Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on mestari.

Bissemestari

Olen kerran kokeillut oluen oikeaoppista laskemista tuoppiin. Sain selvät ohjeet lasin kallistuskulmasta ja siitä, miten ja millä nopeudella hanaa pitää vääntää auki ja kiinni. Ohjeet valuivat kuitenkin hukkaan kuin hanaolut siinä vaiheessa kun ratkaiseva sulkemisliike olisi pitänyt tehdä. Oikeaoppisesta vaahdonmäärästä ei tässä kohtaa edes tarvitse puhua. Minusta ei siis liene Suomen Olutmestariksi vielä muutamaan vuoteen.

Vaaleaa ja tummaa bisseä.
Vaaleaa ja tummaa bisseä.

Järjestyksessään kolmanteen Suomen Olutmestari-kilpailuun ovat voineet ilmoittautua oluttarjoilun ammattilaiset kaikista suomalaisista ravintoloista. Voittaja valikoituu alla olevan listan henkilöistä keskiviikkona 13.10. Ahjossa. Samainen päivä on muuten sekä Suomalaisen oluen päivä että kisan toisen järjestäjän, Sinebrychoffin, syntymäpäivä. Bissefirma on jo 191-vuotias.

Finalistit ovat:
Sampo Järvi, Old Bank, Turku
Harri Keko, Rafla, Helsinki
Joonas Koivisto, Gastropub Nordic, Tampere
Juha Kylä-Kaila, Panimoravintola Koulu, Turku
Päivi Leppänen, Imatran Valtionhotellin LinnaSali, Imatra
Jani Mikkonen, Gastropub Tuulensuu, Tampere
Veera Pastinen, Black Door, Helsinki
Pasi Susipuro, Oluthuone Kaisla, Helsinki
Ville Turunen, Teerenpeli, Turku
Timo Vallo, Public House Selvä Pyy, Äkäslompolo

Tuomariston mielenkiintoisin jäsen on kellarimunkki isä Andreas Valamon luostarista. Viinien jälkeen isä Andreas on kohdistanut kiinnostuksensa bisseen. Tuloksena on Valamon luostariolut, jota on joissain lähteissä arveltu maailman ensimmäiseksi ortodoksiluostariolueksi.

Suomen Olutmestarin tulee hallita alan tieto ja erilaisten oluttyyppien tarjoilu sekä suosittelu. Olutmestarilla täytyy myös olla omaperäinen tyyli. Voittaja pääsee edustamaan Suomea Lontoossa 28.10. järjestettävään Stella Artois World Draught Master-kilpailuun.