Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on symmetria.

Tanssi mies tanssi!  9

Päivän netti-Hesari julkisti Northumbrian yliopiston tulokset hurmaustutkimuksista. Britit väittävät löytäneensä keinon valloittaa nainen tanssilattialla.

Miehen pitää tehdä erilaisia vapautuneita liikkeitä tanssiessaan. Naiset kiinnittävät huomionsa etenkin miehen ylävartaloon: torsoon, niskaan ja päähän. BBC näytti tutkimuksen animaatioversion hyvästä ja huonosta tanssijasta. Käy katsomassa mallia:

http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-11223473

Tanssit tsiigattuani tuli heti mieleen pahin ero kahden tanssijan välillä: eka, eli hyvä tanssija, käyttää kehoa aika vapautuneesti, iloisesti ja itsevarmasti; huono tanssija vaikuttaa ahdistuneelta, estyneeltä, pelokkaalta ja kaikin tavoin anteeksipyytävältä. Kaikissa muissa hurmaustutkimuksissa on tullut ilmi, että naiset hakevat itsevarmaa kumppania, eli tanssitulos ei ole mikään yllätys.

Tutkijat kuulemma väittivät, että heidän tanssihurmaustestinsä olisi ainoa laatuaan historiassa. No väite on ihan höpöä, sillä olen lukenut vastaavia tutkimustuloksia aiemminkin.

Miesten tanssin iskuansioita on tutkittu esimerkiksi Rutgersin ja Washingtonin yliopistoissa (Nature 438/ 2005). Yhdessä tutkimuksessa äijät pantiin valkoiset haalarit päällä joraamaan ja naiset saivat pistää kundit paremmuusjärkkään. Kasvot eivät näkyneet, eivätkä tarkemmat vartalon muodot. Naiset onnistuivat suosimaan miehiä, jotka olivat oikeasti paremmassa fyysisessä kunnossa, harteikkaita, lihaksittaita, terveitä ja symmetrisiä. Symmetria on merkki hyvästä perimästä.

Älkää siis vaappuko miten sattuu siellä dancefloorilla ja kiinnittäkää huomionne ennemmin taidokkaisiin ylävartalon liikkeisiin kuin jalkojen vispaamiseen.