Suhteet & seksi

Seuraava

Tervetuloa Arin ja Akin vihkiäisiin Tuomiokirkkoon  11

Maistraatit työntävät kuumana pareja uunista ja kirkon jäsenmäärä putoaa edelleen. Miksi homot haluavat nyt kirkkohäät? Sunnuntaisuomalainen julkisti eilen suomalaisten kannattavan homovihkiäisiä. Soitin yhdelle ystävälleni ja kysyin menisikö hän kirkossa naimisiin? ”En. Miksi pitäisi taipua ei-toimivaan parisuhdemalliin? Avioliitto on vanhanaikainen ja epämielenkiintoinen muoto olla ihmisten kanssa tekemisissä. Mun ympäristöstä ketään ei kiinnosta kirkkohäät.”

Ystäväni harmitteli, ettei homoyhteisössä olla valmiita keskustelemaan kunnon vaihtoehdoista. ”Meillä olisi mahdollisuus määritellä parisuhde ihan uudella tavalla. Miksi halutaan hyväksyntää kirkolta? Minua se arvomaailma ei kiinnosta, enkä halua niiden ihmisten hyväksyntää. En änkenyt väkisin armeijaankaan.”

Ystäväni inhoaa hyväntahtoisten ihmisten hyväksyn homoutesi -kommentteja niin paljon, että on alkanut tehdä piilosyrjinnästä näkyvää. Hän julistaa hyväksyvänsä heteroliitot. ”Liityin myös Facebookin Hyväksyn heteroavioliitot -yhteisöön."

"Pohtikaa parisuhteelle uusia muotoja. Ja miksei tuoda esille, että homous on ekoteko.”

Suomalaisista 44 prosenttia haluaa, että evankelisluterilainen kirkko alkaa vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja, 39 prosenttia ei halua homohäitä kirkkoon. Lähes viidennes ei osaa tai halua sanoa kantaansa. Myönteisimpiä ovat naiset, nuoret, korkeasti koulutetut, turkulaiset ja tamperelaiset. Vihreiden äänestäjistä 78 prosenttia haluaa kirkon vihkivän homoja, kristillisistä 7 prosenttia. Taloustutkimus haastatteli 1003 suomalaista Ilkan, Karjalaisen, Keskisuomalaisen, Savon Sanomien ja Pohjalaisen yhteisen sivuston Sunnuntaisuomalaisen pyynnöstä.

http://media.keskisuomalainen.fi/sunnuntaisuomalainen/taloustutkimus_vihkiminen.pdf


Silitysindeksi = rakkauden mittari  4

Nainen kiinnittää parisuhteessa huomiota jokaikiseen pikkuasiaan, mies on tyytyväinen, jos mitään isompaa haloota ei esiinny. Nainen vatvoo koko työpäivän, että murahtiko mies jotenkin tavallista tylymmin aamiaisella vai ei. Mieheltä jää huomaamatta imuroinnin unohtaminen tässä kuussa. Höpöhöpö. Kyllä mies älyää, jos nainen alkaa lintsata hommistaan. Kiireinen keski-ikäinen miesjohtajakin. Ja tekee suhteesta nopean johtopäätöksen: alamäessä ollaan, ehkä viimeisessä luisussa.

Pitikö siitä Audi-Kiesin silitysjutusta niin hirveästi hermostua? Hyvä että johtajamies puhuu suorat sanat. Sitäpaitsi äijä oli oikeilla jäljillä. Kiesin silitysindeksi on loistava idea. Tilastokeskuksen ajankäyttötutkimuksen mukaan naiset hoitavat silitykset kotitalouksissa. Suurin osa sekä naisista että miehistä pitää vaatehuoltoa naisten työnä (jos satut olemaan pyykkäystä rakastava mies tai silitystä inhoava nainen, senkun hoidat asian omalla tavallasi, turha sotkea muita pariskuntia tähän).

Mistä kertoo, jos nainen yhtäkkiä lakkaa hoitamasta omat hommansa? Jättää miehen paidat silittämättä, ei pese toisen verkkareita. Rakastaako hän miestään enää? Mitä jos mies ei tänä vuonna vaihdakaan vaimon talvirenkaita? Miettiikö jo tunkille uutta tallia? Pienet rakkaudenosoitukset ja palvelukset toiselle kertovat välittämisestä. Hyvin toimivassa parisuhteessa ei lasketa. Jos epäilet ilmapiirin kotona viilentyneen, voit varmuuden vuoksi tehdä vuotuisen tilinpäätöksen suhteestasi: kotiaskareet taulukkoon ja vertailemaan silitysindeksin kehitystä. Kotityöt voi tsekata Tilastokeskuksen ajankäyttötutkimuksesta (http://www.stat.fi/meta/luokitukset/toiminto/009-1999/3.html).


Seuraava