Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on maksimipuristusvoima.

Purista kovempaa  7

Miten löytää hyvän kumppanin? Tee kättelytesti. Hyvä kättelijä on pitkään kestävä partneri.

Lapsena opetettiin, että hyvät tyypit kättelevät reippaasti ja katsovat silmiin. Tehokas kädenpuristus on merkki ryhdistä ja kyvykkyydestä ja silmiin katsominen viestii rehellisyydestä.

Nyt on tieteellisesti todistettu, että kädenpuristuksen terhakkuus ennustaa pitkää ikää.

Isossa brittiyliopistojen yhteisprojektissa tutkittiin vanhoja ihmisiä. Kädenpuristus, kävelyvauhti, tasapaino ja tuolista nouseminen testattiin. Radikaalein ennustusvoima (tulevien päivien pituudesta ja jaksamisesta) oli kädenpuristuksella. Ihan sama, mikä terveys muuten on, mutta jos ei jaksa kätellä kunnolla, ei hyvältä näytä.

http://www.bbc.co.uk/news/health-11261149

Yksi tutkijoista, Southamptonin yliopiston professori Sayer vihjasi puristusvoiman kertovan jotakin myös nuorten terveydestä.

Onko kyse fyysisestä maksimipuristusvoimasta vai liittyykö kättelyyn muutakin? Kättelytilanteessa pitää olla kiinnostunut toisesta osapuolesta ja hallita samanaikaisesti monta asiaa: puristaa luontevasti, reippaasti, koko kämmenellä, sopivan aikaa toista, katsoa silmiin, kertoa oma nimensä tai keksiä jotakin järkevää sanottavaa, jos ollaan tavattu jo aiemmin. Siis olla spontaanin itsevarma ja rento samaan aikaan.

Aika moni hätääntyy kättelystä. Käsi hikoaa, sitä alkaa työntää selän taakse, yrittää pyyhkiä housuihin. Pelokas kättelijä pälyilee lattiaan ja nurkkiin, alkaa hoippua ja ojentaa velton tassunsa haluttomasti. Nihkeä alaspäin vajoava nyhjäke tuntuu toisesta epämiellyttävältä, ehkä säälittävältä.

Ehkä kättely kuvastaa yleisempää suhtautumista itseen, muihin ja elämään. Millainen itseluottamus on, suhtautuuko muihin positiivisesti ja luottamuksella, hallitseeko mielensä ja kehonsa hyvin...

Tässäkin asiassa rento kaunis ylivertainen ”suoritus” on helpon, kevyen ja täydellisen näköinen.