Walter de Camp

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2013.

Madrid: Surrealismi ja uni  3

Hei, olen jumalan kiitos palannut Madridiin, josta jouduin poistumaan viime tammikuun lopulla. Miten ihanaa! Suosittelen, että vaihdatte Berliinin Madridiin mitä pikimmin.

Lähdin ensitöikseni selvittelemään Sisäpiirissä kysyttyä uniasiaa http://www.city.fi/sisapiiri/kysymys/30692 Suuressa Thyssen-Bornemiszan taidemuseossa avattiin nimittäin äskettäin El Surrealismo y El Sueño - Surrealismi ja uni - näyttely. Uni ja unikuvat kiehtoivat surrealisteja loputtomiin, ja näyttelyssä on maalauksia kaikilta suurilta surrealisteilta. Se on unista kiinnostuneen ihmisen unelmakohde.

Koska olen ilmeisesti pakkomielteisesti fiksoitunut alastomiin naisiin, laitan tähän yhden kuvan belgialaiselta surrealistimaalarilta Paul Delvauxilta. Tämä maalaus on näyttelyssä. Nukkuva Venus, vuodelta 1944. Jos oikein tarkkaan katsotte, huomaatte, että naisen nännit ovat paisuneet. Hän on unen rem-vaiheessa, jossa naisen nännit ja klitoris paisuvat, samoin kuin nukkuvan miehen penis.

Paul Delvaux: Nukkuva Venus
Paul Delvaux: Nukkuva Venus

Paul Delvaux maalasi alastomia, lasittunein katsein kulkevia naisia loputtomiin. Nainen elää ikään kuin unessa. Kaiken huipuksi alastomana.

Unessa me kohtaamme - ehkä - minämme, joka on toinen kuin tuntemamme minä. Ja unessa kaikki on mahdollista. Moraali tai äly ei rajoita unikuvien virtaa.

Äskettäistä Sisäpiirin uni-kysymystä kommentoi nimimerkki Puumatar. Hän kertoi, että hän pystyy hallitsemaan uniaan sillä tavalla, että jos hän vaikka herää unesta käymään pissalla, hän pystyy sänkyyn palattuaan jatkamaan saman unen näkemistä. Puumatar sanoi, että hän pystyy jatkamaan samaa unta vaikka seuraavana yönä.

Puumatar, tämähän ei voi jäädä tähän. Sinun on kerrottava meille kaikille, ja hyvin tarkasti, miten teet sen. Miten hallitset uniminääsi?

PS. Vakaa tarkoitukseni on kirjoittaa lisää blogimerkintöjä täältä Madridista ja laittaa niihin lisää kuvia alastomista naisista.