä pääsi arvioimaan tietokoneella manipuloituja naiskasvoja. Naisia muuteltiin enemmän tai vähemmän naisellisen näköiseksi ja miehet valitsivat heitä viehättävät kasvot.

Feminiinisten kasvojen preferointi heikkeni iän mukana, mutta vasta lähempänä keski-ikää. Kaikista eniten naisellisia kasvoja ihailivat noin 30-vuotiaat miehet, ja kaikista vähiten noin 70-vuotiaat miehet.

Iän mukaan vaihteleva feminiinisyyden arvostus oli riippumatonta tutkittavan kotimaasta, sosioekonomisesta asemasta, seksuaalisesta avoimuudesta tai terveydestä.

Tutkijat arvelevat miesten makuerojen johtuvan testosteronitasosta. Yleensä testosteronitaso on korkealla parhaassa lapsentekoiässä olevilla miehillä.

Naisellisimpien naisten ihailun laantuminen iän myötä saattaa olla eduksi keski-ikäisille ja sitä vanhemmille miehille. Naisten muiden ominaisuuksien arvostaminen tuo enemmän kosiskelumahdollisuuksia miehille, jotka eivät enää itse pysty taistelemaan viehättävimpien naisten suosiosta. Toisaalta tämä tieto tuo ehkä miehillekin paineita löytää sopiva hedelmällinen ja kaunis nainen ajoissa, eikä vasta sitten kun on liian myöhäistä.

Urszula M. Marcinkowska, Barnaby J. Dixson, Mikhail V. Kozlov, Markus J. Rantala: Men´s Preferences for Female Facial Femininity Decline With Age. The Journals of Gerontology 28.7.2015.


Pehmomiehet porskuttavat  10

Suomalaisnaisilla on poikkeuksellinen miesmaku. Muissa maissa naiset arvostavat maskuliinisia testosteronia tihkuvia miehiä. Suomessa suositaan naismaisia, huolehtivia miehiä.

Kansainvälinen tutkimusryhmä tutki lähes 3000 hengen otoksella naisten miesmakua 13 maassa. Suomesta tutkimukseen osallistuivat akatemiatutkija Markus Rantala ja tohtorikoulutettava Ursula Marcinkowska.

Kaikissa maissa naiset suosivat miehiä, joiden stressihormonitasot olivat matalat. Sen sijaan miesten testosteronin määrä ei yksiselitteisesti vaikuttanut kaikkiin naisiin samalla tavalla.

Markus Rantalan mukaan Suomen korkea hyvinvoinnin taso selittää mieltymystä naisellisiin miehiin. Maissa joissa terveydenhuollon taso on huono, arvostetaan eniten korkeasta testosteronitasosta kertovia kasvonpiirteitä.

Rantala uskoo, että maantieteellisten kauneusihanne-erojen taustalta löytyy biologinen pohja.

Suomalaiset miehekkäät miehet, oletteko huomanneet, että parisuhteen solmiminen olisi vaikeaa? Feminiiniset miehet, oletteko naisten suosiossa? Onko teillä lapsia?

Pehmomiehet, millainen on terveytenne? Ovatko lapsenne pysyneet terveinä? Oletteko hyviä urheilussa?

Kertokaa, sillä tämä on todella mielenkiintoinen löydös.

http://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/mediatiedotteet/Sivut/suomalaiset-naiset-suosivat-naisellisempia-miehia-kuin-naiset-muualla-maailmassa.aspx


Määräilevät naiset  23

Naiset haluavat olla kaikessa yhtä hyviä tai parempia kuin miehet.

Matikassa tai digiboksin asennuksessa ei tarvitse esittää ääliötä, mutta hyökkäys joka tantereella ahdistaa monia miehiä. Mies on viritetty vastaamaan aggressioon aggressiolla. Ovela nainen saa tahtonsa läpi pehmein keinoin. Naisellinen nainen pyrkii win-win -tilanteeseen.

Miksi ängetä joka asiassa miehen tontille? Nainen kärsii itse siitä, jos ei anna miehen kantaa matkalaukkua, avata ovea tai vaihtaa autonrenkaita.

Psykologi Tony Dunderfelt epäilee nykynaisen kärsivän paniikinomaisen itsenäisyyden saavuttamisen -syndroomasta (PISS). Nainen on kova pärjätäkseen työelämässä. Sama komento jatkuu kotona.

Tangoon tarvitaan kaksi. Parisuhteessa pomottava nainen ajaa miehen nurkkaan. Nainen ei voi saada vahvaa maskuliinista miestä, jos samaan aikaan kyykyttää kumppania kybällä.

Miehet valittavat, etteivät naiset ole enää naisellisia. Naiset eivät arvosta naisellista naista. Äidit opettavat tyttäriään pärjäämään itse ja yksin.

Naisen komentelu on merkki epätoivosta. Ei nainen oikeasti halua olla pirttihirmu. Luulisin. Olen kuullut monen miehen ihmettelevän, mitä nainen oikein haluaa? Vaikka kuinka yrittää, ei mikään riitä. Määräilevä nainen ei ehkä itsekään tiedä, mitä haluaa. Tai sen selittäminen suoraviivaiselle ihmiselle (miehelle) on vaikeaa.

Miksi miehen pitäisi kotona totella naista kaikessa? Mies on paljon onnellisempi, jos tekee asiat omalla tavallaan. Ehkä jopa kumppani on aiempaa tyytyväisempi. On helpompi olla itsevarman ihmisen kanssa. Sellaisen joka osaa laittaa rajoja.

Ei kenenkään miehen tai naisen tarvitse sietää kohtuutonta käytöstä.

Jatkuva päteminen tekee naisesta kireän ja miehestä katkeran. Tutkimusten mukaan miehen hiki rauhoittaa naista (http://tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=1351). Käperry äijän kainaloon ja rentoudu.

Ja tanssissa: anna miehen viedä, muuten seuraa rumannäköistä painia.