Walter de Camp

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2014.

David Bowie -näyttely on Berliinissä

Haloo, täällä Berliini. Koska jumaloin David Bowiea (kuitenkaan rukoilematta häntä iltaisin), oli huikeaa Berliiniin tullessa (20.5.) nähdä, että lähes jokaisen lehden kannessa oli David Bowien kuva. Lontoon Victoria & Albert -museoon taannoin koottu David Bowie -näyttely on siirtynyt Berliiniin ja avautui juuri sinä päivänä.

Se on tosi hieno näyttely. Se kannattaa käydä katsomassa, jos vain on mahdollista. David Bowie asui 70-luvun lopulla Berliinissä ja teki siellä uransa hienoimmat levyt. Joten on hienoa nähdä se näyttely juuri Berliinissä. Bowie-näyttely on auki kymmenenteen elokuuta Martin-Gropius-Baussa. http://www.berlinerfestspiele.de/en/aktuell/festivals/gropiusbau/ueber_uns_mgb/aktuell_mgb/start.php


Makaan Tempelhofin kentällä

Haloo, täällä Berliini. Tietänette, että Berliinissä järjestetyssä kansanäänestyksessä päätettiin kieltää kaikki rakentaminen Tempelhofin entiselle lentokentälle, jotta se säilyisi keskellä kaupunkia olevana tunnelmallisena tyhjänä tilana, jota berliiniläiset saisivat käyttää olohuoneenaan.

Asun Berliinissä aina erään pariskunnan kotona ihan Tempelhofin kentän pääsisäänkäynnin lähellä. Tämä parinkunta on innokas suojelemaan eläimiä, ja etenkin hyvin pieniä eläimiä, hyönteisiä. He ovat jo vuosia kampanjoineet lentokentän rakentamista vastaan, koska heidän mukaansa kentän käyttämättömän asfaltin rakosissa elää jotain hyönteisiä. He ovat nyt hyvin tyytyväisiä, ja niin tavallaan minäkin. Onhan se jotenkin hienoa kuljeskella siellä entisellä, ruohottuvalla lentokentällä. Tässä kuvassa näette meikäläisen Tempelhofin kentällä.

Kengät: Berska, 39,95 euroa; housut: roomalaiselta kirpputorilta, 7 euroa.
Kengät: Berska, 39,95 euroa; housut: roomalaiselta kirpputorilta, 7 euroa.