Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on valheenpaljastuskone.

Seksivalheet  4

Sukupuoliroolit ovat väljentyneet monessa asiassa. Naiset ajavat ylinopeutta. Miehet laittavat ruokaa.

Yksi ero pysyy. Naiset eivät harrasta seksiä, eivät ainakaan nuorena, tai monen kanssa, jos heiltä kysytään. Paitsi jos nainen kytketään valheenpaljastuskoneeseen.

Sama seksistä valehtelu vaivaa myös miehiä, mutta toiseen suuntaan. Miehet keksivät itselleen lisää seksikokemuksia ja partnereita. Pseudokumppanit katoavat, kun miehet joutuvat valheenpaljastuskoneeseen.

Ohion yliopiston psykologian professorin johtamassa tutkimuksessa nuoret hetero-naiset ja -miehet vastailivat laajaan kyselyyn, jossa heidän piti kertoa, minkä tyyppiseen toimintaan he olivat osallistuneet aiemmin.

Kyselyssä udeltiin vastaajan seksielämästä ja erilaisista toiminnoista ja harrastuksista, joita yleensä pidetään joko miehisinä tai naismaisina.

Sekä naiset että miehet paljastivat aika estottomasti harrastaneensa (ihmisten mielestä) toiselle sukupuolelle tyypillisempää toimintaa, kuten runoja ja painosta valehtelua (”naismaista”) tai renkaidenvaihtoa ja likaisten vaatteiden pitämistä (”miesmäistä”).

Sen sijaan seksistä valehtelivat kaikki.

Tutkittavia ei tosiasiassa kytketty oikeaan valheenpaljastuskoneeseen, mutta luulo valheen paljastumisesta sai miehet ja naiset korjaamaan seksihistoriaansa ja kumppanilukemaa. Keskimäärin miehet olivat lisänneet elämäänsä yhden seksipartnerin ja naiset ”unohtaneet” yhden.

Tutkimuksen johtaja professori Terri Fisher kehottaa suhtautumaan seksitutkimusten tuloksiin kriittisesti. Jostakin syystä seksi näyttää olevan sinnikkäimpiä vanhoillisuuden linnakkeita. Jonkunhan kanssa ne heteromiehet ovat sitä seksiä harrastaneet.

Ovatko suomalaiset vapaamielisempiä, vai pitääkö naisen esittää kainoa?

IS:n jutussa on aiheesta ihan mielenkiintoista spekulaatiota: http://www.iltasanomat.fi/seksi-parisuhde/art-1288374265974.html

Oma juttuni kumppaneista ja muusta seksiin liittyvästä: http://www.city.fi/suhteet/seksin+numerologia/3329

http://www.science20.com/news_articles/psychology_students_lie_about_sex_match_gender_expectations-113255

Monte Morin, Chicago Tribune/ Los Angeles Times 29.5.2013