Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on parittelukumppani.

Ihannekumppani  27

Parhaan parittelukumppanin etsintä on ohjelmoitu aivoihin, väittää evoluutiopsykologi David Buss. Bussin tutkimukset 37 eri maasta voi tiivistää seuraavasti: naiset hakevat vaurautta ja turvallisuutta - ja itseään vähintään 10 cm pidempää ja 3,5 vuotta vanhempaa miestä. Miesten toivomat ominaisuudet ovat voimakkaita visuaalisia merkkejä naisen hedelmällisyydestä: nuori, kaunis, eloisa.

Pittsburgin ja Kalifornian yliopistojen tutkimukset osoittavat, että voimakas vyötärö-lantio -suhde (paljon estrogeeniä) ennustaa kognitiivisia kykyjä: kurvikkaat naiset ja heidän lapsensa menestyvät älytesteissä parhaiten.

Kaarina Määtän Rakastumisen lumous -kirjan mukaan toiveet kumppanin henkisistä ominaisuuksista vaihtelevat jonkin verran ajasta ja kulttuurista toiseen. Tietyt persoonallisuuspiirteet näyttävät olevan globaalisti arvostettuja. 33 maan tutkimukseen osallistui 10 000 ihmistä kaikista maanosista. Heidän piti laittaa 18 ominaisuutta paremmuusjärjestykseen. Sekä naiset että miehet arvostavat kaikkialla eniten keskinäistä rakkautta ja miellyttävyyttä. Tärkeitä asioita ovat myös luotettavuus ja tasapainoisuus. Vähiten tärkeää oli samanlainen poliittinen tausta.

Parin tärkeimmät henkilökohtaiset ominaisuudet ovat viehättävä olemus ja itsestä huolehtiminen, sosiaalinen kyvykkyys (sosiaalisuus, ystävällisyys ja vapautuneisuus) sekä älykkyys ja tietäväisyys.

Tunne-elämän ominaisuuksilta ja käytöstavoilta toivotaan, että kumppani voi tuntea itsensä rakastetuksi ja pidetyksi, saa ymmärrystä, huolenpitoa ja tukea, voi tuntea itsensä arvostetuksi ja hyväksytyksi, saa kokea fyysistä läheisyyttä (halit, suukot, kosketukset) ja saa tyydyttää seksuaaliset tarpeensa. Lisäksi parisuhteessa halutaan kokea turvallisuutta (voi luottaa toisen sitoutumiseen ja yhteiseen tulevaisuuteen) - myös vaikeina aikoina - ja kumppanin toivotaan pystyvän rakentamaan elämää eteenpäin (halu suunnitella, asettaa tavoitteita jne.).

Arkielämässä parilta toivotaan kykyä ja halua osallistua säännöllisesti päivittäisiin rutiineihin ja kotitöihin, taloudesta ja toimeentulosta vastuun ottoa, kykyä osallistua vastuullisesti päätöksentekoon (ja sopimuksista kiinni pitämistä) sekä seurallisuutta ja kommunikointikykyä (koska halutaan jakaa kokemuksia ja keskustella, uskoutua ja avautua). Kumppanin pitäisi tulla toimeen ystävien ja sukulaisten kanssa ja muistaa syntymä- ja hääpäivät.

Pitkä lista. Vaatimukset harvoin toteutuvat täysin. Helpoin tie hyvään suhteeseen kulkee tunteiden ja arvostuksen kautta. Joka todella rakastaa toista, pystyy helpommin täyttämään toisen toiveet. Vapaaehtoinen miellyttäminen on jopa helppoa.

Apua ihannekumppanin löytämiseksi:
http://www.wikihow.com/Find-Your-Ideal-Partner

Täältä voit tarkistaa joko ihannekumppani löytyi ;):
http://www.lovecalculator.com/
Ja vastaus on tietysti yhtä pätevä kuin horoskoopeissa!