Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on tunteensa.

Kannattaako miehen näyttää tunteensa heti?  3

Väite naisten ihastumisesta koviin tyyppeihin hämmentää monia naisia. Karskit miehet saavat naiset itkemään ja vaipumaan epätietoisuudesta johtuvaan epätoivoon.

Samaan aikaan tutkijat kertovat, miten esimerkiksi miehen runsas hymyily karkottaa naiset. (Hymyilevällä naisella taas käy hervoton flaksi.)

Kivat, ystävälliset ja helläluonteiset miehet valittavat, etteivät saa vastakaikua naisilta.

Sosiaalipsykologisessa tutkimuksessa on moneen kertaan tod(ist)ettu, että ihmissuhteissa toimii vastavuoroisuusperiaate: ihmiset pitävät niistä, jotka pitävät heistä.

Silti, sekä miesten että naisten mielestä yli-innokas ei ole seksikäs.

Ja etenkin suhteen alussa kannattaa vähän pidätellä tunteitaan.

Virginian yliopiston psykologian tutkijat tekivät pienen Facebook-testin. Opiskelijanaiset katsoivat neljän miesopiskelijan profiileja. Naisille kerrottiin miesten katsastaneen heidän profiilinsa ja arvioineen heidät.

Naisille sanottiin, että miehet olivat joko A. pitäneet heistä todella paljon tai B. pitäneet heistä vain keskimäärin, tai C. Jompikumpi (epävarma tilanne).

Kahden ensimmäisen vaihtoehdon vertailun tulokset tukevat vastavuoroisuusperiaatteen väitteitä. Naiset pitivät enemmän miehestä, joka piti heistä paljon kuin miehestä, joka piti heistä vain jonkin verran.

Vaihtoehto C. sai naiset kuitenkin kiinnostumaan miehestä eniten. Epävarmuudessa elävät naiset raportoivat ajatelleensa (olotilansa aiheuttanutta) miestä yhtenään, ja tämä miehen jatkuva ajattelu voimisti tutkijoiden mukaan naisen kiinnostusta.

Miehet eivät siis ole ainoita metsästäjiä parisuhdemarkkinoilla. Naistenkin kiinnostus toiseen kasvaa, jos ihmissuhteeseen tulee vähän haastetta.

”He Loves Me, He Loves Me Not...”. Uncertainty Can Increase Romantic Attraction. Psychological Science 17.12.2010