Walter de Camp

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2013.

Almodovar ja lentävät homot

Tämän vuotinen Sodankylän filmifestivaali alkoi omalta osaltani upeasti, kun onnistuin ostamaan vihoviimeisen lipun festareiden ensimmäiseen elokuvaan, Pedro Almodovarin Matkarakastajat. Se oli Suomen ensi-illassa Sodankylässä ja tulee elokuvateattereihin perjantaina 19.7.

Suosittelen. Jos käytte katsomassa sen, ette koskaan enää pysty suhtautumaan matkustajakoneiden henkilökuntaan entiseen tapaan. Kysymys kuuluu: onko parempi, että esim. Finnairilla on normaaleja, pitkästyttäviä lentoemäntiä, stuertteja, lentokapteeneita ja lentoperämiehiä vai olisiko parempi, että lentokoneiden koko henkilökunta olisi homoseksuaaleja, jotka ajattelisivat koko lennon ajan pelkästään seksiä, myös mahdollisen pakkolaskun aikana?

Almodovarin matkustajakone lähtee lentoon Madridista, ohjaajan kotikaupungista, kohti Meksikoa. Välittömästi huomataan, että koneen toinen laskeutumisteline on viottunut ja kone päätyy kiertämään ympyrää läheisen Toledon kaupungin yläpuolella odottaen mahdollisuutta tehdä pakkolasku jollekin lentokentälle.

Lentokoneen kapteeni on biseksuaali, kaikki muut ovat puhtaasti homoja. Kun pakkolasku alkaa, kapteenin vieressä ohjaamossa istuva lentoperämies kyselee koko ajan kapteenin mielipiteitä miesten välisestä yhtäaikaisesta 69-suihinotosta. "Voitsitko edes vähän yrittää keskittyä tämän pakkolaskuun", kapteeni pyytää.

Friikki elokuva, joka kannattaa rientää katsomaan.